Trei retete de inghetata unice si delicioase, pe placul tuturor!

Tinand cont de vremea de afara, de ninsorile de la sfarsit de martie si inceput de aprilie si de temperaturile negative, atunci cand auziti de "inghetata" v-ati putea gandi mai degraba la adjectiv, decat la substantiv.

Cu toate acestea, in caldura caminului sau a unui local, nu aveti niciun motiv sa nu savurati celebrul desert racoritor, chiar daca acesta ar cadra mai bine cu o zi torida de vara. Pana la urma, gusturile nu se discuta si nici nu trebuie dictate de anotimpuri, prin urmare am decis sa va prezentam 3 retete de inghetata unice si delicioase, pe placul tuturor!

Reteta de inghetata #1. Cu smochine si miere

Numar de portii: 4;

Ingrediente: o pastaie de vanilie, 200 ml smantana, 300 ml lapte, 50 g zahar, 4 galbenusuri de ou, 3 linguri miere, 4 smochine;

Mod de preparare: Smantana, laptele si zaharul se pun la fiert, iar separat se bat galbenusurile, peste care se adauga vanilia. Cele doua compozitii se toarna una peste cealalta, amestecandu-se continuu cu un tel sau mixer.

Totul se lasa in continuare la fiert la foc mic, iar, cand se ingroasa, se adauga si mierea, dupa care se opreste focul. Cand compozitia s-a racit, se pune la congelator pentru 5-6 ore. Produsul se serveste cu smochine proaspete sau un sos de fructe ori ciocolata, la alegere.

Reteta de inghetata #2. Cu amaretti si limoncello

Numar de portii: 4;

Ingrediente: 300 g afine, 4 linguri limoncello, 3 linguri zahar, 300 ml smantana, 6 linguri vin, 6 biscuiti amaretti

Mod de preparare: Afinele, o lingura de limoncello si o lingura de zahar se pun la fiert la foc mic intr-o tigaie, pentru 1-2 minute, pana se cristalizeaza. Separat, se toarna intr-un castron smantana, vinul si restul de limoncello si se bat cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa, apoi se lasa la congelator 2-3 ore. Servirea se face in pahare speciale de inghetata, adaugand afine, biscuiti sfarmati amaretti si o lingura din compozitia de la congelator, de cate 3 ori (vor rezulta 9 straturi).

Reteta de inghetata #3. Serbet cu rozmarin si lamaie

Numar de portii: 8;

Ingrediente: 350 g zahar, 350 ml apa, 50 g rozmarin, o lamaie, 3 linguri vodca

Mod de preparare: Zaharul si apa se pun la fiert intr-o cratita si se lasa 5 minute, la foc mic, dupa care se opreste caldura. Se adauga rozmarinul si se acopera cratita cu un capac, dupa care se asteapta 10-15 minute, pana cand amestecul se raceste. Se strecoara, pentru a elimina frunzele de rozmarin, dupa care se adauga sucul de la o lamaie, vodca si se amesteca bine.

Dupa ce intreaga compozitie a fost pusa la congelator si ingheata bine, se asaza intr-un mixer si se amesteca pana cand se inmoaie, dupa care serbetul poate fi servit. Vodca este secretul unui serbet ca la carte, intrucat alcoolul nu ingheata atat de rapid, iar compozitia va fi una moale. Preparatul poate fi servit cu fructe sau sos de fructe ori ciocolata, la alegere.