LIVRAREA SI RECEPTIA COMENZILOR

a. Produsele comandate se pot ridica din showroom-ul Fresco Expert (Strada Oxigenului 1H, Hala 4, Cernica, Judet Ilfov) sau se livreaza in toata tara in termenul de livrare si la adresa de livrare specificate la efectuarea comenzii. Termenul de livrare este specificat in zile calendaristice.

Termenul de livrare se calculeaza de la data efectuarii platii in cazul comenzilor platite online cu cardul. In cazul comenzilor platite prin OP, termenul de livrare se calculeaza de la momentul incasarii platii. Livrarea va fi efectuata numai dupa indeplinirea integrala a obligatilor de plata. In cazul in care in comanda sunt produse cu termene de livrare diferite, acestea se vor livra in termenul de livrare specificat asfel incat sa se faca livrarea tuturor produselor in acelasi timp. In cazul in care Cumparatorul doreste ca livrarea sa se faca independent la fiecare termen de livrare specificat pentru fiecare produs in parte, atunci acest fapt trebuie mentionat in Comanda si poate determina costuri suplimentare de transport.

b. Produsele aflate in stoc intern pot fi livrate in termen de 48-72 de ore dupa indeplinirea conditiilor de mai sus. Produsele ce se afla pe stoc furnizor (stoc extern) pot avea ca durata de livrare de pana la 30-35 de zile calendaristice.

c. Livrarea produselor comandate de la depozitele Vanzatorului la adresa de livrare este gratuita in perioada promotionala. In perioadele fara promotii, taxa de livrare va fi evidentiata separat.

In cazul comenzilor peste 5.000 RON (fara TVA) – si numai pentru produsele voluminoase enumerate mai jos ce necesita conditii de transport si ambalare speciale, se aplica urmatoarele tarife de ambalare speciala pentru transport:

- Hote cu Lunigimea de minim 2 m:  200 RON (fara TVA),
- Hote cu lungimea cuprinsa intre 2-2,5 m inclusive: 250 RON (fara TVA),

- Hote cu lungimea cuprinsa intre 2,5-3 m inclusive: 350 RON (fara TVA),

- Hote cu lungimea mai mare de 3 m: 450 RON (fara TVA);

- Vitrine frigorifice orizontale/verticale si Module self-service: 120 RON (fara TVA);

- Rafturi metalice pentru magazine: 75 RON (fara TVA);

- Dulapuri frigorifice vertical: 200 RON (fara TVA).

d. Livrarea produselor la destinatie se va face la nivelul parter, intrarea in cladire sau la rampa. Livrarea nu include manevrarea pe scari, cu liftul sau la etaje superioare ale cladirii, acestea fiind in responsabilitatea clientului. Totodata, clientul este raspunzator ca produsele comandate sa incapa prin caile de acces, Fresco Expert nu isi asuma nicio responsabilitate in eventualitatea in care dimensiunea cailor de acces este insuficienta pentru introducerea produselor in spatiul destinat. Orice costuri ca urmare a unei livrari esuate vor fi suportate de catre client.

e. Livrarea nu include despachetarea, pozitionarea sau asamblarea produselor. Cumparatorul se obliga ca la momentul livrarii sa asigure mijloacele mecanice si forta de munca necesare descarcarii si manipularii produselor in momentul livrarii si receptiei. Ambalajele rezultate din despachetare raman in sarcina clientului.

f. Cumparatorul se obliga sa efectueze receptia produselor comandate. Astfel, Cumparatorul va desemna in Comanda o persoana care sa receptioneze in numele acestuia Produsele si Serviciile livrate la Adresa de Livrare. La momentul efectuarii livrarii, persoana desemnata in aceste sens de catre Cumparator va face receptia calitativa si cantitativa a Produselor, semnand in numele Cumparatorului avizul de expeditie sau factura fiscala ale produselor si Procesul Verbal de Receptie. In cazul in care Produsele sunt aduse de catre Vanzator la data si Adresa de Livrare stabilite in Comanda, iar Cumparatorul refuza receptia  sau semnarea documentelor sau la Adresa de Livrare nu este persoana desemnata de Cumparator care sa receptioneze Produsele, Vanzatorul va returna Produsele la depozitul sau; O noua livrare se va efectua integral pe costurile Cumparatorului, iar depozitarea in acest interval se va efectua gratuit in limita a maximum 3 zile de la data livrarii initiale. In cazul in care perioada de depozitare depaseste cele 3 zile acordate de Vanzator, Cumparatorul va datora, incepand cu a 4-a zi de depozitare, cheltuieli de depozitare in cuantum de 0,5% pe zi depozitare, calculate la valoarea Produselor depozitate. Daca perioada de depozitare depaseste 20 de zile de la data livrarii, Vanzatorul are dreptul sa considere contractul ca fiind desfiintat de plin drept, fara interventia instantei si fara nici o alta formalitate prealabila, avand dreptul sa retina Produsele si sa retina totodata ca penalitate pretul platit pana la acel moment de catre Cumparator, care nu mai poate solicita restituirea. 

g. In cazul in care, Cumparatorul propune amanarea efectuarii livrarii, anterior efectuarii acesteia, la o data ulterioara determinata / determinabila / nedeterminata, Vanzatorul poate accepta aceasta amanare, caz in care, pentru primele 7 zile de amanare, Vanzatorul va depozita in mod gratuit Produsele in depozitele sale, iar incepand cu a 8-a zi, Cumparatorul va datora Vanzatorul contravaloarea cheltuielilor de depozitare, contravaloare evaluata conventional si anticipat de catre parti la suma de 0,5% din valoarea Contractului/zi de depozitare. Contravaloarea acestor cheltuieli de depozitare trebuie achitata de Cumparator anterior momentului livrarii, urmand ca livrarea sa se faca numai pe baza dovezii achitarii cheltuielilor facuta de catre Cumparator. Daca data livrarii este amanata la intiativa Cumparatorului cu mai mult de 20 de zile calendaristice fata de data livrarii, atunci Vanzatorul are, pe langa dreptul de a-i fi platite cheltuielile de depozitare, si sa considere contractul ca fiind desfiintat de plin drept, fara interventia instantei si fara nici o alta formalitate prealabila, avand dreptul sa retina Produsele si sa retina totodata ca penalitate pretul platit pana la acel moment de catre Cumparator.

h. Vanzatorul are totodata dreptul de a efectua livrarea tuturor sau unei parti din Produse inainte de termenele de livrare stipulate in Comanda, fara a prejudicia prevederile de mai sus, care raman aplicabile.

i. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

j. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. Lipsa unei notificari in termen de 24 de ore de la livrare privind Produsele si Serviciile certifica conformitatea acestora cu comanda facuta. Vanzatorul garanteaza cu privire la viciile ascunse ale Produselor, daca aceste vicii sunt comunicate in maxim cincisprezece zile de la data livrarii Produselor

 

To Top