0%
Cuptor profesional cu gatire accelerata vs cuptor cu microunde

In lumea moderna si rapida de astazi, clientii se asteapta la servicii rapide, dar fara compromisuri la capitolul calitate (unii ar spune excelenta). Industria serviciilor alimentare s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, prin adoptarea solutiilor de gatit de mare viteza, care depasesc cuptoarele conventionale si cuptoarele cu microunde, mentinand in acelasi timp o calitate de top in procesul de gatire. Ducand inovatia cu un pas mai departe, mai multi producatori au prezentat solutii de mare viteza, imbinand avantajele cuptoarelor cu microunde si ale cuptoarelor gastronomice cu convectie intr-un singur echipament versatil de gatit.

Cu ajutorul cuptorului rapid de banc GourmeXpress de la Electrolux Professional, puteti servi preparate delicioase intr-un mod rapid si facil. Puteti gati proteine sau legume perfect, datorita unei combinatii de 3 tehnologii diferite de incalzire. Acest echipament determina un flux de lucru mai simplu si sustine abordarea unui meniu extins. De asemenea, veti reduce costurile cu utilitatile prin modul de economisire a energiei, care utilizează 0,5 kW pe ora. Mai mult, acest ciuptor ventless include un filtru catalitic si ca urmare nu este necesara instalarea unei hote sau un racord la un sistem de ventilatie costisitor. 

Este un cuptor cu gatire accelerata similar ca un cuptor cu microunde? 

Desi atat cuptorul rapid sau cu gatire accelerata, cat si cuptorul cu microunde impartasesc acelasi obiectiv, al unui proces rapid de gatire, acestea functioneaza pe principii distincte, conduse de diverse tehnologii. Microundele valorifica radiatiile electromagnetice pentru a incalzi alimentele, punand in miscare moleculele de apa din acestea si generand astfel caldura. Pe de alta parte, cuptoarele de mare viteza adopta o abordare polivalenta, combinand tehnologiile cu microunde, convectie si impingement (jeturi sub presiune de aer fierbinte), pentru a asigura o preparare rapida si uniforma.

Cum functioneaza un cuptor cu microunde profesional?

Un cuptor profesional cu microunde emite radiatii electromagnetice prin intermediul unui magnetron, radiatii ce determina vibratia moleculelor de apa din alimente  si in consecinta, incalzirea acestora. Caldura se distribuie rapid in tot vasul, asigurand astfel o gatire rapida si eficienta. In timp ce cuptoarele cu microunde ofera un proces de gatit rapid si simplu, acestea vin totodata cu anumite constrangeri. De exemplu, acestea pot duce la uscarea alimentelor sau la obtinerea unei texturi mai putin dorite si, nu au capacitatea de a obtine o suprafata rumenita sau crocanta, realizabila cu un cuptor de convectie traditional.

Optarea pentru gatitul cu microunde prezinta insa o alternativa mai eficienta din punct de vedere energetic la metodele conventionale. Alimentele sunt gatite mai repede, iar energia este directionata exclusiv catre incalzirea alimentelor, evitand costuri inutile cu energia dispersata pe intregul compartiment interior al cuptorului.

Care este diferenta dintre un cuptor profesional cu gatire accelerata si un cuptor cu microunde?

Distinctia principala dintre un cuptor profesional cu gatire accelerata si un cuptor cu microunde consta in tehnologiile de procesare termica, caracteristice fiecarui tip. Cuptoarele de mare viteza folosesc un mix de microunde, convectie si impingement de aer cald pentru a obtine o gatire rapida si uniforma, in timp ce microundele se bazează exclusiv pe radiatiile electromagnetice. In consecinta, cuptoarele de mare viteza prezinta o versatilitate culinara mai larga, prin comparatie cu cuptoarele cu microunde. Cuptoarele rapide pot aborda o gama mai larga de preparate, de la produse de patiserie si carne, la legume. In plus, cuptoarele de mare viteza poseda capacitatea de a rumeni si coace, similar cu un cuptor conventional, asigurand astfel mai multe flexibilitate pentru operatiuni si pentru structura propriului meniu.

Un alt avantaj al cuptoarelor de mare viteza consta, nu in ultimul rand, in viteza lor de operare. Chiar daca un cuptor cu microunde este cunoscut pentru rapiditate, cuptoarele de mare viteza, datorita celor 3 tehnologii incorporate, pot fi chiar mai rapide, fiind astfel unul dintre cele mai apreciate echipamente intr-o bucatarie profesionala rapida, unde cerintele de productivitate si eficienta sunt primordiale.

Si, in cele din urma, caracteristica poate cea mai interesanta pentru orice operator este remarcabila versatilitate a cuptoarelor rapide  – o trasatura care le diferentiaza net de cuptoarele cu microunde. Cuptoarele de mare viteza nu sunt specializate doar pe re-incalzire si decongelare; acestea exceleaza la o multitudine de sarcini de gatit, care acopera coacerea, prajirea si gratarul. In esenta, cuptoarele de mare viteza transcend rolul simplei re-incalziri a unor alimente sau a dezghetarii unor produse congelate, extinzandu-si potentialul culinar intr-un spectru extins de sarcini gastronomice.

De ce sa alegeti un cuptor de mare viteza, cu gatire accelerata?

Cand vine vorba de echiparea unei bucatarii profesionale, cuptorul rapid, cu gatire accelerata este campionul suprem. Acesta imbina perfect rapiditatea si comoditatea unui cuptor cu microunde, cu adaptabilitatea si excelenta in gatit, asigurate de un cuptor cu convectie traditional. Prin combinarea tehnologiilor microunde, convectie si impingement cu aer fierbinte, acest cuptor este cu adevarat un campion in pregatirea prompta si uniforma a unei game largi de preparate.

Mai mult, veti obtine toate aceste avantaje, fara a compromite usurinta in utilizare. Dispunand de o interfata tactila, proiectata ergonomic si completata cu setari programabile, acest tip de cuptor se adreseaza operatorilor cu orice nivel de experienta, asigurand usurinta in utilizarea sa, cu fiecare pas.

Dar asta nu e tot; cuptorul de mare viteza este fabricat din materiale premium si este proiectat pentru a se adapta cu usurinta cerintelor unei bucatarii profesionale, un echipament fiabil si durabil - o alegere excelenta, pregatita pentru a sustine operatiunile din orice bucatarie profesionala.

SOLICITA
CONSULTANTA

Cautati cele mai bune
echipamente rapide pentru
bucataria dvs.?
Discutati cu unul dintre
expertii nostri pentru a afla
cum vă poate ajuta Fresco
cu solutii complete de
tehnologizare si echipare.