0%
Ce cuptor de tip ventless este potrivit pentru afacerea ta?

Eficienta energetica devine din ce in ce mai importanta in operatiunile de servicii alimentare prin efortul companiilor de a deveni mai sustenabile cu consumul de energie. Fie ca incepeti o noua afacere in Horeca sau va re-echipati bucataria propriului restaurant, gasirea echipamentului potrivit pentru a va gestiona toate nevoile poate fi o provocare reala. Traditional, pentru majoritatea operatiunilor, cuptoarele trebuie sa fie amplasate sub o hota profesionala de extractie, care poate ocupa spatiu pretios, necesitand totodata un sistem de ventilatie aferent, care determina o investitie initiala mare, precum si costuri recurente cu intretinerea. Echipamentele de tip ventless (fara ventilatie externa) din oferta Fresco, nu numai ca pot reduce costurile cu energia electrica, dar pot fi amplasate oriunde, fara a fi nevoie de o hota sau de un astfel de sisten de ventilatie.

Fiecare afacere prezinta cerinte si restrictii specifice. Includerea echipamentelor de tip ventless poate elimina provocarile in configurarea spatiului operational, pentru a eficientiza procesele și pentru a putea pregati meniuri extinse - oriunde este nevoie.
Intr-o piata insa ce ofera numeroase echipamente de tip ventless și diferite nevoi de aplicare, care este cel mai potrivit pentru afacerea dumneavoastra?

vector-cook-hold

Pentru operatiuni tip Horeca 

Costul ramane o bariera majora in efortul de a deschide o noua afacere in Horeca: un concept de bar, bistro, sau chiar si doar pentru implementarea unui meniu nou extins, intr-o locatie deja existenta. O hota traditionala de extractie  poate ajunge pana la 2.500 Euro, iar proiectul si sistemul de ventilatie aferente pot costa oricat (in functie de mai multe particularitati ale spatiului) pana la 20~40.000 Euro - si toate aceste costuri, pentru a asigura ventilarea spatiului din proximitatea unui cuptor gastronomic standard. Prin comparatie, in cazul unui cuptor de tip ventless, singurul cost de care trebuie sa va faceti griji este investitia initiala in acesta.

Daca de exemplu administrati un bar sau o cafenea, in care doriti sa implementati si un meniu de preparate culinare, sau doar deschideti un concept nou de bistro sau taverna, un cuptor de tip ventless este o solutie excelenta pentru atragerea mai multor clienti ,printr-un meniu extins, cu preparate de tip star. Iata cateva optiuni pentru a incepe:

Cuptorul Vector® de la Alto Shaam

Excelent pentru volume mari, cuptorul multi-cook Vector® poate crea preparate consistente si de calitate, cu un efort operational minim. Aplicabil pentru locatii de tip bistro, cafenea sau bar, Vector este apreciat pentru gatirea excelenta a proteinelor, in volume mari. Il face o alegere excelenta pentru adaugarea de noi preparate de meniu, cum ar fi cele cu pui, burgeri, deserturi cu blat  de copt (de exemplu brownies) si multe altele, ideal pentru extinderea unui meniu, fara a pune presiune pe personal sau pe operatiuni.

Secretul acestuia consta in tehnologia cu aer structurat®, care permite cuptorului sa actioneze cu pana la patru incinte de coacere intr-un singur echipament. Fiecare incinta de gatit individuala ofera control independent al temperaturii, vitezei ventilatorului si a timpului de gatire, astfel incat sa puteti prepara simultan aceleasi preparate sau unele complet diferite, fara transfer de aroma intre acestea. Un filtru catalizator amplasat in spatele fiecarei incinte descompune aerul fiebinte incarcat cu grasime, ceea ce face posibila si sigura gatirea unor cantitati mari de proteine.

Cuptorul Cook&Hold de la Alto Shaam

Cuptorul Cook & Hold de la Alto-Shaam este o alta optiune excelenta pentru operatiunile de tip bistro. Acest cuptor fara ventilatie si fara racord la apa si scurgere costa doar cativa euro pe zi pentru a functiona, ceea ce il face mai usor de incorporat intr-o locatie deja deschisa, care intentioneaza sa isi eficientizeze spatiul operational. Fabricat cu tehnologia proprietara Halo Heat® de la Alto Shaam, cuptorul Cook & Hold ofera randamente mai mari, deschizand spatiu intr-o bucatarie de restaurant si reducand in acelasi timp stresul personalului. Daca anticipati un volum mare de comenzi intr-o anumita zi - datorita unor evenimente sportive, de exemplu -, puteti incarca in cuptor carnea vizata cu o seara inainte, pe care o puteti coace, afuma si mentine la cald, la temperatura potrivita, peste noapte, astfel incat sa fie gata pana a doua zi dimineata, cand veti pregati sandwich-urile sau preparatele corespunzatoare. Deoarece nu exista elemente de incalzire dure in incinta, aer fortat prin convectie/impingement  sau umiditate adaugata, se reduce astfel pierderea de produs prin procesarea termica, obtinand totodata o calitate superioara a preparatelor.

Converge

Locatii tip Fine-Dining

Gasirea si mentinerea fortei de munca calificate ramane o provocare continua in aceasta industrie. Pentru un meniu rafinat, de tip fine-dining, echipamentele fiabile de tip ventless, care pot indeplini mai multe sarcini in acelasi timp, sunt o modalitate buna de a elibera de presiuni activitatea operationala. Acum, Executive Chefs isi pot proiecta fluxurile de lucru din bucatarie intuitiv, pentru a eficientiza activitatea si pentru a elimina eventuale blocajele din operational.

Cu pana la trei incinte independente intr-un singur cuptor, Converge de la Alto Shaam combina versatilitatea gatitului combi si flexibilitatea unui cuptor de tip multi-cook, cu puterea tehnologiei de aer structurat. Incorporarea aburului intr-un cuptor multi-cook ofera o capacitate marita, permitand totodata bucatarilor sa prepare produsele de patiserie in acelasi timp cu legumele aburite si gatitul proteinelor la temperaturi mai ridicate - cu fiecare incinta setata independent la umiditatea, temperatura, puterea convectiei si a timpului de gatire. Tehnologia cu aer structurat permite gatirea simultanha, fara transfer de aroma intre incinte. Ca un bonus suplimentar, Converge are de asemenea functia de auto-curatare. Aceasta flexibilitate suplimentara permite personalului sa lase cuptorul sa-si faca treaba, astfel incat sa poata incepe sa se pregateasca pentru alte comenzi sau sa se ocupe de alte sarcini.

Pentru operatiuni de servicii alimentare in locatii non-comerciale 

Pentru institutiile cu spatiu limitat de bucatarie sau zone de gatit, precum spitale, scoli cu internat, unitati militare sau centre de locuit pentru varstnici, poate fi dificil sa treceti la o capacitate mai mare de gatire, fara a schimba hota sau chiar intreg sistemul de ventilatie / HVAC. Acesta poate fi un proces costisitor si consumator de timp. Cu cel mai recent cuptor gastronomic combi Prodigi™, operatorii nu sunt fortati sa instaleze aceasta unitate sub o hota traditionala; in schimb, cu hota cu condensare optionala Ventech™, cuptorul Prodigi poate functiona pe deplin intr-o locatie mai apropiata de punctul de servire, economisind astfel costuri semificative. 

Pentru aplicatii medicale de exempu, aceasta optiune de cuptor combi fara ventilatie permite operatorilor sa produca cantitati mari de preparate sanatoase, bogate in nutrienti, la o calitate superioara constanta. Combinand convectia si aburul, modul combi permite un transfer mai rapid de energie, adaugand umiditatea pentru a mentine textura, calitatea si calitatile nutritive ale preparatelor. Si cu cat nivelul de umiditate este mai mare, cu atat rata de transfer de energie este de asemenea mai mare.

CUPTOARE VENTLESS

Contactati un consultant
de vanzari Fresco pentru 
recomandari legate de cele
mai potrivite solutii de tip
ventless pentru afacerea
dumneavoastra.