0%
Cinci avantaje ale tehnologiei „Cook & Chill”

Bucatariile profesionale se confrunta cu numeroase provocari atunci cand vine vorba despre gatirea preparatelor, inclusiv necesitatea de a livra produse de inalta calitate intr-un mod eficient si consecvent. Din fericire, tehnologia si metoda "Cook & Chill”  (sau gateste & raceste accelerat) ofera o solutie fiabila, permitand ca preparatele sa fie gatite in avans, refrigerate sau congelate si ulterior regenerate, atunci cand este timpul sa le serviti. Partenerul nostru Electrolux Professional ofera solutia SkyLine Cook & Chill, care include tandemul dintre un cuptor combi si un abatitor, ce comunica perfect intre ele, printr-o conexiune auto-intuitiva. In acest post vom explora impreuna principalele beneficii ale metodei Cook & Chill pentru orice bucatarie profesionala. Indiferent daca gestionati un bistro sau un restaurant de tip fine dining, un centru social de ingrijire, o scoala, un spital sau o firma de catering, aceasta metoda poate sustine optimizarea productivitatii in bucatarie, contribuind totodata la reducerea deseurilor si la asigurarea calitatii si sigurantei alimentelor.

cook-chill

Tehnologia Skyline Cook & Chill

Va prezentam solutie inovatoare Cook & Chill ce va anticipeaza nevoile cu SkyDuo, conexiunea perfecta si auto-intuitiva dintre cuptorul si abatitorul  SkyLine de la Electrolux Professional

1. Imbunatatirea eficienta operationala in bucataria dvs.

Metoda Cook & Chill permite Chefilor si personalului din bucatarie sa pregateasca meniurile in avans, in afara orelor de varf, ceea ce conduce la cresterea productivitatii si la utilizarea timpului intr-un mod mult mai eficient. Prin pregatirea loturilor mari de preparate in avans, gatirea si racirea accelerata a acestora pentru prezervare, metoda Cook & Chill permite o utilizare mai eficienta si mai eficace a personalului si a echipamentelor din bucatarie.

2. Extinderea perioadei de valabilitate a preparatelor culinare

Solutia SkyLine Cook & Chill este o investitie valoroasa, deoarece ofera mai multe beneficii, cum ar fi prelungirea termenului de valabilitate al preparatelor si reducerea pierderilor tehnologice in timpul proceselor de gatire si racire accelerata. Cu aceasta metoda, preparatele pot fi gatite cu mai mult timp inainte de momentul servirii lor si apoi racite rapid cu ajutorul abatitorului, pentru depozitarea lor refrigerata, pana la momentul regenerarii. Aceasta tehnologie de racire accelerata prelungeste termenul de valabilitate al alimentelor, permitand un flux de lucru rationalizat in bucatarie, precum  si capacitatea de a gati preparatele, mai degraba la cel mai convenabil moment, decat sub presiunea orelor de varf, in beneficiul Chefilor si al personalului din bucatarie. Ca rezultat, aceasta solutie maximizeaza rentabilitatea investitiei si asigura mentinerea calitatii si sigurantei alimentelor, reducand totodata risipa alimentara, perderile tehnologice si supra-incarcarea operationala, in perioadele cu volume mari de comenzi din restaurant.

3. Reducerea risipei alimentare

Pentru orice locatie Horeca cu un meniu de preparate culinare, calitatea acestora este de cea mai mare importanta, iar una dintre prioritati este sa ne asiguram ca procesul lor de gatire si racire nu compromite acest deziderat. Preparatele care trec prin acest proces isi mentin calitatile merceologice si caracteristicile esentiale, precum aroma, textura, aspectul si nu in ultimul rand, valoarea lor nutritiva, la fel ca in cazul unor preparate proaspat gatite. Acest beneficiu asigura extinderea valabilitatii preparatelor, ce pot fi servite chiar si dupa cateva zile de depozitare refrigerata. In plus, metoda "Cook & Chill", prin tehnologia de racirea accelerata creste siguranta preparatelor, prin prevenirea proliferarii bacteriilor si a agentilor patogeni ce pot rezulta intr-un proces natural de racire. Acest beneficiu asigura faptul ca preparatele sunt sigure pentru consum si ca riscul de infectii alimentare este redus.

4. Cresterea productivitatii in bucatarie

Tehnologia Cook & Chill permite o flexibilitate crescuta in pregatirea si gatitul preparatelor, ceea ce conduce la reducerea stresului operational si la o atentie sporita la detalii. In loc sa concentreze toata productivitatea in timpul orelor de varf, metoda "Cook & Chill" permite personalului dintr-o bucatarie profesionala sa lucreze intr-un ritm constant, pe tot parcursul saptamanii. Acest lucru poate duce la o calitate superioara a preparatelor si la o capacitate ameliorata de concentrare a personalului. Cu avantajul suplimentar al sigurantei alimentare sporite si al duratei extinse de valabilitate, prin intervale de depozitare refrigerata mai lungi, metoda Cook & Chill a revolutionat operatiunile bucatariilor profesionale. Aceasta metoda ofera cu adevarat numeroase avantaje si beneficii pentru proprietari, operatori, personalul din bucatarie si, nu in ultimul rand, pentru clienti. In general, procesul de Cook & Chill garanteaza prepartate de calitate superioara, sigure pentru consum si minimizeaza totodata risipa alimentara, crescand in acelasi timp productivitatea unei bucatarii profesionale.

5. Reducerea stresul negativ al Chefilor si personalului din bucatarie

Bucatariile profesionale sunt cunoscute pentru mediul de lucru stresant, cultura unui ritm de lucru rapid, sub presiune, care impune gatirea de preparate consistente, consecvente, de calitate superioara si pregatite rapid. Cu toate acestea, stresul nu conduce neaparat la preparate cu gust excelent. In timp ce un pic de stres poate contribui la ameliorarea performantelor in bucatarie, nivelurile ridicate si prelungite de stres pot conduce la probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala si chiar afectiuni ale inimii. Metoda Cook & Chill ajuta la atenuarea unora dintre aceste probleme, prin reducerea timpului de preparare a alimentelor, permitand Chefilor si personalului din bucatarie sa pregateasca preparate in afara orelor de varf si sa le regenereze doar inainte de servire. Prin implementarea acestei metode de eficientizare a timpului in bucatarie, Chefii pot lucra intr-un ritm mai putin frenetic, reducand astfel presiunea orelor de varf si nivelul de stres, contribuind totodata la o cultura sanatoasa a activitatii din bucatarie.

SOLICITA
CONSULTANTA

Descoperiți modul în care solutiile si tehnologiile promovate de Fresco va pot sustine transformarea propriei bucatarii profesionale, prin utilizarea echipamentelor profesionale electrice, specializate pentru locatiile de tip Horeca.