0%
Cai eficiente de a reduce consumul de apa in afacerea dumneavoastra

Fiind unul dintre principalele echipamente cu un consum mare de apa, masinile de spalat vase sunt un factor esential in strategia de reducere a acestuia, fara a compromite insa obiectivul unei igiene corespunzatoare. Echipa Electrolux Professional a urmarit preocuparile din industria ospitalitatii, iar rezultatul este linia de masini de spalat vase Green & Clean, dezvoltata in intregime in functie de nevoile pietei.

Aceasta generatie noua de echipamente include Masina de spalat vase tip tunel Multi-Clatire (Multi Rinse), care poate curata un cos plin de vesela cu doar un pahar de apa (echivalent cu 0,4 litri). Acest rezultat a fost posibil datorita unui management inteligent al apei in timpul ciclului de spalare, care combina un efect de cascada cu o filtrare in mai multe etape, refolosind apa de clatire de doua ori in timpul procesului de spalare. Un sistem similar a fost implementat si pe alte modele Dual Rinse, rezultand un consum de apa cu peste 50% mai mic in comparatie cu modelele anterioare.

Cercetarile aprofundate au relevat ca aceste masini de spalat vase pot duce la economii de pana la 730 EUR pe an, in comparatie cu o masina conventionala echivalenta. Iata cum:

Consum redus de energie


Reducerea consumului de energie nu este doar o solutie ecologica, ci si una profitabila. Deoarece in operare se utilizeaza mai putina apa pentru clatire, consumul de energie scade cu 25% atunci cand se utilizeaza masinile de spalat vase Green & Clean de la Electrolux Professional. Ca urmare, se obtine - printr-o singura investitie informata - atat reducerea cheltuielilor companiei, cat si impactul asupra mediului.

Consum redus de apa


In contextul economic, dar si in raport cu eforturile conjugate de a se asigura accesul universal la apa potabila, discutia se indreapta catre modul in care intreprinderile pot reduce consumul de apa. Masinile de spalat vase moderne ecologice de la Electrolux Professional utilizeaza mai putina apa in procesul de clatire, dar mentin, de asemenea, o presiune constanta de clatire si o temperatura de 84°C, astfel incat sa nu se compromita performanata impecabila de spalare si standardele de igiena ridicate.

Cantitate redusa de Agenti chimici pentru curatare si clatire


Masinile de spalat vase Electrolux Professional necesita mai putin detergent si agenti pentru clatire, reducand astfel si mai mult costurile operationale, in timp ce business-ul dumneavoastra poate obtine o acreditare ecologica. De asemenea, puteti alege gama ecologica a producatorului de detergenti si agenti pentru clatire, ce prezinta substante chimice cu impact redus asupra mediului, potrivite pentru orice tip de vesela.

Emisii reduse


Echipamentele cu izolatie termica realizata printr-o constructie cu pereti dubli emit mult mai putina caldura, fara a influenta temperatura ambientala din punctul de lucru; in plus, nivelul de zgomot al acestora este minim, oferind astfel confort echipei in operare.

 

Fiecare afacere este diferita


Este important sa identificati si sa alegeti solutia potrivita de spalare a vaselor pentru afacerea dumneavoastra, iar, cu varietatea extrem de larga de modele disponibile pe piata, nu a fost niciodata mai usor sa gasiti echipamentele potrivite. Impreuna cu acreditarile ecologice imbunatatite si tehnologia de economisire a apei, Electrolux Professional a dezvoltat masini de spalat vase specializate pentru diferite afaceri.

Dintre masinile de spalat pahare, de exemplu, linia specializata pentru cestile de cafea (Coffee Line) este perfecta pentru baruri sau cafenele pline de viata, care necesita un serviciu rapid si dinamic, fara compromisuri in ceea ce priveste igiena. Pentru o solutie mai prietenoasa cu paharele, gama compacta, capabila si delicata Wine-Line va mentine paharele stralucitoare, in timp ce un echipament under-counter de tip XL de inalta performanta este echipamentul ideal pentru spalarea tavilor mari pentru patiserie, panificatie sau pizza.

Masinile de spalat vase Green & Clean prezinta o calitate superioara a igienei si modele ergonomice inovatoare, ceea ce le face perfecte pentru orice punct de lucru. Sunt masini elegante, moderne si compacte, care se potrivesc ca design si fiabilitate in orice spatiu, garantand o functionare de lunga durata. Bacteriile prolifereaza intre intre 20°C si 60 C, dar cu o temperatura constanta de clatire de 84° C, masinile Green & Clean de la Electrolux Professional elimina orice compromis in asigurarea igienei si sigurantei la locul de munca. Un tratament perfect cu apa asigura vesela, pahare si tacamuri fara pete si o rata de calcifiere redusa in timp, iar ciclul automat de auto-curatare impiedica proliferarea bacteriilor atunci cand masina nu este utilizata.

 

Solutii eficiente pentru Spalatoriile de Rufe si Lenjerii


Companiile au, de asemenea, oportunitatea de a reduce consumul de apa prin alegerea masinilor de spalat rufe moderne, care au fost concepute special avand in vedere mediul inconjurator.

Masinile de spalat rufe din Linia 6000 tind sa consume cat mai putina apa posibil, in functie de greutatea rufelor. Este o caracteristica pe care Electrolux Professional a reusit sa o imbunatateasca in mod constant, inca de la lansarea primei generatii a acestei Linii de echipamente de spalare, in anul 2000: de la 12,5 litri de apa/kilogram rufe pana la 6 litri/kilogram rufe, in prezent.

Asigurarea unor economii suplimentare in viitoarele generatii de masini de spalat poate fi realizata prin dezvoltarea unui software capabil de o cantarire cat mai precisa a cantitatii de rufe introdusa in tambur, prin reproiectarea tamburului pentru a reduce risipa de apa, precum si prin optimizarea controlului apei in echipamente.

Consultantii Fresco Expert va pot asista in alegerea celei mai bune solutii pentru afacerea dumneavoastra, indiferent ca aceasta este un hotel, un restaurant, o cafenea sau un centru de spalatorie rufe si lenjerii.