0%
Electrolux Skyline - Reinventarea bucatariei profesionale

De mai bine de 20 unul dintre cei mai mari producatori de echipamente horeca si home, la nivel mondial, ne-a ales drept parteneri in distribuirea noilor tehnologii in zona echipamentelor pentru industria ospitalitatii. Electrolux Professional, caci despre ei vorbim, au ales primavara anului 2019, drept anotimp al schimbarii din punct de vedere al inovatiei in domeniul echipamentelor horeca cu focus principal pe zona cuptoarelor profesionale.

Electrolux Professional Skyline - tot ce trebuie sa stii

" Ne dorim sa reinventam inovatia. Ce am lansat anul acesta, nu sunt doar niste simple echipamente ci mai degraba solutii complete. Acesta reprezinta un nou orizont in gatit" - declara Darren Lockley, director regional pe UK si Iralanda. Spusele lui D.L sunt argumentate in mod direct de lansarea noi linii la Pordenone, Italia, locatia unde grupul Elextrolux Professional isi are sediul central si fabrica principala.

Tehnologia noilor echipamente oferite pe piata internationala de producSkyLine Cook and Chill solutionatorul Italian, este elementul cheie ce sta la baza unui nivel ridicat de productivitate. Product managerii Electrolux  au dezvăluit un detaliu important din zona productiei, conform caruia kitul noilor echipamente a fost supus la mai mult de 20.000 de ore de testare.

Acesta a fost evaluat pe scară largă drept un complex de echipamente profesionale de inalta clasa, dorindu-se a fi pozitionat drept "lider de piata" pe acest segment fiind astfel o amenintare pentru competitie.

Producatorul italian a venit cu o declaratie conform careia noua configurare de echipamente pentru bucatarie profesionala  va facilita un flux de lucru mai redus, oferind operatorilor o utilizare mai eficientă și mai eficientă a personalului și a aparatelor prin pre-pregătirea unor cantitati mai mari si mai diversificate de preparate.

Se obtine astfel un nivel de cost mai bun atat din punct de vedere operational cat si din perspectiva unui consum mai redus de energie pe care-l abordeaza seria SkyLine.

Cuptoarele SkyLine și gama de abatitoare (blast chiller) au fost proiectate si executate pentru a răspunde unui singur scop: să ofere furnizorilor de catering un sistem revoluționar, capabil să transforme o bucatarie profesionala intr-un spatiu de lucru modern, prietenos cu operatorului, in care sa se realizeze o gama variata de preparate care sa aduca satfisfactie clientului final.

In zona cuptoarelor, SkyLine încorporează modelele "Premium" și "Pro", ce vin insotite de o serie de specificatii tehnice  variate si tot odata cu rol diferentiator in luarea unei decizii de achizitie. Caracteristicile pe care s-a pus accentul in zona de productie au urmarit: incorporarea unui panou digital tactil, usor de utilizat, tehnologia de coacere a cuptorului si modul de racire.

SkyDuo - AI si bucatariile profesionale

Seria noua de echipamente aduce in piata un factor tehnologic important, a carei prezenta se face simtita in mai toate domeniile de activitate, inteligenta artificiala sau AI. Acest pachet a fost gandit pentru a usura munca celor responsabili cu operarea directa a echipamentelor si pentru a obtine un nivel de calitate ridicat al produselor ce urmeaza a fi gatite.

Sistemul revolutionar SkyDuo, o solutie unica completa Cook and Chill, este reprezentarea pura a doua aparate cu acelasi ADN. Cuptoarele și blast chillerele SkyLine comunică fără probleme între ele, partajând același set date despre stadiul in care se afla produsele din interiorul lor și aceeași interfață simplă și intuitivă.

Interactiunea dintre cele doua echipamente se face prin intermediul unui set de senzori care comunica cu ajutorul unei conexiuni wireless. Practic, in momentul in care un preparat ce se afla in interiorul cuptorului SkyLine si necesita un program de racire, SkyDuo va facilita legatura dintre cuptor si abatitor, care va porni si va derula setarile corecte pentru racirea preparatului.

electrolux skyduo

Kitul de echipare soseste un o tehnologie numita OptiFlow ce reinterpreataza un sistem de circulare a aerului care garantează o distribuție uniformă a căldurii și o temperatură constantă în interiorul camerei. Drept echipare suplimentara vine cu opțiunea senzorului Lambda, care oferă o măsurare exactă în timp real și controlul umidității în camera cuptorului pentru fiecare tip de alimente și mărimea încărcăturii. Ce este de retinut, este faptul ca mâncărurile își păstrează toate caracteristicile esențiale: aroma, textura, aspectul și valoarea nutritivă.

Pentru ca mai sus am vorbit de eficientizarea productivitatii, Skyline a rezolvat si o problema legata de pierderele de temperatura si de randament, elemente ce afectau direct costurile de consum al energiei. In momentul de fata, optiunile de echipare cuprind imbunatatiri in zona izolația camerei, ușă triplată și design optimizat al cavității înseamnă că cuptoarele au cel mai redus consum de energie pe care le-a produs vreodată.

Igienizarea si mentinerea curata a echipamentelor in afara etapelor de utilizare, reprezinta un aspect important din 3 puncte de vedere: prelungirea duratei de viata, buna functionare si mentinerea unui gust autentic al mancarurilor. Astfel pentru a solutiona o eventuala situatie neplacuta, Skyline aduce o optiune flexibila de curatare, ce-i permite operatorului sa aleaga dintre 3 solutii distincte de igienizare: solida, lichida sau enzematica,  in functie de nevoile și bugetele celor care detin astfel de echipamente.

skyline cook and chill solution

Siguranta personalului in bucatarie

Atat cuptorul gastronomic cat si abatitorul blast chiller evidentiaza un element de securitate important intr-o bucatarie, un echipament ergonomic. Un cuptor ergonomic și un blast chiller înseamnă o reducere de 75% a concediului medical și o creștere a productivității cu 25%. Aceasta statistica este sustinuta de un studiu de caz dezvoltat si validat in 2014 in cadrul Washington State Department of Labor & Industries. Asezarea celor doua echipamente faciliteaza o pozitionare optima pentru operator, fapt ce reduce vizibil aparitia unor accidente de munca in interiorul bucatariei. Mai mult de atat, producatorul de origine suedeza, Electrolux, a devenit prima companie din lume care primeste pentru kitul de echipamente SkyLine (cuptor + abatitor) o certificare de 4 stele in standarul sigurantei.

Un alt element important ce apare odata cu reducerea accidentelor de munca este resimtit la nivelul productivitatii in bucataria profesionala. Astfel instalarea echipamentelor SkyLine dezvolta o crestere la nivel de productie cu peste 25 %, fiind un plus in cresterea veniturilor si mai ales in amortizarea investiei pe care un restaurant o avea odata cu achizitia cuptorului si a abatitorului.

Povestea Skyline este la abia la inceput iar noi vom continua aceasta poveste cu inca un articol, de aceasta data tehnic, despre ce inseamna reinventarea bucatariei moderne si cum ne ajuta Electrolux Professional in acest proces. Verificati pagina noastra de Facebook pentru a ramane la curent cu ultimene noutati din domeniul horeca si pentru a vedea cum imbunatatim acest domeniu minunat.