0%
Sfaturi pentru deschiderea unui business de catering

Pentru multi antreprenori, catering-ul inseamna o poarta catre deschiderea unui restaurant.

Daca deja detii un restaurant, catering-ul poate insemna cresterea incasarilor si contruirea unei reputatii mai puternice. Indifferent de varianta, trebuie sa stii anumite lucruri inainte de ate lansa intr-o afacere cu catering.

Costurile de pornire sunt modeste

Daca iti place sa gatesti, dar n-ai activiat niciodata in industria restaurantelor, ar putea fi o idee buna sa iei in calcul partea de catering pentru cateva evenimente mai mici. Ulterior, daca rezultatele sunt cele dorite, poti incerca sa iei proiecte mai mari.

Cateringul necesita permis, licente si asigurare

Catering-ul este o afacere in sine si trebuie sa te asiguri ca este una legitima. Luand masurile adecvate pentru a te asigura ca afacerea este legala si are asigurarea corespunzătoare, te protejeaza pe tine si pe clientii tai.

O lista de angajati/colaboratori este esentiala

Catering-ul este, in special, un job de de seara/weekend. Chiar daca ai angajati permanenti, pastreaza si o lista de oameni care ar fi dispusi sa colaboreze cu firma ta in varianta project-based. Iar asta este si mai important cand deja ai un restaurant. Nu poti apela mereu la oamenii tai, care deja sunt pe baricade program full.

Investeste in echipamente  profesionale

Amenajeaza locatia pentru desfasurarea activitatii. Aceasta trebuie sa cuprinda, pe langa bucataria profesionala, spatii pentru stocarea alimentelor si a bauturilor in conditii optime. Bucataria profesionala trebuie sa dispuna de aragaze, cuptoare, plite electrice, friteuze, grill-uri, bain-marie, tigai basculante, masina de tocat, feliatoare, masini de feliat carne si legume, mixere samd. La acestea se adauga echipamentele de panificatie si patiserie, camera frig, camera congelator, spatii de impachetare/stocare.

Avantajele cateringului

Un plus in a deține deja un restaurant este existenta celor mai multe dintre echipamentele de catering de care ai nevoie la început. Normal, existand un anumit profil, este posibil sa fii nevoit sa mai cumperi o serie de articole necesare transportului mancarurilor si a pastrarii lor in conditii optime.

Trebuie sa fii realist

Nu accepta proiecte mai mari decat crezi ca poti gestiona. Un eveniment de peste 100 de persoane necesita o infrastructura bine pusa la punct, o bucatarie cu capacitate mare de pregatire, spatii de depozitare si un un numar mai mare de oameni implicati in pregatiri.

Ai nevoie sa iti cunosti competitia

Indiferent de domeniul pe care il abordezi ca antreprenor, ai nevoie sa cunosti business-urile concurente. Verifica ce ate variante mai au pe piata potentialii tai clienti si care sunt costurile acestora. Nu ezita chiar sa ceri oferte personalizate, pentru a putea avea o evidenta.