Cele mai surprinzatoare legume la gratar. Iata cum se prepara!
0%
Atunci cand aud de "legume la gratar", cei mai multi oameni se gandesc la rosii, vinete sau dovlecei, insa adevarul este ca mai toate aceste produse pot fi preparate in modul respectiv.
Prin urmare, indiferent ca detineti sau administrati un restaurant sau un alt tip de unitate de alimentatie publica ori pur si simplu doriti sa mancati mai sanatos, pastrand insa aportul energetic si gustul deosebit, acest articol este pentru dumneavoastra. Cu atat mai mult cu cat, la Fresco Expert, gasiti si echipamente HoReCa performante, ideale pentru prepararea tuturor acestor bunatati.
1. Usturoi. Cu siguranta nu va asteptati sa incepem cu acest exemplu atat de "intepator", atat din punctul de vedere al gustului, cat si al mirosului. In cazul usturoiului, nu exista niciun "secret": pur si simplu se asaza capatanile intregi pe grill, fie direct, fie impachetate in folie de aluminiu. Dupa 30-40 de minute, cand acestea devin moi, se prepara cu unt, ulei de masline si sare si pot fi servite alaturi de ciabatta.
2. Ardei iute. Acest exemplu de legume la gratar se prepara foarte iute, atat la propriu, cat si la figurat. Desi nu este o regula, de obicei cu cat acesti ardei sunt mai mici, cu atat vor "pisca" mai tare. Prin urmare, alegeti in functie de preferinte si, dupa ce au stat un timp suficient pe grill, combinati-i cu branza Feta si usturoi, pentru o "explozie" de gusturi intr-o farfurie sanatoasa si apetisanta, inclusiv din punct de vedere vizual.
3. Ardei gras. Dupa indepartarea obligatorie a semintelor, ardeii grasi pot fi umpluti cu branza ori masline sau pusi direct pe gratar. Un bucatar profesionist va sti sa nu ii lase mai mult de 10-15 minute pe grill, intrucat apoi pot deveni amarui, ceea ce cu siguranta nu isi doreste niciun client, mai ales cei mai exigenti dintre acestia. La fel ca in cazul ardeilor iuti, se poate aplica si aici un principiu: cu cat sunt mai colorati, cu atat ardeii grasi vor avea un gust mai pronuntat.
4. Dovlecei. Trecem la legumele la gratar "clasice" si va reamintim combinatiile ideale in care pot fi integrate feliile de dovlecei: alaturi de un sos tzatziki sau impreuna cu rosii uscate, busuioc si ulei de masline. De asemenea, aceasta leguma poate fi si umpluta, precum ardeiul gras, cu parmezan sau ciuperci, invelita in folie de aluminiu si lasata cateva minute pe grill.
5. Vinete. Aceste legume la gratar pot fi preparate tot in doua moduri: in felii subtiri sau in frigarui. Atentie, insa! Pentru a nu se lipi de grill, ele trebuie "tratate" cu putin ulei in prealabil. Vinetele sunt gata in mai putin de 10 minute si se completeaza de minune cu ardeii, dovleceii si rosiile.
6. Rosii. Nu in ultimul rand, atat rosiile cherry, cat si cele "din gradina bunicii" isi gasesc locul pe gratar: cele mici - pe frigarui, iar cele mari - fie savurate ca atare, fie umplute cu branza Feta si cuscus. Veti recunoaste usor momentul in care acestea sunt gata: pielita va deveni usor crapata. Pofta buna!