0%
7 functii esentiale in clasificarea celui mai bun Panini Grill

Ce caracteristici au cele mai bune grilluri de contact? Cum ar trebui sa il alegeti pe cel potrivit propriei dumneavoastra locatii?

Panini Grill si-a castigat incet un loc important in bucatarie: in trecut, doar un echipament tipic de fast-food profesionist, acum, odata cu implementarea unor tehnologii noi, are potentialul de a deveni un echipament strategic in bucatariile profesionale structurate. Exista, astfel, doua motive principale pentru aceasta tranzitie:

  • Noile dezvoltari tehnologice, ce ofera acestui echipament - simplu ca structura si functionalitate, in trecut - o gama extinsa de functii si caracteristici;
  • Dinamica operationala in bucataria moderna, ceea ce inseamna ca bucatarii au tendinta de a valorifica pe cat de eficient posibil fiecare echipament disponibil, inclusiv un grill de contact sau Panini Grill.

Cel mai bun Panini Grill poate sustine de asemenea diferite metode de gatit, dar vom discuta acest subiect intr-un articol separat; aici, vom incerca mai degaraba sa analizam ce caracteristici tehnologice sunt esentiale in clasificarea modelelor disponibile pe piata.

 

Caracteristici esentiale pentru cel mai bun Panini Grill


Schimbarile in comportamentul consumatorilor si studiile din domeniul tehnicii culinare din ultimii 10 ani se afla in spatele unei atentii in crestere a pietei pentru preparatele artizanale, stradale si cele de tip “take-away". Ca urmare, importanta in crestere din ultimii ani acordata grill-ului de contact - tipic pentru locatiile stradale in trecut -, nu reprezinta o surpriza. Producatorii acestor echipamente si-au intensificat astfel eforturile de a crea cel mai bun Panini grill si de a imbunatati aceste dispozitive cu optiunile oferite de noile tehnologii. Cele mai bune Panini grill sunt acum echipamente reale intr-o bucatarie profesionala, cu numeroase caracteristici si functionalitati.
Ca urmare, ce caracteristici ar trebui sa ia in considerare un profesionist, atunci cand trebuie sa aleaga un Panini grill? Care dintre acestea sunt o necesitate absoluta? Iata lista noastra:

 

  1. Viteza de operare
    Un Panini grill este conceput din start sa fie un echipament rapid. Caracteristica sa principala este de a pregati un produs in cel mai scurt timp, fara a compromite insa calitatea. Nevoia unei functionalitati accelerate ramane astfel in continuare unul dintre cele mai importante criterii de selectie in alegerea unui Panini Grill, acesta putand fi folosit chiar si pentru a obtine o friptura perfect gatita. Prin urmare, pentru a alege cel mai bun echipament de acest tip, verificati intotdeauna timpul in care ajunge la temperatura optima de operare, temperatura maxima care poate fi atinsa si, nu in ultimul rand, materialul utilizat pentru placile de contact (ce influenteaza direct transmiterea caldurii in preparat).
  2. Flexibilitatea
    Daca intentionati sa folositi Panini grill pentru mai mult decat sandwich-uri cu branza, atunci aveti nevoie de un echipament flexibil. Flexibilitatea pentru un astfel de echipament se traduce, practic, in compatibilitatea cu o gama extinsa de accesorii disponibile, spre exemplu diferite suprafete de gatit, pentru a raspunde diferitelor nevoi. Cel mai bun Panini Grill are un design Premium, modern si este mai flexibil, deoarece combina diferite proceduri de gatit intr-un singur echipament. De exemplu, grill-ul SpeeDelight de la Electrolux Professional combina 3 tehnologii intr-un singur echipament: placa grill de contact, microundele si sistem de incalzire cu infrarosu.

  3. Consecventa calitatii produselor
    Asigurarea unei experiente deosebite si consecvente, cu fiecare preparat vandut, este esentiala pentru loializarea propriei clientele. Ca urmare, este important ca acest echipament sa poate oferi conditiile realizarii unor preparate ce vor avea permanent acelasi gust, aceeasi consistenta si aspect vizual. Cele trei tehnologii integrate in SpeeDelight de la Electrolux Professional sunt utilizate inteligent, pentru a controla constant calitatea produselor proprii.

 

  1. Consumul de energie
    Panini grill, prin natura sa, are o rata mare de consum al energiei, rata conectata direct la viteza sa de operare. Cu toate acestea, variantele moderne sunt intotdeauna concepute pentru a consuma cat mai putin posibil si prezinta moduri de economisire a energiei. SpeeDelight, de exemplu, prezinta un consum energetic extrem de redus in modul Eco (atunci cand doriti sa mentineti echipamentul la temperatura de lucru, desi nu aveti comenzi imediate).

 

  1. Programarea
    Un Panini grill este conceput de asemenea pentru a economisi timp in operare. Ca urmare, timpul alocat de catre operator functionarii acestui echipament trebuie redus si eficientizat, in special in intervalul de preparare. Cel mai bun echipament de acest tip poate fi programat sa functioneze intr-un grad ridicat de autonomie, permitand operatorului sa se focuseze si pe alte activitati din punctul sau de lucru. De asemenea, cele mai bune Panini Grill ofera posibilitatea de a salva un program cu ciclul complet de operatiuni pentru fiecare preparat din meniu si se pot opri automat, atunci cand acesta este gata.

 

  1. Monitorizarea
    Indicatorii financiari si cei de activitate au o importanta strategica pentru fiecare afacere. Acestia pot include, de asemenea, detalii precum numarul de cicluri operate pe un interval de timp definit (la nivel zilnic, de exemplu), ce pot fi ulterior coroborati cu rapoartele de vanzari din punctele de lucru; aceasta ofera o imagine de ansamblu privind dinamica indicatorilor respectivi. Echipamentele moderne prezinta functii de raportare ce se pot integra in rapoartele zilnice, saptamanale sau lunare folosite de catre fiecare afacere.

  

  1. Curatarea
    Designul echipamentului, suprafetele de contact si filtrele de ventilatie ar trebui sa includa piese detasabile, usor accesibile, pentru a facilita o curatare rapida si temeinica. In caz contrar, curatarea unui astfel de echipament va fi mai putin eficienta, iar aparatul va avea astfel performante reduse si un ciclu de viata scazut.

Consultati un specialist Fresco Expert cu privire la modul in care un Panini Grill precum SpeeDelight de la Electrolux Professional poate eficientiza afacerea dumneavoastra si cum acesta poate contribui la realizarea unor economii relevante in consumul de energie.