Ce trebuie sa stii despre achizitia echipamentelor de restaurant

/ / Blog

Echipamentele pentru restaurant acopera totul, de la cuptoare comerciale la mese e lucru, de la mese de restaurant la masini de gheata. Deciderea tipului de echipament pentru un restaurant poate fi o provocare dificila pentru un nou investitor. Va propunem cateva recomandari utile pentru a o depasi  cu usurinta.

#1. Investitia in echipamente ieftine nu este intodeauna cea mai economica solutie
Piata de echipamente profesionale ofera numeroase alternative pentru orice buget. Un pret ieftin promite reducerea bugetului de investitie initial dar poate ascunde  efecte nedorite pe termen lung, precum fiabilitate redusa – ce poate afecta fluxurile operationale -, un cost de mentenanta ridicat dupa iesirea din garantie si probabil o eficienta energetica redusa, tradusa in costuri mari pe utilitati. Si daca totusi aveti o limita de buget, se recomanda prioritizarea acestuia pe echipamentele ce reprezinta inima intregii bucatarii: cuptorul, blocul termic si partea de refrigerare / congelare.

#2. Leasingul ca optiune pentru echipamentele din bucatarie
Leasingul de echipamente devine in ultimii ani o optiune financiara din ce in ce mai agreata si pe piata din Romania, si va poate ajuta sa recalibrati efortul financiar initial pe un interval de timp mai confortabil. Echipamentele cu o durata de viata medie, cum ar fi de exemplu  masinile de gheata sau cele de preparare dinamica, sunt de obicei preferate pentru un leasing lunar. Unii furnizori ofera deja si optiunea de a inchiria anumite tipuri de echipamente.

#3. Vesela unui restaurant nu are nimic in comun cu cea de acasa
Vesela de restaurant nu este ieftina, in comparatie cu cea cumparata din magazinele specializate pentru uz domestic. Acest aspect se datoreaza faptului ca sunt produse astfel incat sa reziste in timp la ciclurile repetate de spalare profesionala dintr-o bucatarie activa de restaurant.

#4. Mesele si scaunele dinntr-un salon restaurant sunt parte din decor
Mesele si scaunele reprezinta un segment de cost important in investitia alocata deschiderii unui nou restaurant. Asemenea veselei profesionale ina, acestea sunt facute sa reziste. Ambianta recreata de spatiul de servire va fi puternic influentat de mobilierul ales, ca urmare, alegeti inteligent…

#5. O bucatarie de restaurant ar trebui sa fie bine echipata
O bucatarie de restaurant necesita o planificare atenta, pentru a maximiza spatiul si a promova eficienta. O bucatarie tipic comerciala este compusa din diferite statii si echipamente specifice, precum zona de receptie marfa, zona de depozitare produse uscate / coloniale sau depozitare refrigerata/concongelata, spalare, preparare dinamica, prepare termica, montare si servire. O statie este zona in care este pregatit un anumit tip de preparat. Statiile ajuta la mentinerea unei bucatarii in restaurant fara probleme si sunt direct sustinute de calitatea echpamentelor prezente.

#6. Setupul unui salon restaurant trebuie sa fie flexibil
Configurarea felxibila a spatiului de servire este indicata pentru a permite suplimentarea numarului de locuri in orele de varf sau gazduirea unor evenimente de porportii, oportunitati pe care nu trebuie sa le ratati din cauza capacitatii rigide a spatiului disponibil.

#7. Mai multe optiuni disponibile pentru echipamentele frigorifice
O parte integranta si esentiala intr-o bucatarie de restaurant este data de echipamentele frigorifice, ce permit pastrarea aliementelor in conditii optime, pana la intrarea in ciclul gastronomic si va permit sa raspundeti prompt oricaror solicitari din meniu. Aceste echipamente variaza de la dulapuri frigorifice de diferite dimensiuni si capacitagi, pana la mese de lucru reci cu sertare sau usi, planuri regrigerate de mentinerea a preparatelor pe un bufet sau tehnologii de tip blast chilling sau cook&chill. (vezi detalii aici… link catre categoria de echipamente frigorifice)

#8. Fetele de masa, husele de scaune si naproanele necesita o intretinere costisitoare
Toate aceste articole pot completa atmosfera dorita in salonul propriului restaurant dar in acelasi timp necesita ingrijire constanta si costurile de spalare si calcare pot escalada in timp. Multe locatii s-au indreptat catre un design modern, minimalist, in care aceste elemente dispar sau sunt complet inlocuite cu alte elemente de decor, ce nu necesita costuri constante de intretinere.

#9. Echipamentele de catering pot creste vazarile intr-un restaurant
Serviciile de catering in locatia clientului ofera restaurantelor sansa de a-si extinde afacerea dincolo de propria locatie. Cu toate acestea, cateringul in afara unui restaurant necesita o atentie sporita la detalii si organizare. Aveti nevoie de anumite echipamente comerciale pentru a servi alimente in conditii de siguranta si eficienta, plus un mijlco de transport echipat si omologat corespunzator.