Modul de ascutire cutite ceramice 15° pentru ascutitorul EdgeSelect® Diamond Hone® Modelul 2100 - Chef’sChoice®
Modulul de ascutire cutite ceramice 15° este conceput special pentru a obtine o muchie cu calitatea din fabrica pentru toate cutitele ceramice. Poate fi utilizat pe ascutitorul electric Chef’sChoice® Commercial EdgeSelect® Diamond Hone® Modelul 2100 pentru lame in stil european/american si orice alte cutite de metal cu taisul ascutit la 15-20°.
Modulul pentru cutite ceramice Chef’sChoice® a fost dezvoltat cu discuri de ascutire care contin un amestec avansat de diamante si materiale brevetate, pentru o completa ascutire a cutitelor ceramice.
Avand trei etape de ascutire, aparatul va permite o ascutire precisa, ce se va realiza in functie de utilizarea cutitelor. Fiecare etapa de ascutire are un rol precis si trebuie desfasurata corespunzator, pentru ca lama cutitului sa fie bine ascutita, modelata si slefuita, creandu-se astfel un tais tip Trizor® (Un sistem patentat Chef’sChoice® de ascutire in 3 etape care creeaza un tais triplu fara bavuri, care va ramâne ascutit pentru mai mult timp decât la cutitele ascutite in mod conventional).
Modulul de ascutire cutite ceramice 15°este conceput pentru a ascuti cutite de uz casnic, cutite de buzunar si anumite cutite de sport. Nu incercati sa ascutiti foarfece, lame de topor sau orice lama care nu se incadreaza in mod liber in sloturi.
In Etapa 1 (ascutire), unele cutite ceramice pot varia semnificativ de la standardul industriei de 15° si chiar variaza de la o parte a cutitului la alta. Modulul pentru cutite ceramice 15° va ascuti la un unghi de 15° si poate necesita mai multe trageri de ascutire in Etapa 1 pentru a forma unghiul ideal total de 30°, 15° pe fiecare parte a muchiei. OBS: Pentru cei familiarizati cu cutitele metalice, ascutirea cutitelor ceramice NU va dezvolta bavuri.
Etapa 2 (modelare),un set mult mai fin de discuri de ascutit diamantate sunt utilizate pentru a pregati cutitul pentru slefuirea finala din Etapa 3.
Etapa 3 (slefuirea), cu compozitia sa de diamant unic abraziv a discurilor de ascutire, este critica pentru a obtine muchii ascutite pe cutitele ceramice si creeaza o margine mai ascutita decat cea de fabrica, neegalata de nici un alt ascutitor de pe piata.
Asigurati-va intotdeauna ca lama cutitului a fost bine curatata inainte de a incepe procesul de ascutire.
Procesul complet de ascutire pentru un cutit cu lama de 20 cm dureaza aproximativ 2 minute, iar pentru cutitele cu lame mai scurte sau mai lungi poate dura mai putin sau mai mult timp. Odata ce cutitele au fost ascutite folosind Modulul de ascutire cutite ceramice 15°, reascutirea dureaza mai putin de 1 minut.
Miscarea descendenta a lamei in fiecare dintre fante este controlata de o placa de oprire a taisului care pozitioneaza lama cutitului optim si sigur la atingerea discurilor abrazive fara a deteriora muchia ascutita care se formeaza. Aparatul permite, asadar, manevrarea fara efort si in totala siguranta.
Modulul de ascutire este prevazut cu sine si permite indepartarea sau montarea rapida la ascutitorul electric Chef’sChoice® Commercial EdgeSelect® Diamond Hone® Modelul 2100 prin glisare.
Modulul de ascutire cutite ceramice 15° este echipat cu un accesoriu diamantat de curatare, incorporat, care poate fi utilizat daca este necesar, pentru a curata orice produs alimentar acumulat sau reziduuri de la ascutire de pe suprafata discurilor de lustruire /slefuire ale Etapei 3.
Modulul de ascutire este usor detasabil, permitand astfel o curatare eficienta a acestuia ori de cate ori este nevoie, fie ca se realizeaza manual sau la masina de spalat vase (casnica sau comerciala).
Cod produs | 0217000 |
---|