Ghidul echipamentelor de tip ventless intr-o bucatarie profesionala
0%
Poate face fata o bucatarie profesionala unei sarcini imposibile?... sa functioneze total independenta de un sistem de ventilațte clasic si de racordurile la apa si scugere? Utilizarea noilor tehnologii inovative, precum echipamentele de tip ventless (fara ventilatie) sau cu gatire accelerata, poate determina reduceri seminificative de timp alocat si costuri, in ciclul de gatire al preparatelor. In plus, servirea consecventa a unor preparate culinare de calitate superioara poate oferi experiente deosebite clientilor, fidelizarea acestora, precum si potentialul unui flux crescut de venituri.
Acesta este un ghid despre cum cele mai noi tehnologii compacte de gatit de tip ventless, ce nu necesita racorduri la apa si la scurgere pot spori profiturile si pot totodata oferi o rentabilitate mai mare propriei investitii, intr-o locatie Horeca.
De ce echipamente de gatit ventless?
O hota traditionala de bucatarie costa aproximativ 1.500 Euro, la care se adauga costurile initiale de instalare, integrarea intr-un sistem de evacuare a aerului viciat din spatiul de gatire, precum si costuri de intretinere si mentenanta, pentru a functiona corespunzator, in fiecare zi. Solutiile tehnologice si versatile de tip ventless va pun practice acesti bani inapoi in cont. Tot ce aveti nevoie este o conexiune de alimentare electrica, pentru a realiza un program alimentar de tip plug & serve.
Fresco Expert ofera numeroase optiuni de cuptoare de tip multi-cook sau cu gatirea ccelerata, fara necesitatea de a fi racordate la reteaua de apa curenta si fara a fi nevoie de un sistem de evacuare a aerului, ceea ce va permite sa valorificati propriul spatiu operational din bucatarie. Aceste echipamente multifunctionale pot fi operate fara o hota traditionala pentru ventilatie, oferind in acelasi timp, o calitate consecvent superioara a preparatelor, chiar si in cele mai modeste spatii.
Aceasta inseamna ca oricare dintre cuptoarele de tip ventless poate gati proteine brute (carne de diferite tipuri) fara utilizarea unei hote traditionale pentru ventilatie, in conformitate cu cerintele uzuale.
Aplicatii in gatirea lenta, sau la temperature scazute
In cazul proceselor de gatire la temperaturi scazute sau lente (slow-cooking), cele mai recente cuptoare de tip Cook & Hold de la Alto Shaam ofera consecventa unor rezultate superioare cu fiecare ciclu de gatire. Tehnologia proprietara radianta Halo Heat® distribuie uniform temperatura de coacere in interiorul cuptorului, fara a utiliza elemente extrem de fierbințt, umiditate adaugata sau ventilatie in interior, factori ce pot influenta calitatea anumitor tipuri de preparate. In plus, operatorii pot utiliza tehnica de tip Cook & Hold (gatire si mentinere la cald) cu un minim de efort operational, peste noapte, permitand astfel re-alocarea personalului si a echipamentelor catre orele de varf, sau acolo unde este necesar.
Mai mult, un cuptor Cook & Hold poate fi amplasat oriunde, fara a necesita o hota sau ventilatie exterioara. Avand in vedere ca de asemenea, nu necesita un racord la reteaua de apa curenta, rezulta ca nu mai sunt necesare instalatii sanitare, de scurgere, de filtrare sau operatiuni de intretinere asociate, reducand suplimentar costurile de instalare si operare. Aceste cuptoare costa practic mai putin de 2 Euro pe zi, pentru a funcționa.
Aplicații in sistemul de gatire multi-functional sau de tip accelerat
Fresco Expert ofera in prezent doua linii de cuptoare profesionale de tip ventless, cele cu gatire accelerate si cele muti-functionale. Solutia potrivita pentru fiecare locatie Horeca sau Retail depinde de meniul ales, spatiul operational si accesul la utilitati. Toate aceste produse au incorporat un convertor catalitic pentru managementul aerului viciat ce rezulta din procesul de coacere sau gatire.
Un cuptor rapid sau cu gatire accelerata este un tip de echipament profesional care combina diferite tehnologii, pentru a produce un ciclu de gatit rapid si fiabil. Aceste cuptoare pot utiliza o varietate de metode de prelucrare termica, inclusiv microunde, convectie si impingement de aer. Sunt concepute pentru a gati preparate de pana la 15 ori mai rapid decat metodele standard de gatit. Noul cuptor rapid GourmeXpress de la Electrolux Professional de exemplu, include o combinatie de microunde, convectie si impingement, ce permite un ciclu rapid de gatit; acestea lucreaza foarte bine cu produse refrigerate oferind in prezent poate cel mai scurt ciclu de procesare termica, din congelat pe farfurie in mai putin de cinci minute.
Cuptoarele multi-funtionale sau multi-cook, din seria Vector® de la Alto Shaam sunt ideale pentru operatorii care doresc sa obtina un volum si o varietate de preparate de ne-egalat, intr-un spatiu fara ventilatie si fara racord necesar la reteaua de apa curenta. Aceste cuptoare de banc ofera intre doua si patru incinte de gatire independente intr-o singură unitate, cu un convertor catalitic in fiecare incinta, permitand gatirea simultana a diferitelor preparate alimentare, la temperaturi, puteri de convectie si timpi de gatire independenti, fara transfer de arome.
Cuptoarele multi-functionale Converge® de la Alto Shaam sunt o alta optiune ventless, ideala pentru spatii compacte. Aceste cuptoare reunesc versatilitatea gatitului multi-functional si puterea unui cuptor gastronomic combi, datorita tehnologiei proprietare a aerului structurat*, pentru posibilitati extinse de gatire. Cu umiditate adaugata, Converge ofera pana la trei incinte de gatire intr-o singura unitate, cu capacitatea de a gati la aburi, de a coace, de a praji cu aer cald, de gratar si multe alte metode, in acelasi timp, in fiecare incinta individuala. Toate acestea si in plus, prezinta si functia de auto-spalare.
* Secretul pentru un meniu extins sau volum de preparate intr-un spatiu operational compact si fara un sistem de ventilatie este tehnologia structurată a aerului. Acest flux de aer vertical de mare viteza permite sa o diversitate de aplicatii in procesul de gatire si preparate consecvente in calitate, cu fiecare ciclu de gatire.
Totodata, multi operatori apeleaza in prezent la hote cu condensare si la centrale de mirosuri – aceste tehnologii condenseaza aburul obtinut din procesul de coacere, in timp ce capteaza si filtreaza aerul viciat, incarcat cu grasimi, vapori si fum.
Reduceti costurile cu forta de munca si optimizati fluxurile de lucru
Cele mai recente echipamente de tip ventless raspund cu succes atat provocarilor legate de spatiu, cat si celor legate de operare, sau ergonomie, eficienta in utilizare: au meniuri vizuale intuitive, sunt usor de operat si sunt programabile, inclusiv de la distanta. Retetele programabile in cuptoare pot ghida procesul de gatire pentru personal, asigurand consecventa calitatii preparatelor cu fiecare ciclu de gatire, indiferent cine operează cuptorul. Managerii pot de asemenea sa incorporeze imagini sugestive cu preparatele din meniu si sa clasifice retetele, pentru o identificare usoara la nivelul personalului, determinand ameliorarea eficientei si a fluxurile operationale. In plus, capacitatea acestor echipamente de a se conecta online poate oferi informatii bazate pe datele operationale, care va permit sa monitorizati activitatea din bucatarie, sa gestionati meniurile, echipamentele si propria afacere, de oriunde si oricand.
Utilizarea echipamentelor profesionale ofera o solutie profesionala atat restaurantelor cu spatii compacte de bucatarii, cat si pentru restaurantele situate în spatii istorice sau reglementate special; acestea permit practic crearea unor bucatarii operationale oriunde exista un spatiu potrivit, si racord minim de utilitati. Cuptorul nu mai trebuie sa fie instalat sub hota pentru a indeplini cerintele de siguranta. Gatitul de tip ventless este de asemenea usor de relocat, daca afacerea dumneavoastra se muta, cu costuri investitionale minime.