0%
Echipamente strategice pentru restaurantele cu servire rapida (QSR)

In bucataria unui restaurant cu servire rapida (QSR), viteza si eficienta operatiunilor sunt factori esentiali pentru succes. Desigur, clientii doresc sa se bucure de un meniu de calitate, dar multi dintre acestia aleg de multe ori un restaurant cu servicii rapide, deoarece nu au timp de pierdut. Pornind de la acest deziderat, unele echipamente profesionale de bucatarie se preteaza mai bine la modelul de locatie de tip QSR, care se bazeaza pe procese rapide de gatit, echipamente usor de operat si intretinut si, de cele mai multe ori, de un spatiu operational limitat. In acest post, va propunem cateva recomandari de echipamente pe care le consideram strategice pentru astfel de locatii, echipamente care asigura calitatea preparatelor in farfurie, obtinand in acelasi timp rezultate in timp record.

Intr-o piata in care consumatorii doresc in continuare sa se bucure de preparate de calitate, conceptul de QSR (quick service restaurant) se concentreaza pe viteza si eficienta proceselor operationale din bucatarie; astfel, utilizand echipamentele profesionale potrivite, restaurantele cu servicii rapide pot obtine rezultate de inalta calitate, in timp record.

Cuptoarele multi-functionale 

Cuptoarele multi-cook sunt echipamente versatile si multi-functionale, ce pot suplini mai multe echipamente (pana la 4 cuptoare intr-unul singur), pentru a reduce costurile de operare, spatiul de lucru si forta de munca. Aceste cuptoare permit gatirea simultana, de inalta calitate, a unei mari varietati de preparate in același timp, utilizand metode sau parametrii de coacere diferiti. Aceste cuptoare multi-functionale permit unui restaurant cu servicii rapide sa ofere un meniu variat si de calitate superioara.

Cuptorul multi-cook Vector® ofera pana la patru camere de cuptor independente într-un singur compartiment, fiecare dintre acestea cu un control total independent ale temperaturii de coacere, vitezei ventilatorului si a timpului de gatire. Fiecare camera actioneaza ca un cuptor independent, permitand astfel operatorilor sa coaca prajituri, somon la gratar si legume prajite - toate in acelasi timp, cu transfer zero de aroma, datorita tehnologiei proprietare de aer structural. Echipamente ventless si fara un racord necesar la apa, aceste cuptoare pot fi practic amplasate oriunde, reducand totodata costurile de instalare si operare: fara racorduri la apa si la scurgere, fara cerinta unei hote si a unui sistem de ventilatie, precum si fara toate procedurile asociate de intretinere si mentenanta.

Cuptoarele multi-cook Converge® ofera de asemenea pana la trei cuptoare combi independente intr-unul singur, oferind posibilitati nelimitate de gatit, prin adaugarea umiditatii - operatorii pot astfel creste producția de preparate cu capacitatea de a gati la aburi, coace, prajii in aer fierbinte, gratar si multe altele - toate in acelasi timp, intr-o amprenta compacta, ventless (fara ventilatie). Aceste cuptoare includ de asemenea functia de auto-curatare, economisind operatorilor resurse precum efort operational si timp pretios, in special pentru o bucatarie pentru care viteza de lucru este esentiala.

Secretul pentru gatirea simultana a mai multor preparate, complet diferite si fara nici un transfer de aroma consta in tehnologia proprietara a aerului structural: in fiecare compartiment independent din incinta cuptorului, jetul de aer este directionat in sus si in jos printr-un sistem de fante, profile si orificii in sertarele speciale separatoare, creand o perdea verticala de aer si asigurand astfel o distributie eficienta si uniforma a temperaturii.

Aceste cuptoare sunt ideale pentru un mediu de servire rapid, deoarece puteti prepara  mai multe feluri de mancare simultan, intr-un singur echipament compact, cu transfer zero de aroma. In plus, un cuptor cu mai multe compartimente interne independente poate gestiona un volum de gatire de doua ori mai mare, prin comparatiecu un cuptor traditional cu convectie si, poate gati preparatele de doua ori mai repede, ceea ce reduce sensibil timpul de productie.

Conectivate sporita cu noile functii si tehnologii

Ambele cuptoare multi-cook au funtii de conectare la o retea Wi-Fi, precum si la ChefLinc™ - un sistem de gestionare de la distanta, ce ofera operatorilor controlul cuptoarelor lor în locatii pentru a executa incarcari automate de retete, pentru a vizualiza rapoarte detaliate pe datele operationale de functionare si multe altele, toate realizate dintr-o singura locație. In cazul unor retele de locatii, operatorii nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze personal sau sa trimita prin curier dispozitive USB pentru descarcari si  actualizari de software, sau pentru retelele noilor meniuri. In plus, operatorii pot explora baza de date globala de retete Alto-Shaam pentru inspiratie culinara si pot - cu doar cateva clicuri - include cu usurinta aceste retete noi in propiul meniu si in memoria cuptoarelor. 

Abatitorul - eficienta si siguranta alimentara in bucatarie

Pe masura ce restaurantele cu servicii rapide continua sa se dezvolte, iar salatele continua sa domine meniurile, recomandam sa considerati totodata echipamente care pot raci rapid proteinele gatite si multe alte preparate. Aceasta procedura este esentiala pentru siguranta si prospetimea alimentelor, reducand in acelasi risipa alimentara, prin extinderea termenului de valabilitate al acestora.

Abatitoarele de la Electrolux Professional pot reduce semnificativ risipa alimentara si pot creste totodata veniturile, prin racirea rapida si eficienta a preparatelor proaspat gatite; utilizand jeturi de aer la temperaturi foarte scazute (-42° C), aceste unitati sunt proiectate pentru a reduce uniform si eficient temperaturile alimentelor, in conformitate cu cerintele DSP si HACCP.

Solutii de mentinere la cald

Odata ce preparatele din comanda sunt gata, veti avea nevoie de echipamentele potrivite pentru a le mentine la o temperatura constanta, pentru a fi gata de servire sau de livrare. Pentru o mentinere fiabila si eficienta la cald, recomandam dulapurile sau sertarele calde de la Alto Shaam, ce beneficiaza de asemenea de tehnologia proprietara radianta Halo Heat®, care blocheaza umezeala si mentine temperatura perfecta pentru mai mult timp. O alternativa la aceste echipamente este si dulapul supra-pozabil de tip table-top Safebox Hold de la Electrolux Professional, ce asigura un proces ventilat de mentinere la cald si totodata, siguranta alimentara prin includerea unei lampi UV. Astfel, nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la uscarea sau pierderea calitatii in procesul de mentinere la cald, deoarece nu se utilizeaza elemente dure de incalzire.

SOLICITA
CONSULTANTA

Cautati cele mai bune
solutii si tehnologii
pentru bucataria dvs.?
Discutati cu unul dintre
expertii nostri pentru a afla
cum vă poate ajuta Fresco
cu solutii complete de
tehnologizare si echipare.