Trenduri de piata pentru sectorul sistemelor profesionale de cafea
0%
In pofida unei reveniri puternice a consumului de cafea in segmentul HoReCa si a re-socializarii in persoana - dupa doi ani turbulenti, marcati de pandemia globala -, numerosi consumatori si-au pastrat noile rutine de consum al cafelei la domiciliu.
In timp ce unii dintre acestia se bucura in continuare de experienta servirii cafelei intr-o locatie specializata, precum o cafenea sau un coffee shop, asteptarile consumatorilor au crescut sensibil, in ceea ce priveste bauturile personalizate si calitatea cafelei. Acestia tind sa pregateasca o cafea de specialitate acasa, iar acest lucru are impact asupra modului in care consumatorii inteleg si apreciaza cafeaua in prezent. Asta inseamna totodata ca vor cauta aceleasi experiente superioare cu cafea de calitate superioara, in fiecare locatie din afara propriei locuinte.
Se anticipeaza astfel ca cele mai mari tendinte din 2023 - cafeaua de calitate si personalizarea bauturilor din cafea - se vor mentine si in perioada urmatoare. Se observa de exemplu cum personalizarea bauturilor pe baza de cafea castiga si mai multa tractiune, pe masura ce consumatorii isi aleg cafenelele preferate, pe baza ofertei acestora de specialitati din cafea, cum ar fi cele cu lapte sau arome. Consecventa este un alt aspect ce va ramane important, deoarece consumatorii doresc o bautura pe baza de cafea la aceeasi calitate, de la cafeneaua sau lantul de cafenele preferat, indiferent daca isi cumpara cafeaua de la Bucuresti sau Cluj. De asemenea, un trend in crestere pe perioada sezonului estivaleste si crestere cererii de cafea preparată la rece (cold brew), alternative de lapte pe bază de plante, precum cumpararea prin auto-servire. Iar aici, daca operatorii de cafenele cunosc nevoile si cerintele propriilor clienti, vor avea un avantaj, in special daca au capacitatea de a se adapta, de a actiona rapid si creativ influentei noilor tendinte si cerinte.
Si astfel, noile idei de meniu si retetele asociate cu un masina profesionala de cafea cu auto-servire, facil de utilizat, pot fi un avantaj real, deoarece consumatorii doresc un acces rapid si convenabil la bautura lor personalizata din cafea. Si odata ce au gasit toate aceste cerinte intr-o cafenea, se vor intoarce cu siguranta pentru mai mult. Franke Coffee Systems confirma de exemplu ca in majoritatea regiunilor - la nivel global -, consumul de cafea in industria HoReCa a revenit la nivelurile pre-pandemice, judecand dupa volumul de masini de cafea comercializate in 2023. Pe de alta parte, se asteapta ca cel mai probabil, inflatia si lipsa de personal vor continua sa afecteze sectorul ospitalitatii in acest an. Astfel, scaderea puterii de cumparare a consumatorilor va avea cu siguranta un impact pe parcursul acestui an; un segment de consumatori se va bucura probabil de cafea mai atent la costurile acesteia, dar totodata, va fi si mai dornic sa-si cumpere cafeaua de la cafenelele care oferă alegerea lor personală de băuturi". Totodata, deficitul de personal va crea provocari pentru operatori, precum sustinerea calitatii meniului de bauturi din cafea, varietatea sau viteza de servire.
Cafenelele se confrunta de asemenea, cu o cerere mai mare de comenzi digitale; consumatorii ar prefera sa comande digital sau sa se auto-serveasca (in special la orele de varf), decat sa astepte la coada pentru o cafea, doar pentru a primi o bautura mai mult sau mai putin corespunzatoare propriilor asteptari.
Dincolo de aceste aspecte, se observa totodata ca piata devine din ce in ce mai competitiva, odata cu adoptarea cafelei de specialitate de catre retelele de benzinarii si magazinele de convenienta; acest trend poate creste si mai mult asteptarile consumatorilor referitoare la o disponibilitate extinsa a unei cafele de calitate.
In acelasi timp, cresterea cerintelor consumatorilor este o oportunitate pentru producatorii de masini profesionale de cafea, de a-si extinde portofoliul de clienti, care in prezent au un grad mai mare de disponibilitate pentru a investi in solutii si sisteme de cafea complet automate, de ultima generatie. Iar așteptarile crescute ale consumatorilor, atat in ceea ce priveste calitatea cafelei, cat si disponibilitatea permanenta, se potrivesc bine cu misiunea Franke de a oferi în mod constant momente de cafea personalizate de inalta calitate, atat pentru operatori cat si pentru clientii acestora. Prin linia A de masini super-automate de cafea, Franke Coffee Systems ofera o solutie atat pentru consecventa unei bauturi de calitate, indiferent de locatia in care o servesti, cat si pentru lipsa personalului calificat. Astfel, cu aceeasi usurinta in utilizare si bauturi din cafea la standard barista, linia A de masini super-automate de la Franke permite operatorilor sa treaca de exemplu de la un model la altul, fara a fi nevoie training suplimentar pentru propriul personal.
Fiecare masina super-automata de cafea Franke inspira pasiunea autentica pentru cafea si calitate elvetiana integrala. Cu sistemele profesionale de cafea Franke, vibram in ritmul afacerii tale, oferind solutii calibrate pentru toate cerintele. Iar pe masura ce tendintele din industria cafelei si nevoile clientilor nostri evolueaza, ne straduim sa ramanem relevanti prin explorarea continua a oportunitatilor de optimizare ascunse in provocarilor unice ale afacerii tale. Gandim non-conformist si ascultam indeaproape fiecare client - sistemele de cafea Franke ofera inovatii tehnologice, modele de calitate si performante fiabile; toate sustinute de traditionala maiestrie si inginerie de precizie elvetiana. Portofoliul nostru amplu si modular de produse ofera solutia ideala pentru satisfacerea oricarei dorinte pe care ar putea-o avea clientii tai.
Masinile super automate de la Franke Coffee Systems sunt proiectate avand in vedere profilul operatorilor, astfel incat sa fie usor de utilizat, cu proceduri simple de curatare si intretinere, fara a compromite calitatea sau varietatea. Si toate acestea pot ajuta operatorii sa depaseasca provocarile de astazi si de maine. In ultimii ani, Franke a investit foarte mult in capacitatea masinilor super-automate de cafea de a oferi o varietate extinsa de bauturi din cafea. O solutie dedicata acestui deziderat de exemplu, este statia de specialitati Franke SB1200, singura masina complet automata de pe piata astazi care poate produce bauturi pur vegane, pe baza de cafea, cu lapte vegetal. Angajamentul Franke Coffee Systems este de a se concentra pe linia de masini super-automate, prin evidentierea celor mai relevante si moderne functii si tehnologii din aceasta categorie si, nu doar in raport cu bauturile pe baza de cafea, ci si atunci cand designul si usurinta in utilizare se afla in discutie.