0%
Alegerea camerei frigorifice

Alegerea comerciala privind partea de refrigerare din cadrul unei unitati alimentare se face in functie de tipul de unitate si de profilul acesteia. In afara de designul bucatariei care poate influenta partea de depozitare frigorifica cu privire la distanta intre unitatea de refirgerare si celelalte echipamente de prelucrare a articolelor alimentare, deschiderea usii etc, mai exista si alte criterii de avut in vedere in alegerea acestor echipamente:

Meniul

Ingredientele utilizate si cantitatea acestora pot avea un impact asupra tipului de refrigerare utilizat. In mod normal, alimentele de tip carne si peste/fructi de mare trebuie depozitate separat sau pe rafturile de jos ale unitatilor frigorifice si congelate. Asta se face in special pentru evitarea contaminarii celorlalte alimente din spatiul de depozitare.

Cantitatea de mancare livrata/Stocare

Tipul de echipament si mai ales dimensiunea acestuia este dat si de volumul de stocare. Daca fluxul este mare si nu exista nevoia de depozitare pe termen mai lung puteti decide in consecinta. Insa, daca fluxul nu este unul constant, veti avea nevoie de un spatiu mai mare de stocare. Numarul de produse si gabaritul acestora influenteaza de asemenea alegerea tipului de camera.

Tipul de business

Exista o paleta larga de industrii care utilizeaza camere frigorifice, de la restaurant la linii de productie, laboratoare, abatitoare etc.

Temperatura

In functie de temperatura de care aveti nevoie pentru a pastra alimentele, camerele pot fi de congelare sau de refrigerare.

Aveti nevoie de o camera frigorifica pentru abatorul, fabrica de preparare a carnii, centrul logistic alimentar sau supermarket-ul pe care il detineti sau administrati? La Fresco Expert, gasiti numeroase modele cu un spatiu mare de depozitare.

Camerele frigorifice modulare puse la dispozitie prin intermediul proiectului Fresco garanteaza accesul usor la produsele depozitate, putand fi folosite inclusiv in industria farmaceutica. Acestea au o lungime si o latime cuprinse intre 1,2 si 3 metri si un volum de 2 pana la 14,9 metri cubi. Ele provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international.

O astfel de camera frigorifica este ideala pentru o unitate de alimentatie publica, indiferent de natura sa, insa care are o capacitate mare de productie si o nevoie de depozitare a alimentelor pe masura. Camerele de frig sunt facute sa functioneze continuu, fara fluctuatii sau intreruperi, generand un consum de energie electrica relativ redus, raportat la randamentul lor.