0%
Patru tendinte de consum ce influenteaza industria masinilor profesionale de cafea

Se pare ca industria cafelei se bucura in prezent de o perioada prospera – adevarul este ca nu putem spune de obicei "nu" unei cafele bune. Piata masinilor de cafea estimeaza o crestere de 8,85 miliarde dolari americani intre 2022 si 2026, la o rata anuala de 7,95%. Iar aceasta perspectiva nu se refera doar la cafenelele care servesc cafea de calitate superioara, cu masini si tehnologie superioara, ci este impartasita de fiecare sector: de la hoteluri, restaurante si baruri, la supermarket, sali de cinema si spatii de birouri.

Ca urmare, industria masinilor de cafea trebuie sa se adapteze la aceasta cerere in crestere, cu o gama extinsa de solutii, de la espressoarele moderne de ultima generatie, la optiuni eficiente, facil de utilizat, ce pot servi oricui si oriunde cea mai buna cafea, la simpla apasare a unui buton (sau iconita).

In acest sens, va propunem sa exploram impreuna cateva din cele mai recente tendinte de consum si inovatii in industria masinilor profesionale de cafea.

Picture_2_post_blog

1. Focus in crestere pe calitatea traseului “de la bob, in ceasca”

Odata cu cresterea popularitatii consumului de cafea, gusturile consumatorilor evolueaza, devin mai rafinate. In prezent, iubitorii de cafea sunt interesati sa stie unde, cand si cum este produsa cafeaua lor, exprimandu-si preferinta pentru boabe autentice, prajite si rasnite local, pentru o cafea artizanala cu gust proaspat.

Rasnitele avansate prezinta diferite setari (pentru espresso, French Press, AeroPress, V60 etc.), pentru a raspunde tuturor preferintelor, permitand totodata un control complet al produsului pe care il serviti, astfel incat sa puteti crea un profil de aroma specific pentru fiecare. Aceste masini nu doar scot in evidenta aroma unica a boabelor de cafea, ci ofera si o rasnire uniforma, pentru o ceasca perfecta de cafea, de fiecare data. Investitia intr-o rasnita de calitate permite companiilor sa-si aleaga cu grija furnizorul de cafea, dar si sa achizitioneze de exemplu, cafea boabe de la prajitoriile locale specializate, sa poata negocia un pret de achizitie avantajos si sa experimenteze cu diferite tipuri si origini de boabe, precum si cu stiluri variate de prajire.

Pentru o solutie eficienta de business, alegeti un echipament integrat de tip “de la bob in ceasca”, ce include atat rasnita, cat si grupul de preparare a cafelei intr-un singur echipament – aceste masini de cafea nu ofera doar un produs de calitate superioara, ci asigura si economii relevante de spatiu, timp si bani.

 

2. Espresso, cat mai facil

Espresso devine rapid cea mai populara metoda de a servi cafeaua in cafenele si restaurante, cu espressoare traditionale ce permit Barista din toata lumea, cu flerul lor unic, sa ofere o cafea delicioasa.
Investitia intr-un espressor profesional modern, adaptabil la diferite sisteme de preparare a cafelei, ofera facilitatea de a servi o cafea perfecta, la standard Barista, de fiecare data. Tehnologiile avansate din acest sector inseamna ca masinile moderne de cafea prezinta astazi procese automate, viteze de lucru fara egal, prepararea in paralel a mai multor portii si interfete digitale intuitive, usor de utilizat - solutii ce evolueaza si sunt imbunatatite constant, pentru a raspunde celor mai rafinate preferinte ale consumatorilor.

Atat solutiile Super-Automatice din gama A300-A1000 de la Franke Coffee Systems Elvetia, cat si espressoarele moderne Aura Espresso de la Electrolux Professional, precum si linia acestuia din urma  de automatice Tango si mai ales Duo ofera performante consecvente, de inalta calitate. Aceste echipamente sunt robuste, reprezentand solutii cu un ciclu de viata extins, in conditiile asigurarii unui pachet de mentenanta preventiva corespunzator, ce imbina perfect calitatea si eficienta, fiind disponibile la preturi accesibile pentru orice model de afacere al carui obiectiv este servirea unui espresso excelent.

Picture_3_post_blog

3. "Pod-ul" perfect

Piata globala a masinilor de cafea cu capsule (sau pods) estimeaza o crestere de 12,8% intre 2022 si 2028. Accesul rapid la bautura preferata este una dintre prioritatile consumatorilor in aceasta lume dinamica. Cafeaua din capsule este pregatita in cateva secunde, iar masinile sunt usor de utilizat, necesita o intretinere redusa si ocupa un spatiu minimal in spatiile de birouri. De asemenea, pe piata este deja disponibila o varietate extinsa de pod-uri, pentru a raspunde tuturor preferintelor: de la cele cu cafea tare, medie sau decafeinizata, pana la cele cu bauturile cu diverse arome.  

Masina de cafea Pony de la Electrolux Professional combina armonios comoditatea cu consecventa calitatii cestilor de cafea servite si are potentialul de a deveni solutia profesionala cu pod-uri, perfecta pentru afacerea dumneavoastra. Acest echipament robust, cu un design usor de utilizat, ofera utilizatorilor posibilitatea de a prepara 4 espresso simultan, ideal pentru spatiile de birouri aglomerate.

 

4. Metode artizanale de preparare a cafelei

Cafeaua este cea mai populara bautura recunoscuta la nivel international, cu peste 2 miliarde de cesti servite in fiecare zi. Astfel, din ce in ce mai multi consumatori sunt in cautarea unor metode de preparare de calitate deosebita. In ultimii ani s-a remarcat cresterea varietatii metodelor de preparare, de la cafeaua Dalgona (care a devenit o veritabila senzatie pe Tik Tok), pana la beneficiile oferite de Latte-uri cu ceai Matcha, cafea curcubeu si pana la un Campionat Mondial de Arta a Latte-ului.


Dar unele dintre cele mai apreciate si longevive metode de a va bucura de aceasta bautura sunt reprezentate de cafeaua filtru, precum si variatiile mai recente precum dripper sau pour-over, prin care bautura este preparata prin turnarea apei fierbinti peste cafeaua prospat rasnita. Simplitatea acestei metode o mentine in continuare drept solutia perfecta pentru orice afacere, birou, eveniment sau supermarket. Masinile de preparare a cafelei ofera o aroma excelenta si accesul fiecaruia la o cafea proaspata si delicioasa, pe intreaga durata a zilei.

Linia PrecisionBrew de la Electrolux Professional este rezultatul inovator al dezvoltarii tehnologice din ultimii ani pe acest tip de echipamente, oferind beneficii in utilizare precum: aroma deosebita, de inalta calitate, simplitate in utilizare, capacitati si volume de mentinere la cald diferite, pentru a se potrivi eficient oricarui model de afacere.

Alegerea celei mai potrivite solutii pentru propria afacere ramane o provocare pentru fiecare investitor sau operator – consultantii Fresco Expert in solutii si sisteme de cafea va pot oferi recomandarile necesare pentru a valorifica in cel mai bun mod posibil oportunitatile oferite de piata de astazi a cafelei.