0%
Beneficiile tehnologiei Halo Heat pentru operatorii Horeca

Pentru foarte multi ani, pana prin 1968 mai exact, tehnologiile traditionale de incalzire, cum ar fi rezistentele electrice radiante si ventilatoarele interne, au fost principalele metode de gatit si de mentinere la cald, in bucatariile profesionale. Tehnologia Halo Heat a imbunatatit dramatic nevoile de mentinere la cald in industria alimentara. Aflati mai multe despre modul in care functioneaza echipamentele de tip Cook & Hold si despre istoria din spatele acestei tehnologii.

In calitate de operator de restaurant, Jerry Maahs, fondatorul Alto Shaam, a cautat o solutie eficienta pentru a mentine la cald preparatele pentru livrare. Experimentand cu elemente termice radiante, Jerry a infasurat un container izolat din inox cu un mesh de cabluri electrice radiante, rezultand astfel inventia tehnologiei Halo Heat®. De atunci, Halo Heat a fost utilizata in operatiunile de servicii alimentare din intreaga lume pentru a mentine la cald preparatele fierbinti, maximizand in acelasi timp aroma si calitatea acestora, fara riscul de a se deshidrata sau de a fi gatite in exces.

Multi operatori de restaurante continua astazi sa se confrunte cu provocarile elementelor dure de incalzire, de la preparate uscate, la cele gatite in exces. Echipamentele care utilizeaza ventilatoare si miscarea aerului in incinta pentru a distribui uniform temperatura sunt adesea prea fierbinti si prea dure pentru anumite produse, cum ar fi deserturile delicate sau bucati fragede de carne. Aceste elemente dure de incalzire produc temperaturi fluctuante, care pot fi si de pana la 20 de ori mai fierbinti decat temperatura preparatelor in sine. In cazul unui astfel de sistem puternic de aer fierbinte si sub presiune, de cele mai multe ori se produce o evaporare excesiva a umiditatii din textura alimentelor.

Cook-and-Hold-blog

Beneficiile tehnologiei Halo Heat 

Spuneti adio alimentelor gatite in exces, uscate si mai ales contractiei proteinelor (pierderea masei acestora prin deshidratare, numita si pierdere tehnologica, ce devine relevanta atunci cand preparatul provine de exemplu dintr-o carne foarte scumpa). Cu tehnologia Halo Heat experimentati o calitate superioara a preparatelor si randamente mai mari. Aceasta sursa radianta de caldura asigura o temperatura mult mai delicata si uniforma ce acopera si inconjoara preparatele, fara utilizarea elementelor extrem de fierbinti, a umiditatii adaugate sau a ventilatoarelor - oferind in acelasi timp o solutie eficienta de gatit si de mentinere la cald.

Halo Heat dispune de un cablu termic de joasă densitate care este infasurat in jurul panourilor laterale si inferioare ale incintei de mentinere la cald. Cablul emite temperaturi si impulsuri uniforme pe tot parcursul procesului de gatire sau de mentinere la cald, iar cu o precizie mai mare, temperaturi mai scazute si intensitate minima, preparatele isi pastreaza calitatile de umiditate si aroma.

In plus, atunci cand carnea este gatita si metinuta la cald intr-un cuptor Cook & Hold, tehnologia Halo Heat activeaza enzimele naturale pentru un produs fragezit natural. Acest lucru face ca un cuptor Cook & Hold sa fie ideal pentru utilizarea în restaurantele  de tip full service si fine dining, pentru a oferi clientilor o calitate superioara a preparatelor si pentru a obtine randamente mai mari.

Vestea buna insa este ca aceasta tehnologie exclusiva, de reducerea pierderilor tehnologice, nu se limiteaza la cuptoarele Cook & Hold. Tehnologia Halo Heat este utilizata in prezent si in în alte produse, precum dulapuri de mentinere la cald, module calde  fara apa pentru liniile de servire, sertare calde, vitrine calde de expunere, afujmatoare si statii de feliere. Indiferent daca cerintele sunt de a mentine preparate la cald pentru a fi servite in viitor sau pentru comercializare, echipamentele cu tehnologia Halo Heat sunt concepute pentru a face timpul sa stea in loc, in ceea ce priveste calitatea produselor. Acest avantaj permite prepararea alimentelor in afara perioadelor operationale de varf, flexibilitate si mai putine deseuri.

Indiferent de dimensiunea si cerintele unei bucatarii profesionale, echipamentele dotate cu tehnologia Halo Heat ofera o solutie care se potriveste cel mai bine oricaror cerinte de gatire sau de mentinere la cald.

Cum a aparut tehnologia Halo Heat?

Tehnologia Halo Heat a fost inventata la sfarsitul anilor 1960, cand Jerry Maahs, proprietarul unei francize Chicken Delight, se straduia sa-si mentina preparatele fierbinti cu pui, in timpul iernilor reci din Wisconsin. Ca antreprenor si inovator in industria serviciilor alimentare, Jerry si-a propus sa gaseasca o solutie la aceasta problema, pe care a descoperit-o in timp ce urmarea un meci de fotbal american al echipei Green Bay Packers, in decembrie 1967. Din cauza vremii inghetate si a conditiilor extrem de reci, acest joc a intrat in cartile de istorie sportiva ca Ice Bowl, iar Jerry a descoperit ca un cablu termic electric a fost rulat sub suprafata campului de joc, pentru a-l impiedica sa inghete.

Jerry s-a inspirat astfel din aceasta metoda si a creat prima sa incinta fierbinte cu un cablu termic; si astfel tehnologia Halo Heat si-a facut debutul cateva luni mai tarziu, la un spectacol al Asociatiei Nationale a Restaurantelor.

Dupa ce Jerry si-a creat dulapul de mentinere la cald, folosind tehnologia Halo Heat, a inceput sa experimenteze cu temperaturi mai ridicate si timpi de mentinere prelungiti. Cand a tinut carnea in aceste conditii peste noapte, a descoperit ca aceasta era fragezita in mod natural. Jerry a inventat apoi primul cuptor Cook & Hold, care poate trece automat de la temperaturile de gatit la cele de mentinere la cald, ceea ce a determinat reducerea timpilor si fortei de munca pentru operatorii de servicii alimentare.

SOLICITA
CONSULTANTA

Pentru a afla mai multe
despre modul in care
restaurantul dvs. poate
beneficia de avantajele 
echipamentelor profesionale
cu tehnologia Halo Heat,
discutati cu unul dintre
expertii nostri pentru a afla
cum vă poate ajuta Fresco
cu solutii complete de
tehnologizare si echipare.