Megatrend in gastronomia din Retail - totul trebuie sa se miste rapid
0%
Pentru numerosi retaileri, capacitatea de a oferi preparate culinare devine din ce in ce mai importanta, ca linie secundara de afaceri. Solutiile de tip shop-in-shop au succes de ceva timp, de exemplu in retelele de benzinarii, precum si in lanturile de magazine de proximitate. Iar cele mai solicitate concepte de food corner sunt cele care pot fi operate cu un personal redus si cu cea mai simpla planificare operationala. In piete precum Franta si Marea Britanie, conceptele gastronomice interne sunt deja o priveliste familiara in marile lanturi de Retail; Australia si Statele Unite sunt, de asemenea, pionieri in acest domeniu. Dar exista totodata mult potential si in alte tari Europene, inclusiv in Romania.
Grupul american Welbilt are unul dintre cele mai extinse portofolii de solutii pentru tehnologia serviciilor alimentare, atat pe partea de refrigerare, cat si pe parte de gatire, de la cuptoare, friteuze, gratare si unitati de inductie, pana la tehnologie pentru distributia de bauturi reci si masini de gheata. Fresco Expert a devenit recent dealer autorizat in Romania pentru marci recunoscute international, precum Convotherm, Merrychef, Frymaster, Lincoln sau Multiplex.
Cerinte speciale privind echipamentele profesionale gastronomice in lanturile de Retail
Cerintele speciale ale unei bucatarii, intr-un spatiu de Retail trebuie sa indeplineasca cateva criterii complet diferite fata de cele dintr-un restaurant. Cele trei provocari principale pe segmentul de Retail sunt lipsa de personal instruit, spatiul limitat si dificultatile de a asigura o ventilatie (vezi extractie) corespunzatoare de aer. Ca urmare, sunt vizate echipamentele cu amprenta mica, ce ocupa un spatiu redus si, care sunt usor de utilizat. Procedura de curatare sau spalare trebuie, de asemenea, sa fie simpla, de preferinta prin intermediul sistemelor automate de curatare incorporate.
Spatiul limitat are, de asemenea, un impact direct asupra fluxului de lucru. Timpul scurt petrecut de clienti in fata vitrinelor este relevant. Acestia nu trebuie sa astepte mai mult de doua minute, astfel incat pregatirea si servirea trebuie sa fie cu adevarat eficiente si rapide. Produsele care pot fi preparate intr-un timp scurt si care pot fi servite direct clientilor au cu siguranta prioritate aici, mai ales daca nu exista o optiune de mentinere la cald; iar asta presupune ca trebuie sa existe o compatibilitate perfecta intre preparatele din meniu, procedurile de lucru si, nu in ultimul rand, echipamentele profesionale pe care se lucreaza.
Solutiile Welbilt - USA
Echipamentele din portofoliul grupului american Welbilt, cum ar fi de exemplu cuptoarele combi profesionale premium Convotherm, cuptoarele cu gatire accelerata Merrychef sau dispenserul de bauturi cu autoservire FreshBlender de la Multiplex, au fost concepute pentru a satisface toate aceste cerinte. Acestea se disting prin usurinta in utilizare, au incorporate functii eficiente de curatare, economisesc spatiu si energie si, sunt foarte fiabile in conditii de lucru intense.
Automatizare sporita pentru prepararea si servirea eficienta a preparatelor alimentare
Tehnologiile incorporate in aceste echipamente sunt de asemenea cheia succesului pe segmentul de Retail. KitchenConnect®, sistemul de gestionare in cloud al retelei Welbilt, faciliteaza gestionarea si analiza datelor in timp real. Gatirea automata cu Press&Go si ConvoSense - care este primul sistem de gatire complet automat din lume ce utilizeaza AI -, elimina nevoia de programare, reducand astfel risipa de alimente si crescand totodata eficienta, fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea. Welbilt ofera, de asemenea - prin reprezentantii autorizati pentru fiecare piata -, o gama extinsa de servicii de asistenta - de la cursuri de formare si de tip introductiv in functionarea echipamentelor profesionale, la recomandari privind selectia celor mai potrivite echipamente pentru diferite afaceri, pana la intretinere eficienta si recurenta a acestora.