Modul de ascutire cutite stil asiatic 2100 15° - Chef's Choice
Modulul de ascutire cutite asiatice 15° este conceput special pentru a obtine o muchie cu calitatea din fabrica pentru toate cutitele in stil asiatic. Poate fi utilizat pe Ascutitorul electric Chef’sChoice® Commercial EdgeSelect® Diamond Hone® Modelul 2100 pentru lame in stil asiatic si orice alte cutite de metal cu taisul ascutit la 15°.
Avand trei etape de ascutire, aparatul va permite o ascutire precisa, ce se va realiza in functie de utilizarea cutitelor. Fiecare etapa de ascutire are un rol precis si trebuie desfasurata corespunzator, pentru ca lama cutitului sa fie bine ascutita, modelata si slefuita, creandu-se astfel un tais tipTrizor® (Un sistem patentat Chef’sChoice® de ascutire in 3 etape care creeaza un tais triplu fara bavuri, care va ramane ascutit pentru mai mult timp decât la cutitele ascutite in mod conventional).
Modulul de ascutire cutite euro/americane 15°este conceput pentru a ascuti cutite de uz casnic (cutitul bucatarului, cutit Santoku, cutie de paine, cutit pentru filetat), cutite de buzunar si anumite cutite de vanatoare. Nu incercati sa ascutiti foarfece, lame de topor sau orice lama care nu se incadreaza in mod liber in sloturi.
In Etapa 1 (ascutire), diamantele abrazive vor ascuti lama creand microsanturi de-a lungul fatetelor de pe fiecare parte a marginii.
Etapa 2 (modelare), prevazuta cu diamante mult mai fine, stabileste o a doua inclinare mult mai bine definita pe fatete, cu cateva grade mai mare decat inclinarea dezvoltata in Etapa 1.
In cea de-a 3-a Etapa (slefuire), discurile de precizie ultrafine, setate la un al treilea unghi, putin mai mare, lustruiesc si slefuiesc fatetele imediat adiacente lamei, creand a treia microinclinare si stabilind un tais de grosime microscopica, drept si super lustruit, de o ascutime uimitoare.
Se pot ascuti si lame zimtate, folosind numai ultima etapa pentru a nu indeparta mult material de pe zimti.
Asigurati-va intotdeauna ca lama cutitului a fost bine curatata inainte de a incepe procesul de ascutire.
Procesul complet de ascutire pentru un cutit cu lama de 20 cm dureaza aproximativ 1,5 minute, iar pentru cutitele cu lame mai scurte sau mai lungi poate dura mai putin sau mai mult timp. Odata ce cutitele au fost ascutite folosind Modulul de ascutire cutite in stil asiatic 15°, reascutirea dureaza mai putin de 1 minut.
Miscarea descendenta a lamei in fiecare dintre fante este controlata de o placa de oprire a taisului care pozitioneaza lama cutitului optim si sigur la atingerea discurilor abrazive fara a deteriora muchia ascutita care se formeaza. Aparatul permite, asadar, manevrarea fara efort si in totala siguranta.
Modulul de ascutire este prevazut cu sine si permite indepartarea sau montarea rapida la ascutitorul electric Chef’sChoice® Commercial EdgeSelect® Diamond Hone® Modelul 2100 prin glisare.
Modulul de ascutire este usor detasabil, permitand astfel o curatare eficienta a acestuia ori de cate ori este nevoie, fie ca se realizeaza manual sau la masina de spalat vase comerciala.
Ascutitorului se va intretine numai prin curatare manuala cu o carpa umeda.
Cod produs | 021300 |
---|