0%
Franke A400 vs Franke A600: care masina de cafea este mai buna pentru propria afacere?

Portofoliul Franke Coffee Systems include numeroase modele disponibile pe segmentul masinilor super automate de cafea, ceea ce poate fi o provocare, atunci cand nu sunteti sigur care masina este potrivita pentru afacerea ta.

In acest articol, incercam sa venim in ajutor cu un ghid comparativ intre doua dintre cele mai populare modele de la Franke, respectiv Franke A400 si Franke A600. Vom prezenta astfel cateva dintre caracteristicile tehnice in detaliu, pentru a va usura decizia.

Astfel, speram ca parcurgand acest mini-ghid, va veti familiariza mai bine cu:

  • Caracteristicile comune pe care le impartasesc Franke A400 si Franke A600;
  • Diferentele dintre aceste masini super-automate de cafea;
  • Nu in ultimul rand, care dintre cele doua masini de cafea este mai potrivita pentru nevoile specifice ale afacerii dvs.

Vezi portofoliul de solutii Franke Coffee Systems

inside-franke-a400-a600-banner_1

Caracteristici similare


Categoria de masini super-automate
Masinile super-automate de cafea precum A400 si A600 aduc practic procesul de preparare a unui espresso in secolul XXI. In timp ce masinile semi-automate si automate solicita efortul de a rasni boabele de cafea, de a potrivi porta-filtrul si de a spuma laptele pentru specialitati, masinile super-automate – ca solutie bean-to-cup – acopera toti acesti pasi pentru dvs.

Un barista trebuie doar sa aleaga optiunile de bauturi prin intermediul meniului interactiv, pe ecranul tactil. Odata ce toate optiunile sunt selectate, aceste masini se vor ocupa de restul.

Un avantaj extraordinar pentru acest tip de masina este cat de simplu este de utilizat. Calificarea personalului - care in cazul altor tipuri de masini de cafea ar dura zile sau chiar saptamani - poate fi finalizata, in acest caz, practic in cateva minute.

In plus, angajatii nu trebuie sa supravegheze masina in timpul prepararii unui espresso sau a unei specialitati din cafea, lapte si siropuri, oferind asfel timp suplimentar pentru a prelua alte sarcini, comenzi sau pentru a se poata concentra mai bine pe furnizarea unor servicii excelente catre propriii clienti. Bautura perfecta din cafea este astfel doar la distanta apasarii unui buton… sau, mai bine spus, cu aceasta tehnologie, la distanta atingerii unui ecran.

Tehnologia FoamMaster
Daca un espresso ar fi o felie de tort, spuma de lapte ar fi cireasa de pe tort pentru aceasta. Pentru a te asigura ca fiecare specialitate din cafea este preparata in cel mai bun mod posibil, aveti nevoie de lapte de calitate, care poate oferi o spuma cu consistenta matasoasa, perfecta. Prepararea manuala a acestei texturi necesita insa tehnica si indemanare, care se invata in timp si necesita multe iteratii (incercari) de a o prepara.

Ingenioasa tehnologie marca Franke – FoamMaster -, incorporata in masinile super automate de cafea A400 si A600, asigura fara efort experienta unei spume de lapte perfecte, cu fiecare ceasca de cappuccino sau specialitate din cafea. Acest sistem va aduce laptele la temperatura potrivita, permitandu-va sa alegeti intre diferite texturi, consistente si temperaturi, astfel incat sa obtineti cel mai bun lapte si cea mai buna spuma de lapte, pentru fiecare bautura preparata.

Un alt avantaj al tehnologiei FoamMaster este ca puteti folosi spuma de lapte si deasupra bauturilor reci din cafea. Aceasta combinatie este din ce in ce mai mult solicitata in perioada sezonului cald, iar acum, atat cu Franke A400, cat si cu Franke A600, puteti sa o oferiti clientilor dvs.

Tehnologia CleanMaster
V-ati regasit vreodata in pozitia de a nu dori sa pierdeti timp curatand echipamentul, la finalul unei zile de lucru? Sistemul CleanMaster incorporat in aceste masini super automate de cafea fac ca dorinta dvs. sa devina o realitate.

Aceasta tehnologie automata utilizeaza un cartus de curatare integrat, pentru a curata modelele A400 si A600 atat de bine, incat sa indeplineasca cerintele stricte ale normelor interntionale HACCP de igiena si siguranta alimentara.

Probabil sunteti deja familiarizat cu vechea zicala ca “timpul inseamna bani”. Cu doar cativa pasi, ce pot fi parcursi in cateva minute, puteti economisi timp prin configurarea masinii super automate de cafea pentru a se auto-curata la finele fiecarei zile de lucru.

Pre-Infuzarea
Pre-infuzarea este o caracteristica care intr-adevar contribuie la extractia optima a aromei din boabele de cafea. Cum functioneaza aceasta? Pre-infuzarea satureaza usor cafeaua proaspat rasnita cu un flux de apa fierbinte, inainte de aplicarea presiunii totale de extractie. Acest lucru contribuie la o distributie si densitate uniforme a cafelei rasnite in porta-filtru si astfel asigura ca fiecare particula de cafea va fi infuzata in timpul ciclului de preparare a cafelei, astfel incat espresso-ul dvs. sa aiba o aroma robusta in ceasca. Clientii dvs. vor... gusta cu siguranta diferenta.

Operarea meniului pe ecranul tactil
Masinile super-automate de cafea A400 si A600 sunt controlate complet prin intermediul unui ecran tactil si al unui meniu intuitiv, usor de utilizat. Nu trebuie sa va complicati cu mai multe butoane sau diferite manere. De asemenea, cu aceste masini nu veti avea de-a face cu butoane defecte sau blocate, dupa luni de utilizare intensa.

In cazul acestor modele de masini super-automate de cafea, aveti la dispozitie o multitudine de optiuni si personalizari pentru crearea bauturilor din cafea, prin intermediul unui ecran tactil intuitiv, usor de utilizat. Ambele masini prezinta un ecran tactil de 8”, suficient pentru a asigura vizibilitate si o operare facila. Astfel, chiar si angajatii noi vor putea naviga cu usurinta prin meniu.

Recipiente integrate pentru boabe cafea
Ambele modele - A400 si A600 – includ pana la doua recipiente pentru boabele de cafea, ceea ce inseamna ca veti putea oferi clientilor dvs. doua tipuri diferite de cafea, ambele cu aceeasi masina.

Fie ca este vorba de cafeina si decofeinizata, de diferite origini, de diferite stiluri de prajire sau poate doriti sa utilizati al doilea recipient pentru un blend diferit pentru specialitatile din cafea, acum aveti posibilitatea de a adauga cu usurinta toate aceste optiuni in meniul dvs. Sau puteti, de exemplu, utiliza ambele recipiente pentru acelasi tip de boabe de cafea, in perioadele de varf, cum ar fi dimineata sau dupa pranz. Indiferent de specificul propriei dvs. afaceri, este intodeauna preferabil sa aveti la dispozitie mai multe optiuni, atunci cand aveti nevoie de ele.

Duza ajustabila
Majoritatea cafenelelor au in meniu bauturi din cafea de diferite cantitati. Pentru asta, veti avea nevoie de o masina care poate suporta cupe mici sau mari, precum si orice alta dimensiune intre acestea.

Duza reglabila pentru distributia bauturilor din cafea, integrata in masinile super-automate de cafea A400 si A600, este simplu de repozitionat, astfel incat sa puteti utiliza si turna direct in cesti si cupe de orice dimensiuni – astfel nu este nevoie sa va complicati cu transferul bauturilor dintr-un recipient in altul.

Dimensiuni
In cazul in care spatiul de pe bar este limitat sau afacerea dvs. include un meniu complex, dincolo de bauturi si specialitati din cafea, integrarea unui espressor poate deveni o provocare.

Masinile super automate de cafea A400 si A600 au dimensiuni rezonabile, o amprenta compacta si pot fi integrate cu usurinta in majoritatea situatiilor si spatiilor disponibile. Aceste modele sunt aproape identice ca dimensiuni si greutate: au aceeasi latime (340 mm) si profunzime (600 mm), dar A600 este cu 50 mm mai inalta (750 mm vs 700 mm). De asemenea, ambele masini au o greutate aproximativa de 38 kg. Indiferent de modelul ales, aceste masini nu sunt excesiv de mari pentru a avea dificultati in a le plasa pe barul dvs.

Diferente intre cele doua modele

Capacitate
In cazul masinilor de cafea, capacitatea se traduce prin cate bauturi pot fi preparate intr-o anumita perioada de timp. Aceasta caracteristica este o preocupare semnificativa in locatiile comerciale cu un trafic mare si, in astfel de situatii, masina cu o capacitate mai mare va servi evident fiecare client mai repede.
Desi A400 si A600 impartasesc multe specificatii similare, la acest capitol A600 face diferenta. Cu A400, veti putea crea confortabil pana la 100 de cesti pe zi. Pentru cafenelele mai mici sau companiile ce ofera angajatilor si clientilor acest serviciu - cum ar fi magazinele de convenienta sau spatiile de birouri - , ar trebui sa fie solutia potrivita.

Cu toate acestea, pentru locatiile in care viteza de servire este un factor mai important, A600 este mai rapida. Acesta poate produce pana la 150 de cesti pe zi, ceea ce o face o alegere mai buna pentru cafenelele de dimensiuni medii sau pentru companiile cu mai multi angajati.

Recipientele de pudra
Specialitatile dulci din cafea – precum Mocha - devin astazi din ce in ce mai populare. Pentru a tine pasul cu acest trend, masinile Franke A400 si A600 sunt echipate cu recipiente de pudra din cacao sau lapte praf. Diferenta in cazul acestei comparatii este numarul de recipiente de pudra pe care le poate include fiecare model.

A400 vine cu un recipient de pudra, ceea ce este suficient de obicei pentru locatiile comerciale, in cazul in care specialitatile ce includ cacao sau lapte praf nu sunt foarte solicitate. Prin comparatie, A600 are doua recipiente de pudra. Optiunile fac astfel diferenta si la acest capitol - doua recipiente inseamna ca poti utiliza ambele tipuri de pudra in acelasi timp si astfel poti oferi un meniu extins de specialitati.


Optiunea de Statie arome pentru A600

Astazi, in meniul fiecarei cafenele veti gasi o lista de specialitati aromate. Multi clienti doresc in bauturile din cafea mai multe optiuni, dincolo de cea de ciocolata, cum ar fi vanilie, caramel, sau chiar si dovleac (in special de Halloween sau in preajma Sarbatorilor de iarna). Iar siropurile pot adauga acea nota memorabila unei bauturi din cafea.
Cu A600, ai posibilitatea de a include o statie de arome, astfel incat sa poti oferi trei optiuni de arome propriilor clienti.


Pretul
Acesta este direct influentat de configuratia dorita: de tehnologiile incorporate in fiecare varianta de A400 si A600, precum si de capacitatea de modularitate a fiecarei masini. Aici puteti verifica preturile pentru fiecare varianta disponibila in magazinul nostru online, precum si configuratia modelului A600 aflat in promotie.

Care dintre cele doua masini este mai potrivita pentru afacerea dvs.?

Cand va confruntati cu doua masini cu atatea specificatii similare, deciza poate fi dificila. Oricat de asemanatoare insa, exista totusi cateva diferente pe care le puteti lua in considerare in propria decizie.

Un criteriu important de selectie este de obicei capacitatea masinii. Daca aveti nevoie de un echipament mai rapid, atunci capacitatea de 150 de cesti pe zi a modelului A600 este superioara lui A400.
Ganditi-va de asemenea la tipurile de bauturi si specialitati din propriul meniu sau spre care tind sa graviteze propriii dvs. clienti. Pentru o clientela cu preferinte pentru specialitatile dulci, este posibil ca recipientul suplimentar de pudra si o statie de arome optionala sa faca diferenta in favoarea modelului A600.

Desigur, bugetul este de cele mai multe ori un criteriu important, chiar decisiv. Pe aceeasi configuratie tehnica, rezulta o diferenta sensibila de pret intre aceste masini, asa ca, daca vizati un pret de achizitie mai mic, A400 poate fi solutia potrivita. Modelul A400 este de asemenea, o alegere excelenta pentru situatiile in care intentionati sa oferi bauturi pe baza de espresso, cum ar fi latte-uri simple sau cappuccino. In astfel de situatii, nu vei avea nevoie neaparat de toate optiunile sofisticate ale A600.

Nu in ultimul rand, fiecare masina de cafea de acest tip este o investitie ce trebuie protejata. De asemenea, costul total de operare al masinii, dincolo de pretul de achizitie, include si un pachet de interventii preventive pe parcursul fiecarui an. Alegeti astfel un operator ce este autorizat Franke, are tehnicieni specializati, cu experienta in aceste tehnologii, are acces direct la piese de schimb originale si poate sustine un pachet complet de servicii de mentenanta preventiva si corectiva. 

Si iata recomandarea noastra:

Locatiile de dimensiuni medii, cu numeroase comenzi de espresso sau ce trebuie sa serveasca preferinte de specialitati cu arome, ar trebui sa opteze pentru Franke A600.

Locatiile de dimensiuni mai mici sau spatiile de birou, ce se concentreaza de obicei pe bauturile clasice din espresso, si au un buget de investit redus, ar trebui sa ia in considerare modelul Franke A400.

Pentru mai multe detalii despre modelele Franke A600 si Franke A400 FM CM, vizitati pagina noastra dedicata acestei categorii de echipamente sau contactati unul dintre consultantii nostri specializati pe sistemele de cafea Franke.