0%
Ce face ca un dulap frigorific profesional sa fie diferit de frigiderul de uz casnic?

La o prima vedere, cand vine vorba despre diferentele dintre un dulap frigorific profesional si unul de tip casnic, este posibil ca acestea sa nu para evidente. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, un numar tot mai mare de clienti opteaza pentru varianta profesionala in propriile bucatarii de acasa, ceea ce a condus la o crestere constanta a dulapurilor frigorifice profesionale de diferite capacitati. Iar aceasta se datoreaza in principal faptului ca un dulap frigorific profesional este mai fiabil si mai versatil in functionare, prin comparatie cu un frigider destinat exclusiv uzului rezidential. De altfel, rolurile acestora  si regimurile specifice de functionare  sunt factorii care le diferentiaza.

Un frigider rezidential este fabricat pentru a pastra o cantitate de alimente necesara pentru nevoile unei familii medii. Pe de alta parte, un dulap frigorific profesional este utilizat in sectorul serviciilor alimentara pentru a depozita intr-un regim de  temperatura corespunzator o cantitate mare de alimente, destimate operatiunilor specifice unei locatii tip Horeca, cum ar fi ujn restaurant, un bistro, o cantina, pizzerie sau multe alte astfel de locatii. Si astfel, intrebarea este – ar trebui sa va decideti pe un frigider profesional si nu pe unul de uz casnic? Inainte de a lua o decizie de cumparare, va recomandam să verificati in continuare diferentele de baza dintre aceste doua modele, astfel incat sa puteti avea cea mai buna alegere, la momentul achizitiei.

Dimensiuni si configuratie

Un dulap frigorific profesional de racire (cu regim de temperatura pozitiv) sau congelare (cu regim de temperatura negativ) este produs avand in vedere strict rolul si funtionalitatea sa intr-o bucatarie de restaurant sau cantina, in timp ce un frigider de uz casnic poate indeplini mai multe functionalitati, incorporand de cele mai multe ori ambele regimuri termice (sub forma unei combine frigorifice), spatiu pentru bauturi, o combinatie de polite si sertare destinate diferitelor tipuri de alimente, precum si - in unele modele - dispensere de apa si cuburi de gheata. Ca urmare, un dulap frigorific vertical profesional, desi nu difera foarte mult in dimensiuni, prin comparatie cu unul casnic, ofera un spatiu de stocare superior, pe regimul propriu de temperaturi de lucru. Acesta beneficiaza de o constructie exterioara din inox de tip AISI 304 sau AISI 430, pereti exteriori cu o izolatie termica superioara, cu grosimi de 60 sau chiar 80 mm si un compresor profesional, puternic si eficient.   

Aspect

Probabil ati observat ca aspectul dulapurilor frigorifice care sunt utilizate in bucataria unui hotel sau restaurant arata foaste similar, majoritatea modelelor produse si utilizate in sectorul serviciilor alimentare avand un experior simplu, functional, alcătuit din pereti de otel inoxidabil si un panou de control  electronic sau cu ecran tactil (pentru modelele din gama Premium). Pe de alta parte, modelele rezidentiale sunt disponibile in diferite forme, dimensiuni si materiale, cu focus atat pe functionalitate, cat si pe versatilitate in utilizare si, nu in ultimul rand, pe aspectul lor modern, chiar decorativ - astfel, puteti alege un frigider de uz casnic care se potriveste cel mai bine atat cu nevoile personale, dar si cu amenajarea si stilul propriei locuinte si mai ales a spatiului din bucatarie, in care, de cele mai multe ori, acest echipament casnic are o pozitie centrala.

Capacitatea de racire

Dincolo de toate aceste aspecte, functia principala celor mai bune marci de frigidere – fie acestea de tip casnic sau profesional – este de a mentine si conserva alimentele la rece, intr-un regim de temperatura potrivit. Desi ambele tipuri de echipamente au aceeasi functionalitate, capacitatea de racire a unui dulap frigorific profesional este mult mai robusta. in plus, acestea au si compresoare puternice, care pot mentine o temperatura de lucru constanta, chiar si intr-un regim de utilizare specific unei bucatarii de restaurant, in care usa acestuia este deschisa si inchisa la intervale regulate, cateodata si de mai bine de 100 de ori pe zi.

Intretinere si mentenanta

Un alt aspect important de considerat, inainte de a va decide intre un frigider de uz casnic si un dulap frigorific profesional, este întretinerea si mentenanta lor generala. Este vital sa retineti ca intretinerea, verificarea si revizia regulata a dulapurilor frigorifice, utilizate in Horeca si industria alimentara sunt proceduri de cea mai mare importanta pentru mentinerea performantelor echipamentului pe durata functionarii si extinderea ciclului sau de viata. Prin urmare, se recomanda asigurarea procedurilor regulate de intretinere, inclusiv verificarile tehnice efectuate frecvent de catre tehnicieni certificati, ce pot include veriricarea parametrilor de functionare, starea compresorului si a agentului refrigerant, precum si starea garniturilor instalate pe usi. Serviciile de asistenta tehnica si revizie pentru un dulap frigorific profesional vor costa cu siguranta mai mult decat intretinerea unui frigider rezidential, ce nu au neaparat nevoie de o intretinere frecventa; daca il puteti dezgheta si curata cu grija regulat, conform recomandarilor producatorilor, atunci nu va trebui sa luati neaparat in considerare servicii profesionale de intretinere pentru acesta din urma. Astfel, aceste costuri de intretinere sunt una dintre diferentele cheie dintre cele doua modele, ce va permit sa decideti in consecinta pe care sa il alegeti in final, in functie de propriile nevoi si buget.

Inainte de a achizitiona un frigider de uz casnic sau un dulap frigorific profesional, recomandam sa evaluati propriile nevoi, spatiul pe care il aveti la dispozitie pentru a-l instala, precum si bugetul disponibil. Daca un frigider de uz casnic sau profesional este capabil sa corespunda tuturor acerstor cerinte, atunci puteti lua in considerare achizitia acestuia. 

DULAPURI FRIGORIFICE

Contactati un consultant
de vanzari Fresco pentru 
recomandari legate de cele
mai potrivite dulapuri de 
refrigerare pentru afacerea
dumneavoastra.