Franke A600 vs Franke A800: care masina de cafea este mai potrivita pentru afacerea dvs.?
0%
Imaginati-va bauturi excelente pe baza de espresso, la doar un ecran tactil distanta; clientii sau angajatii dvs. isi pot selecta bautura pe care o doresc, iar apoi masina face restul, creand bauturi perfecte cu cafea, de fiecare data. Daca pare un scenariu ambitios, s-ar putea sa fiti surprins ca toate acestea sunt deja disponibile acum, cu masinile super-automate de cafea, de la Franke Coffee Systems.
Franke a dezvoltat linia A de masini super-automate de cafea, iar modelele Franke A600 si Franke A800 sunt doua astfel de masini. In acest post, vom compara aceste doua modele, astfel incat sa puteti evalua mai bine care masina super-automata de cafea este cea mai potrivită pentru afacerea dvs. Si iata ce vom acoperi in continuare:
- Asemanari intre cele doua masini super-automate de cafea Franke A600 si respectiv A800;
- Diferentele dintre aceste masini si ce relevanta au acestea;
- Ce trebuie luat in considerare, inainte de a alege oricare dintre aceste doua modele.
Caracterisici similare:
Masini super-automate cafea
Una dintre primele caracteristici ale oricarui espressor este tipul sau de baza, care de altfel ii determina si modul de utilizare zilnic. In general, veti intalni doua tipuri de masini: semi-automate si automate.
Cu masinile semi-automate de cafea, un barista are control complet asupra ciclului de preparare si poate de asemenea alege cand sa-l inceapa si cand sa il incheie. In plus, utilizatorii trebuie sa rasneasca o cantitate potrivita de boabe cafea, sa plaseze cafeaua macinata in porta-filtru si sa spumeze laptele, pentru specialitatile din cafea pe baza de lapte. Prin comparatie, masinile automate de cafea preiau o parte din aceste activitati in propriile cicluri de preparare, cicluri ce sunt programabile, astfel incat operatorul poate incepe ciclul, dar masina se va opri singura, cand bautura pe baza de espresso este gata. Ca si in cazul masinilor semi-automate de cafea, rasnirea boabelor de cafea, plasarea in porta-filtru si spumarea laptelui ramane in continuare in sarcina operatorului.
Masinile super-automate de cafea sunt practic urmatorul pas, peste cele automate. Va puteti gandi la acestea ca la un fel de one-stop-shop. In loc sa fie nevoie sa rasniti boabele de cafea, sau sa spumati laptele pentru specialitati, majoritatea masinilor super-automate de cafea vor prelua intregul proces pentru dvs. Practic, tot ce trebuie sa faca un operator, client sau angajat este sa selecteze bautura dorita si sa astepte cateva secunde, timp in care masina o prepara. In plus, acest design si mod de operare este remarcabil pentru cei mai putin familiarizati cu propriile dvs. cicluri de preparare. Acestia pot fi instruiti in cateva minute sa utilizeze corect si eficient masina si, chiar daca sunt inca in procesul de invatare a prepararii bauturilor din meniu, vor putea pregati un espresso sau o specialitate din cafea, la fel de bine ca si cei mai experimentati angajati.
Si totodata, pentru ca nu este nevoie sa pazesti espressorul sau sa spumezi laptele pentru un latte - aceasta masina poate face toate acestea acum pentru dvs. -, puteti sa va concentrati si pe alte sarcini, precum interactiunea si construirea unei relatii cu clientii. Unii barista prefera de exemplu posibilitatea de a personaliza bauturile preparate cu o masina semi-automata si, s-ar putea sa nu prefere ca masina sa aiba un control complet asupra procesului de preparare. Cu toate acestea, majoritatea masinilor super-automate vin cu atat de multe optiuni, de la finetea gradului de rasnire, pana la diferite tipuri de shot-uri de espresso, incat orice utilizator familiarizat cu sistemul poate personaliza in continuare bauturile din meniu.
Sistemul de lapte si spuma de lapte FoamMaster™
Ambele masini super-automate de cafea folosesc sistemul genial FoamMaster™ de la Franke Coffee Systems. Aceasta inseamna ca atat A600 cat si A800 vor putea spuma laptele cu o flexibilitate care imita calitatea procesului manual; veti putea ajusta detalii precum temperatura laptelui, cantitatea sau textura spumei de lapte, pentru a imbunatati sau personaliza diferite profiluri de bauturi. Dar avantajele acestui sistem nu se opresc aici; FoamMaster™ face de asemenea posibila adaugarea de spuma de lapte chiar si la bauturile reci, nu doar la cele fierbinti. Multi clienti prefera spuma de lapte atat pe bauturile calde, cat si pe cele reci - iar sistemul proprietar FoamMaster™ de la Franke Coffee Systems va permite sa le oferiti aceste bauturi, asa cum le doresc; clientii dvs. vor aprecia modul in care puteti personaliza bauturile din cafea, iar angajatii vor aprecia de asemenea modul confortabil si eficient de utilizare al unei masini super-automate de cafea.
Tehnologia de extractie proprietara iQFlow™
Trebuie sa recunoastem impreuna: clientii se asteapta la acelasi nivel de calitate si aceleasi bauturi preferate, de fiecare data cand intra in locatia dvs. Tehnologia iQFlow™ de la Franke Coffee Systems valorifica la maxim calitatea si esenta boabelor de cafea in gustul bauturilor pe baza de espresso din propriul dvs. meniu; aceasta tehnologie controleaza fluxul de apa ce trece prin porta-filtru in timpul procesului de preparare, pentru a se asigura ca presiunea ramane uniforma oe durata intregului proces. Acest detaliu se traduce prin extractia unei arome complete si complexe, in mod constant, cu fiecare ceasca de cafea preparata - fara a fi necesar sa aplicati ajustari la o rasnita externa. Iar potentialul acestei tehnologii de extractie a aromei este doar un alt instrument prin care aveti posibilitatea de a personaliza si ajusta in detaliu fiecare profil de espresso sau de specialitate din cafea.
Mai multe detalii despre tehnologia iQFlow™ aici
Tehnica incorporata de pre-infuzare
Prin includerea functiei de pre-infuzie, Franke Coffee Systems s-a concentrat cu adevarat pe aroma espresso-ului atunci cand a proiectat masinile super-automate de cafea A600 si A800. Ce face pre-infuzia pentru dvs.?... Aceasta functie contribuie la mentinerea unei arome pline a bauturilor din cafea, prin umezirea usoara a cafelei rasnite, inainte de extractie, iar aceasta metoda asigura totodata ca procesul de extractie in sine este uniform, iar rezultatul este intotdeauna un espresso cu un gust absolut indulgent.
Dimensiunile masinilor
Linia A se distinge prin modularitatea modelelor incluse, astfel incat majoritatea masinilor super-automate de cafea din linie au dimensiuni similare, pentru o integrare facila a modulelor optionale. Astfel, ambele masini au dimensiuni similare - o amprenta la baza de L340 x A600 mm si o inaltime de 750 mm. Singura diferenta intre cele doua masini la acest capitol este greutatea acestora: la aproximativ 58 kg, Franke A800 este cel mai greu model dintre cele doua, in timp ce Franke A600 este mai usor cu aproximativ 20 kg. Indiferent de aceste detalii, ambele modele se vor potrivi confortabil in majoritatea spatiilor disponibile de amplasare.
Diferente intre cele doua modele:
Recipientele de boabe de cafea
In timp ce atat modelul Franke A600, cat si Franke A800 prezinta recipiente incorporate pentru boabele de cafea, numarul de recipiente pe care le poate acomoda fiecare model este diferit. Franke A600 utilizeaza doua recipiente de boabea cafea. Acest lucru este fantastic in disponibilitatea de a oferi propriilor clienti doua tipuri diferite de cafea din care sa poata alege, cum ar fi normal sau decofeinizat. Insa modelul Franke A800 va duce aceasta optiune putin mai departe, prezentand in schimb trei recipiente de boabe de cafea si oferind astfel mai multe optiuni: puteti de exemplu adauga un blend proprietar, promotional, sau o cafea de specialitate - este si mai usor pentru fiecare client sa obtina exact gustul sau bautura din cafea pe care o prefera.
Capacitatea masinilor super-automate de cafea
Experimentati adesea cozi lungi la bar?... in acest caz, probabil ca veti fi interesat de cat de rapid este un espressor, sau mai exact, cate bauturi poate acesta prepara intr-o zi si, din fericire, atat Franke A600, cat si mai ales Franke A800, sunt extrem de productive. Cu modelul Franke A600, veti beneficia de un randament de aproximativ 150 de cesti de cafea pe zi, capacitate ce va ajuta sa parcurgeti cu usurinta perioadele de varf, iar companiile vor descoperi ca aceasta masina nu va "transpira" in zilele lungi de utilizare la birou. Pe de alta parte, cu o capacitate de 250 de cesti de cafea pe zi, masina super-automata Franke A800 este cu aproximativ 67% mai rapida. In afacerile de dimensiuni mici, s-ar putea ca aceasta diferenta dintre cele doua modele sa nu fie notabila, mai ales daca nu este necesara prepararea frecventa a bauturilor si specialitatilor din cafea. In acelasi timp, daca trebuie sa asigurati constant prepararea frecventa a acestor bauturi, diferenta in viteza de preparare dintre cele doua modele devine esentiala.
Sistemele de curatare EasyClean si CleanMaster
Intretinerea unui espressor la finele unei zile lungi de munca poate fi epuizanta. De aceea, sistemele de curatare incorporate in modelele Franke A600 sau Franke A800 sunt atat de apreciate. Cu doar cativa pasi rapizi, puteti curata aceste masini in doar cateva minute. Exista insa o diferenta cheie in modul in care functioneaza aceste sisteme de curatare. Astfel, modelul Franke A800 include ingeniosul sistem EasyClean; in cazul acestuia, este necesar sa adaugati manual agentul lichid de curatare, dar odata acest pas incheiat, masina se va auto-curata suficient de bine, pentru a satisface cele mai stricte standarde HACCP de igiena. Veti obtine aceleasi standarde inalte de igiena si cu cu sistemul CleanMaster, incorporat in modelul Franke A600, cu o singura ajustare, care insa simplifica intregul proces; astfel, in loc sa fie nevoie sa adaugati singur agentul lichid de curatare in masina, veti beneficia de confortul cartuselor pre-umplute, pe care le puteti introduce pur si simplu in slotul dedicat al masinii. La finele zilei de lucru, angajatii dvs. nu vor trebui sa aloce un interval obositor de timp curatand un espressor de cafea.
Dimensiunea ecranului tactil de control
Ambele modele super-automate de cafea de la Franke utilizeaza ecrane tactile, clare si intuitive pentru utilizarea meniurilor. Diferenta dintre aceste ecrane tactile este dimensiunea lor; astfel, pe modelul Franke A600 exista un ecran de 8', un ecran suficient de mare, pe care il veti gasi usor de citit si de navigat. Modelul Franke A800 beneficiaza in schimb de un ecran mai mare, de 10,4'; astfel, cei care au dificultati in utilizarea ecranelor tactile, pot descoperi ca dimensiunea crescuta a acestuia din urma il face mai usor de citit si de utilizat. Aceasta poate parea initial o diferenta mica, dar merita luata in considerare si usurinta de utilizare a unui ecran mai mare, cu atat mai mult in perioadele de varf dintr-o cafenea, sau intr-un spatiu de birouri in care angajatii vor utilizat direct masina de cafea.
Capacitatea modului optional refrigerat pentru lapte proaspat
In prezent, clientii manifesta interes din ce in ce mai mare pentru produse si servicii personalizate pentru dorintele si nevoile lor specifice. Desigur, cand spunem produse si servicii, ne referim si la bauturile calde sau reci pe care acestia le prefera, iar laptele este o parte importanta a majoritatii specialitatilor pe baza de espresso. Este posibil sa intalniti clienti cu restrictii dietare diferite, sau pur si simplu cu preferinte de gust diferite, care necesita un anumit tip de lapte. Astfel, modelul Franke A800 va permite sa raspundeti cu succes preferintelor acestor clienti, cu optiunea de a adauga doua tipuri de lapte proaspat in masina de cafea. De exemplu, puteti oferi produse lactate sau non-lactate pentru clientii cu intoleranta la lactoza, sau puteti oferi produse integrale sau degresate. Cand puteti oferi optiuni care pot raspunde tututor preferintelor, clientii pot deveni fideli experientei pe care o oferiti in propria locatie.
Care model este mai potrivit pentru afacerea dvs.?
Cu atat de multe caracteristici similare, credem ca trebuie sa apreciati cu atentie acei factori specifici propriilor dvs. activitati pentru a lua o decizie. Un aspect recomandat este capacitatea masiniii, mai exact numarul de cesti de cafea pe care le puteti prepara intr-o zi cu fiecare masina. Capacitatea modelului Franke A600 de 150 de cești/zi va fi suficienta pentru companiile de dimensiuni medii sau pentru birourile care doresc să ofere un coffee corner pentru angajati. Cu toate acestea, modelul Franke A800 este semnificativ mai rapid, capabil sa produca pana la 250 cesti de cafea pe zi. Dacă administrati o cafenea mare, cu un volum mare de comenzi de espresso, acesta poate fi aparatul potrivit pentru dvs.
Pe de alta parte, daca doriti sa includeti in meniu o varietate mai mare de cafea, veti aprecia cele trei recipiente de boabe disponibile pe modelul Franke A800, pe care le puteti utiliza pentru pana la trei tipuri diferite de blenduri, precum single origins sau decofeinizate. Alternativ, puteti utiliza aceste recipiente si ca spatiu suplimentar de depozitare pentru acelasi tip de boabe de cafea, pentru a crea un stoc sau buffer suficient pentru intreaga zi de functionare. Magazinele, restaurantele sau hotelurile care se adreseaza clientilor cu restrictii dietare vor aprecia de asemenea a doua optiune de lapte proaspat, incorporata in modelul Franke A800, avand astfel posibilitatea de a oferi doua tipuri diferite de lapte proaspat, in acelasi timp. Intretinerea acestor masini este, de asemenea, un argument important de luat în considerare: daca sunteti ingrijorat de intretinerea masinii, sistemul CleanMaster folosit de A600 este facil de utilizat, cu cartusele sale pre-umplute, care va scutesc angajatii de timpul alocat pentru a adauga manual agentul lichid de curatare.
Iata si concluziile:
Ambele masini super-automate de cafea sunt extraordinar de simplu de utilizat si sunt practic potrivite pentru o varietate extinsa de afaceri. Dar companiile mai mari, cu o cerere mai mare de băuturi espresso vor gasi modelul Franke A800 mai potrivit, cu capacitatea sa superioara de preparare, recipientul suplimentar de boabe cafea, precum si optiunea suplimentara de lapte proaspat. Pe de alta parte, pentru companiile de dimensiuni medii sau birourile cu volume mai mici de comenzi de espresso, modelul Franke A600 este probabil cel mai potrivit, in special cu sistemul sau CleanMaster, care va face intretinerea usoara, inclusiv pentru angajatii fara experienta.