Tigai wok

Oferta variata de tigai wok, pentru arome exotice in bucatarie! 

Bucataria astiatica este din ce in ce mai apreciata in Romania, in principal datorita aromelor exotice, cu totul diferite de cele cu care suntem obisnuiti in mod normal. Totodata, ingredientele folosite sunt si ele cu totul deosebite, bucataria asiatica fiind printre cele mai populare la nivel mondial nu doar datorita gustului, ci si prospetimii si valorii calorice scazute a preparatelor. Considerate mult mai sanatoase decat alte delicii alimentare, preparatele asiatice sunt relativ usor de gatit, insa, pentru a satisface standardele celor mai pretentiosi dintre clienti, este nevoie de multa pricepere si migala. 

Avand in vedere tehnicile speciale de gatit, este nevoie sa va dotati bucataria profesionala a restaurantului, cantinei sau localului cu echipamente specializate. Printre acestea, se numara celebrele tigai wok, usor adanci si cu forma rotunjita, asemanatoare celei a unui bol. Forma deosebita le confera cateva avantaje de neegalat. In primul rand, vorbim despre distributia eficienta si uniforma a caldurii, care permite gatirea rapida a preparatelor si folosirea unei cantitati de ulei mult mai mici decat in mod obisnuit. 

In al doilea rand, tigaile wok permit amestecarea usoara si rapida a ingredientelor, chiar si in cazul temperaturilor foarte inalte, fara riscul arderii sau al altor incidente in bucatarie. Mai mult decat atat, avand in vedere timpul foarte scurt de gatire, tigaile wok pastreaza aproape in totalitate vitaminele din preparate, ceea ce le confera acestora o valoare nutritiva foarte mare. In cazul in care doresti sa gatesti preparatele stir fry, acestea trebuie taiate in fasii subtiri, focul trebuie sa fie foarte puternic, iar uleiul folosit sa aiba un punct de fumegare inalt. 

In oferta Fresco Expert, gasiti tigai wok cu un diametru pornind de la 20 de centimetri si ajungand chiar si la peste 40 de centimetri. Alegerea tigaii potrivite trebuie sa tina cont de numarul de persoane pentru care se gateste, dar si de marimea ochiului de aragaz sau plita, care nu ar trebui sa fie mult mai mic comparativ cu baza tigaii. De asemenea, in functie de preparatul pe care il pregatiti, puteti opta pentru tigai wok cu baza rotunjita sau cu baza plata. Acestea din urma se incalzesc putin mai incet, insa ofera aceleasi performante de gatire precum tigaile cu fundul rotunjit. 

Totodata, va punem la dispozitie tigai wok cu unul sau doua manere: cele cu un singur maner permit amestecarea mai rapida a ingredientelor, in timp ce cele cu doua manere sunt mai stabile si mai usor de transportat. In functie de experienta bucatarului care se ocupa de preparatele asiatice, puteti opta pentru oricare dintre aceste variante. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste materialul din care sunt realizate, la Fresco Expert va furnizam tigai wok din inox sau aluminiu, cu mai multe straturi, din otel carbon sau din fonta, de departe cele mai eficiente, insa si cel mai dificil de manevrat.

To Top