0%
Meniul dicteaza alegerea unei friteuze profesionale

De unde ar trebui sa incepeti, atunci cand proiectati bucataria unei noi locatii Horeca, sau luati in considerare ce tip de echipamente sunt necesare pentru remodelarea unui restaurant? Cea mai eficienta metoda este sa incepeti cu meniul si apoi sa evaluati solutiile ce pot oferi versatilitate si flexibilitate operationala. Acesta este si conceptul din spatele liniei de friteuze HP de la Electrolux Professional. Ca si in cazul majoritatii situatiilor, nu exista o solutie unica, potrivita pentru orice bucatarie profesionala, insa friteuzele HP au fost proiectate avand in vedere modularitatea si adaptabilitatea la aproape orice specific operational. Orice operator are nevoie de echipamente care sa se potriveasca tuturor spatiilor din bucatarii, suficient de flexibile pentru a putea face cu usurinta trecerea de la un meniu la altul, oferind totodata o utilizare facila, o integrare simpla in propriile fluxuri de lucru si garantand calitate, tinand totodata cont de consumuri si intretinere.

Examinati meniul si estimati traficul din restaurant

Daca sunteti pe cale de a deschide un restaurant nou, o examinare a meniului si o estimare a traficului va pot ajuta sa determinati cerintele legate de echipamentele necesare. Daca o parte importanta a meniului dumneavoastra include preparate prajite, cum ar fi peste si cartofi prajiti, pui prajit, fructe de mare prajite sau alte preparate similare, atunci puteti considera modelul autiomat de friteuza HP cu capacitatea cuvei de 23 litri, care ofera o productivitate mare de prajire. Aveti nevoie de putin mai mult spatiu? Adaugati o friteuza cu cuva de 7 sau 15 litri, pentru a crea o statie dubla personalizata de friteuze, cu capacitati  diferite, pentru flexibilitate operationala. Modelele automate din linia HP ofera reducerea costurilor operationale, ameliorarea fluxurilor operationale si livreaza consecvent produse de calitate superioara, asigurand in acelasi timp productivitate: pana la 38 kgh de cartofi prajiti pe cuva, in interval de 1 ora.

Cantitate mare sau mica in friteuza?

Stiati ca ajustarea setarilor friteuzei pentru fiecare lot nou de alimente poate incetini semnificativ productivitatea? Functia de compensare automata a sarcinii, integrata in friteuzele HP maximizeaza eficienta operationala intr-o bucatarie de restaurant. Pur si simplu alegeti funcția automata de gatit si friteuza HP ajusteaza automat ciclul de prajire, pentru a se adapta la cantitatea de alimente pe care ati incarcat-o in cos, calculeaza timpul de prajire potrivit pentru tipul de aliment prezent si incheie autimat ciclul prin ridicarea cosului din cuva, pentru a asigura rezultate perfecte, de fiecare data. Puteti de asemenea memora cinci cicluri de prajire, in functie de tipul de produse locale.  

Economisiti spatiu in bucatarie

Se recomanda ca in procesul de optimizare a proiectului de echipare a spatiului din bucatarie, sa evaluati punctele nevralgice ale statiei de prajire. Aveti nevoie de mai mult spatiu pentru a asigura o crestere a productivitatii, dar nu beneficiati de mult spatiu? Gama de friteuze de la Electrolux Professional include  toate optiunile necesare: vine in 2 linii de friteuze modulare - 700XP si 900 XP -, ce pot include 1 sau 2 cuve, de diferite capacitati, simple sau automate si cu productivitati diferite. Puteti astfel obtine pana la o suprafata de gatit cu 33% mai mare, economisind in acelasși timp spatiu, ceea ce este mai important ca niciodata intr-o bucatarie profesionala.

In timp ce unele optiuni au fost deja mentionate, acestea sunt doar partera vizibila a aisbergului. Nu numai ca se pot mixa module de friteuza cu cuve de diferiote capacitati, dar, de asemenea, se pot cupla direct la friteuza module de mentinere la cald, sau vitrine calde de expunere si comercializare. Odată ce configuratie statie de prajire a fost determinata, aveti de asemenea o varietate de optiuni de control din care sa alegeti.

Puteti opta astfel pentru moduri de control de tip mecanic sau digital, sau puteti alege modelul automat de friteuza; controalele avansate  si functiile de automatizare ii pot ajuta pe Chefi sa gestioneze mai multe retete, mai ales daca preparatele sunt procesate la temperaturi diferite.

Pe de alta parte procesul de gatire in friteuza este doar jumatate din „ecuatia” pe care o aveti de rezolvat. Cand vine vorba de intretinere, gestionarea uleiului dintr-o friteuza profesionala este adevarata provocare, avand in vedere si reglementarile Europene referitoare la gestionarea nivelului de acrilamida din uleiul de gatit. Friteuzele HP incorporeaza optiuni de filtrare avansata, precum si conexiuni pentru sistemele de gestionare a uleiurilor uzate. Astfel nu veti mai irosi uleiul si veti putea reduce costurile de functionare, cu sistemul avansat de filtrare integrat și ușor de utilizat. Pompa incorporata de circulatie a uleiului asigura operatiuni de curatare si filtrare mai rapide si mai sigure, garantand o calitate mai buna a preparatelor.

Legislatia Europeana (Regulamentul (UE) 2017/2158 al Comisiei Europene), reglementeaza urmatoarele pentru reducerea nivelului de acrilamida, ce se formeaza natural in ulei, in timpul procesului de prajire in ulei si prezinta riscuri pe termen mediu si lung pentru sanatatea consumatorilor:

  • Temperaturile din cuva cu ulei trebuie mentinute intre 160 si 175 °C, in ciclul  la prajire;
  • Cartofii trebuie sa fie prajiti pana la culoarea galben-auriu;
  • Fara prajire excesiva;
  • Cand pregatiti cantitati mai mici de cartofi decat cele indicate pe ambalaj, reduceti timpul de prajire, pentru a evita rumenirea excesiva a produselor.

In timp ce toate friteuzele trebuie sa treaca regulat printr-un ciclu de filtrarea a uleiului, propriul meniu va dicta exact cat de des trebuie sa filtrati. Daca se prajesc cantitati mari de produse in crusta de pesmet, acordati atentie asupra modului in care sertarele de filtrare incorporate pot ajuta la eficienta operationala si la gradul de incarcare al personalului din bucatarie.

Rezultate perfecte cu fiecare ciclu de prajire

Indiferent de nevoile dumneavoastra pentru o statie de prajire, linia de friteuze profesionale de la Electrolux Professional poate face diferenta pentru propria afacere.

Baruri si cafenele:
18 kg de cartofi prajiti/ora

Dimensiuni compacte, productivitate mare
Friteuza HP super compacta cu o cuva de 9 litri se poate potrivi chiar si in cel mai redus spatiu operational din bucatarie, fara a compromite eficienta si productivitatea. Friteuzele de 9 litri pot produce pana la 18 kg de alimente perfect crocante intr-o ora.

bar-cafe-fryers

Restaurante Full Service:
36 kg de cartofi prajiti/ora

Procese operationale optimizate
Productivitatea ridicata este garantata, datorita capacitatii mari si a functiei de recuperare rapida a temperaturii din cuva friteuzei.

restaurant-fryers

QSR & Fast Food:
38 kg de cartofi prajiti/ora

Compensare automata a sarcinii si unitati de productivitate mare
In perioadele de varf, friteuza HP super-programabila cu cuva de 23 litri este raspunsul. Producand pana la 38 kg pe ora, nu veti avea nici o problema sa tineti pasul cu volumul de comenzi, garantand totodata calitatea preparatelor, datorita functiei automate de prajire si pastrand uleiul curat, datorita pompei de recirculare a uleiului si a sistemului propriu de filtrare.

qsr-fryers

Accesorizati statia profesionala de friteuze

To meniul dumneavoastra poate de asemenea determina modul de accesorizare a unei statii de prajire. Alegerea cosurolor este importanta, astfel incat cunoasterea tuturor optiunilor pentru o friteuza profesionala poate face statia de prajire un loc de lucru mai sigur si mai eficient. De exemplu, daca prajiti cantitati mici pentru comenzi dintr-un meniu  extins de aperitive, aruncati o privire atenta la cosurile de dimensiuni mici, pe care le puteti acomoda impreuna in cuva, in acelasi ciclul de prajire. Gatiti cantitati mari de produse prajite? In timp ce unele de dimensiuni mari sunt aparent tentante, recomandam sa luati in considerare greutatea pe care o va avea un cos incarcat, atunci cand un bucatar trebuie sa il manevreze de mai multe ori pe zi. In acest caz, optiunile de tip GN1/2  ar putea fi o potrivire mai buna.

Linia HP de la Electrolux Professional reprezinta o gama de friteuze automate de inalta calitate, astfel incat fiecare tip de operatiune poate gasi un model care sa poata raspunde propriilor provocari. Este o linie cu unele dintre cele mai performante friteuze profesionalem ce pot acomoda diferite tipuri de elemente de meniu cu caracteristici unice.

SOLICITA
CONSULTANTA

Descoperiti modul in care o friteuza HP de la Electrolux Professional va poate ajuta afacerea Horeca sa aiba succes.
Discutati cu unul dintre expertii nostri pentru cele mai potrivite solutii pentru afacerea dumneavoastra.