0%
Tendintele industriei serviciilor alimentare pentru gusturi mai proaspete

In timp ce aromele si ingredientele fac cu siguranta parte din forta motrice din spatele tendintelor industriei serviciilor alimentare, acestea nu sunt singurul factor. Pentru restaurantele si operatorii de servicii alimentare din intreaga industrie, atragerea si incantarea clientilor de astazi trebuie sa ia in considerare mai mult decat preparatul din farfurie. Astazi, ingredientele si aromele nu sunt singurele tendinte demne de luat in considerare; de fapt, acestea nu se afla nici macar in topul tendintelor industriei serviciilor alimentare in 2024.

In fiecare an, in Statele Unite, Asociatia Nationala a Restaurantelor (NRA) publica prognoza culinara "What's Hot". In raportul din acest an, social media a fost identificata de peste 1.500 de profesionisti culinari ca "Macro Trend-ul" de top pentru 2024. Adoptarea unor platforme precum TikTok poate deveni o prioritate pentru operatori, deoarece favorizeaza un schimb dinamic de influenta. Spectatorii joaca un rol crucial in propulsarea meniurilor din restaurante catre un statut viral, in timp ce restaurantele pot profita de tendintele alimentare online, pentru a inspira ajustari inovatoare de meniu, sau oferte promotionale, limitate in timp .

Dar, in timp ce social media este un instrument eficient de marketing vizual, aromele alimentelor sunt inca esentiale pentru completarea experientei culinare. Iata cateva tendinte culinare observate pana in prezent, in 2024:

supe

Noile tendinte pentru meniuri vor conduce la un veritabil pandemoniu pe farfurie 

Inspirandu-se din creuzetul bucatariilor internationale, bucatarii imbratiseaza astazi - mai mult ca in trecut - o diversificare extrema a aromelor in farfurie. Aromele globale si preparatele fusion sunt foarte apreciate, asa ca ne asteptam sa observam un amestec de gusturi, texturi, culori si arome, deoarece operatorii de astazi cauta preparare indraznete si aromate din intreaga lume. De la supe de inspiratie internationala, la branzeturi eclectice la gratar, bucatarii vor continua sa caute inspiratie in afara propriilor granite.

Vorbind despre supe, acestea sunt in prim plan ca un preparat confortabil (comfort food), oferind caldura si satisfactie. Ele aduc efectiv o nota de familiaritate la masa. Acestea servesc ca o introducere sigura pentru ingrediente si arome noi, fiind in acelasi timp avantajoase din punct de vedere economic, pentru restaurantele care doresc sa-si diversifice meniul. In plus, supele si tocanitele au castigat tractiune pe platformele de socializare precum SoupTok, fiind usor de distribuit si cu potential viral. Portabilitatea si perceptia lor ca optiuni sanatoase contribuie in continuare la popularitatea lor, adaugand astfel si mai multe arome in pandemoniul din farfurie, sau din castron.

bauturi

Băuturile calde si reci devin foarte populare (si profitabile)

Bauturile alcoolice si cocktailurile au de departe cel mai ridicat pret mediu, ca parte dintr-un meniu, depasind de exemplu de peste doua ori aperitivele. Topul bauturilor este in prezent condus de popularul grappa (o bautura alcoolica italiana), cocktailul Negroni si specialitatile tari din cafea. In acelasi timp, una dintre cele mai populare tendinte pe acest segment de produse este scaderea alcoolului, deoarece cocktailurile non-alcoolice, sau cu continut scazut de alcool, castiga din ce in ce mai multa popularitate in preferintele consumatorilor.

Cele mai solicitate bauturi non-alcoolice includ Nitro Cold Coffee Brew, bauturi energizante si ape functionale cu minerale, saruri si vitamine, concentrandu-se pe produse care ofera energie si beneficii pentru sanatate. Bauturile energizante si apele functionale sunt din ce in ce mai populare, datorita promisiunilor acestora de a sustine concentrarea, de a imbunatati rezistenta, de a ajuta sanatatea tractului digestiv si de a reduce inflamatia. Adesea, acestea contin ingrediente naturale, vitamine, aminoacizi, probiotice, electroliti si alti aditivi cu rol in mentinerea sanatatii, fara a compromite aroma. Aceste bauturi permit consumatorilor sa exploreze arome interesante, cum ar fi cele de coacaze negre, fructul pasiunii, fructul dragonului, floarea de soc, hibiscus, precum si alte combinații unice de arome.

arome

Explorarea aromelor regionale si a condimentelor unice

Atunci cand creeaza noi meniuri, bucatarii tind sa apeleze la arome regionale care rezoneaza cu o gama cat mai larga de preferinte. Clientii pot experimenta astazi optiuni extinse, de la un fusion japonezo - scandinav, la o re-interpretare moderna a unor preparate traditionale romanesti sau clasice italiene. 

In domeniul condimentelor, turmericul devine un element de baza in bucatarii, adaugand un twist de aroma la orice preparat, de la desert la preparate sarate, cu gustul sau distinct si promisiunea multiplelor beneficii pentru sanatate. Intre timp, condimente unice precum Tkemali (un sos picant de prune georgiene) si Pandan (o frunza asiatica in forma de pudra, cu arome de trandafir, migdale si vanilie) adauga profunzime si complexitate preparatelor culinare. Bucatarii incorporeaza creativ aceste condimente in noile preparate culinare, determinand distribuiri pe retelele sociale si atragand clientii cu noi senzatii de arome si experiente culinare.

Imbratisati tendintele industriei serviciilor alimentare cu Fresco, in noul nostru Showroom - Chef's Hub

O modalitate de a experimenta cu succes multe dintre aceste tendinte din industria serviciilor alimentare este de a vedea cum sunt acestea sunt aduse la viata in bucatarie. Noul nostru showroom - Chef's Hub -, ce se va deschide la finele acestei veri in Bucuresti, este spatiul in care traditia culinara va inatlni noile tendinte si tehnologii, in care promovam solutii inovatoare noi si, este o modalitate excelenta de a experimenta aceste tendinte intr-un cadru placut si educational. Verificati cu unul dintre reprezentantii Fresco pentru a programa o vizita. 

SOLICITA
CONSULTANTA

Cautati cele mai bune solutii
pentru restaurantul dvs.?
Discutati cu unul dintre
expertii nostri pentru a afla
cum vă poate ajuta Fresco
cu solutii complete de
tehnologizare si echipare.