0%
Importanta echipamentelor de tip ventless in segmentul serviciilor alimentare

Tehnologiile de gatit de tip ventless (fara un sistem de ventilatie complementar) remodeleaza rapid peisajul serviciilor alimentare. Acestea ofera operatorilor bucatariilor perofesionale flexibilitatea de a gati orice, oriunde, fara a fi nevoie de sisteme traditionale de ventilatie, al caror costuri de investitie si de intretinere sunt semnificative. Echipamentele de tip ventless au devenit din ce în ce mai populare si pe masura ce costurile cu forta de munca cresc, spatiile operationale din bucatariile restaurantelor se compacteaza, iar cerintele de sustenabilitate cresc. Aceste solutii elimina nevoia de sisteme complexe de hote si tubulaturi, permitand operatorilor sa reduca sensibil costurile si sa deschida noi fluxuri de venituri, prin utilizarea spatiilor din bucatarie ne-exploatate anterior.

Pe masură ce tot mai multe operatiuni de servicii alimentare cauta flexibilizarea si eficientizarea propriilor costuri, piata echipamentelor profesionale de bucatarie de tip ventless este de asteptat sa inregistreze o crestere continua, cu o crestere anuala medie estimata de aproximativ 5%, y-o-y. De la restaurante cu servire rapidă de tip QSR, la bucatariile si cantinele institutionale, solutiile de gatit de tip ventless pot debloca potentialul de extindere al bucatariei si pot reduce barierele operationale.

O trecere in revista a beneficiilor echipamentelor ventless

Echipamentele profesioale de gatit ce nu necesita ventilatie (ventless) ofera o varietate de avantaje pentru operatorii de servicii alimentare; de exemplu sistemele tradiționale de HVAC includ hote, tubulaturi si motoare extractoare, care au in general costuri ridicate de proiectare, instalare si nu in ultimul rand, de intretinere. Echipamentele de tip ventless reduc drastic aceste costuri prin eliminarea acestor echipamente si instalatii suplimentare. Flexibilitatea tehnologiei ventless permite o flexibilitata maxima in amplasarea aproape oriunde a echipamentelor ventless, fara a avea nevoie de un sistem de ventilatie dedicat, in special in spatiile mai putin traditionale, precum parterul unei cladiri rezidentiale, cladiri declarate monumente istorice etc. Sistemele fara ventilație sunt de asemenea, proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce ajuta la reducerea costurilor operationale si sustine propriile obiective de sustenabilitate ale operatorilor. In plus, operatorii isi pot transfera literalmente investitia in echipamente intr-o alta locatie, daca se impune la un moment dat mutarea punctului de lucru operational.

Cinci solutii de gatit de tip Ventless in portofoliul Fresco

1. Operatiuni rapide cu ajutorul cuptoarelor cu gatire accelerata:  
Marci precum Merrychef, TurboChef sau GourmeXpress de la Electrolux Professional sunt lideri in cuptoarele cu gatire accelerata  si filtre catalitice (ce nu necesita ventilatie externa), prin solutii tehnologice dedicate, ce transforma un echipament compact, de tip counter-top in centre reale de profit. In plus, dincolo de gama cuptoarele lor de gatire rapidă, marci precum TurboChef ofera acum modularitate printr-un echipament revolutionar - TurboChef Plexor - ce combina gatitul prin convectie, microunde si impingement (tehnologie cu jeturi puternice de aer fierbinte orientate in incinta de coacere, pentru a optimiza parametrii functionali)  intr-o unitate compacta si ventless, in timp ce Electrolux Professional a creat un tandem operational perfect prin combinarea cuptorului rapid GourmeXpress si grillul de contact proprietar Speedelight, ce se completeaza eficient in special in unitatile cu spatii foarte mici, in baruri sau cafenele cu meniuri de preparate culinare sau in punctele de prepartate la pachet. Aceste solutii sunt ideale pentru medii de gatit de mare viteza cu spatiu limitat, ofera rezultate de calitate intr-o fractiune din timpul necesar prin tehnologiile conventionale si, in plus nu necesita un sistem de ventilatie.

2. Cuptoarele cu banda sau conveyor de la Middleby - Marshall
Cuptoarele transportoare de tip Ventless de la Marshall (parte din grupul american Middleby) sunt proiectate pentru bucatarii cu volume mari. Aceste cuptoare ofera rezultate consecvente, eliminand in acelasi timp nevoia de hote externe. Tehnologia de gatit de mare viteza permite operatorilor sa deserveasca mai multi clienti, mult mai rapid. Acest avantaj le face o alegere ideala pentru operatiunile de tip pizzerii si alte restaurante de tip QSR sau fast-casual. Daca sunteti in cautarea unei combinatii eficiente de viteza si volume mari pentru propriile operatiuni, si nu doriti sa investiti intr-un proiect costisitor de HVAC, cuptoarele transportoare Middleby Marshall sunt solutia potrivita.

3. Gratarele profesionale Evo de la Middleby
Pentru gratarele de tip ventless, Evo eVent ofera procese tehnologice de gatire de inalta performanta, cu sisteme de filtrare catalitica integrate, care practic elimina nevoia unui circuit extern de ventilatie. Acest echipament este ideal pentru bucatariile deschise sau de tip show-cooking, precum resrtaurantele de tip fine-dining sau oriunde operatorii doresc sa prezinte sesiuni de gatire demonstrativa, fara sa-sdi faca griji cu privire la calitatea aerului. Designul elegant al gratarului si tehnologia avansata fara aerisire il fac o alegere versatila si eficienta pentru bucatariile deschise, care doresc sa mentina aerul curat in spatiul din restaurant, oferind in acelasi timp o calitate exceptională preparatelor culinare rezultate.

4. Friteuzele profesionale PerfectFry de la Middleby
Friteuzele de tip ventless de la producatorul american PerfectFry elimina nevoia unei hote traditionale, oferind in acelasi timp o prajire rapida si de calitate superioara. Designul lor compact le face perfecte pentru bucatariile compacte sau cele deschise, permitand operatorilor sa adauge prepatate crocante in meniul lor, fara a considera renovari extensive si scumpe ale propriilor bucatarii. Motivul? Friteuzele PerfectFry sunt potrivite pentru o amplasare de tip table-top si sunt un instrument excelent pentru maximizarea profitului, pe fiecare centimetru patrat ocupat de acestea.

5. Solutii de gatit ventless de la Wells - Middleby
Solutiile de gatit de tip ventless de la Wells (Middleby) ofera flexibilitate si economii de costuri, prin eliminarea nevoii de sisteme de ventilatie traditionale. Aceste unitati incorporeaza filtrare catalitica si sisteme de stingere a incendiilor, permitand bucatariilor profesionale de restaurant sa se extinda, fara renovari costisitoare. Cu optiuni modulare pentru blocurile termice, gratare, friteuze si cuptoare, sistemele de tip ventless de la producatorul american Wells sustin operatorii sa creeze statii de gatit complete in spatii compacte, asigurand totodata siguranta si eficienta in operare. Acest lucru le face ideale pentru restaurante, cafenele si alte locatiii de tip Horeca in care spatiul si conformitatea sunt provocari importante.

De ce reprezinta viitorul tehnologia echipamentelor de tip ventless? 

Tehnologia Ventless ofera o flexibilitate de ne-egalat, economii de costuri si beneficii de sustenabilitate pentru operatorii de servicii alimentare de astazi. Cu echipamente usor de amplasat oriunde intr-o bucatarie compacta sau chiar si in spatii ne-traditionale, solutiile de tip ventless deschid noi oportunitati de crestere si eficienta. Indiferent daca gestionati o cafenea mica, o institutie mare sau un restaurant plin de clienti, gama larga de echipamente de tip Ventless va pot ajuta sa va indepliniti obiectivele operationale.

Oferim o gama extinsa de solutii tehnologice pentru a ajuta operatorii sa raspunda cu succes propriilor provocari nevoi culinare si de meniu. Va asteptam in noul Centru de Excelenta in Gastronomie Chef's Hub, pentru a testa tehnologii de tip ventless si alte solutii inovatoare de la producatori internationali de renume. 

ECHIPAMENTE VENTLESS

Contactati un consultant
de vanzari Fresco pentru 
recomandari legate de cele
mai potrivite solutii si
echipamente ventless
pentru afacerea dvs.