0%
Cum puteti reduce costurile legate de curatarea unui cuptor profesional?

Cuptoarele profesionale au nevoie de o curatare consecventa, temeinica si profesionala, avand in vedere acumularea permanenta de grasimi, cu fiecare utilizare. O curatare zilnica mentine cuptorul igienic si functional la capacitate maxima. Este astfel esential intr-o bucatarie profesionala sa programati, la finalul fiecarei zile de operare, un ciclu sau procedura de curatare a cuptorului; aceasta rutina determina totodata si costuri recurente pentru produsele consumabile de curatare a cuptorului, costuri cu forta de munca si cu logistica implicata.

 

Cum puteti reduce aceste costuri?

 

1. Curatarea cuptorului profesional: Agenti Chimici - consumabile pentru curatarea cuptorului


Pe langa faptul ca sunt destul de scumpe, produsele chimice de curatare au si alte dezavantaje: produsele de curatare caustice pentru cuptor pot fi excelente pentru degresare si inlaturarea acumularilor de grasimi arse, dar, fiind corozive prin natura lor, acestea sunt totodata toxice. Acestea pot provoca de asemenea, pe termen lung, deteriorarea cuptorului. Pe de alta parte, exista oare un produs de curatare netoxic pentru cuptor, la fel de bun sau chiar mai bun decat un produs clasic de curatare chimica, pentru indepartarea particulelor arse?

Cu cat este mai toxic agentul chimic utilizat, cu atat veti avea nevoie de mai multa apa pentru a-l clati si, totodata, ciclul de curatare si clatire va fi mai lung – aceasta situatie se traduce in timpi morti in utilizarea cuptorului. Ca urmare, costul agentilor de curatare a unui cuptor este doar unul dintre factorii multipli de luat in considerare.

Uzual, agentii de curatare si clatire furnizati de catre producatori sunt produse specifice pentru acel tip de echipamente si astfel, prin achizititia acestora de la sursa, puteti reduce costurile de curatare. Majoritatea producatorilor mari de cuprtoare profesionale prezinta totodata o gama completa de produse chimice de curatare si clatire. Aceste produse:

  • sunt perfect calibrate pentru cerintele de curatare si clatire ale unui cuptor profesional, prelungind totodata durata de viata a echipamentului;
  • ofera de obicei solutii multiple, pentru probleme diferite: puteti, astfel, alege intre substante chimice solide, lichide si enzimatice, pentru a raspunde propriilor nevoi de curatare a cuptorului.

 

2. Curatarea cuptorului profesional: Costurile cu Forta de Munca


Un cuptor profesional cu functie implicita de autocuratare poate ajuta la reducerea timpului pe care angajatii din bucatarie il petrec in procedura de curatare zilnica a echipamentului, deoarece reduce si regleaza totodata aceasta resursa necesara. Alegerea detergentilor necesari pentru cuptoarele cu functie de autocuratare ridica probleme? De obicei, aceasta nu este o problema, dar puteti evita orice risc – si creste totodata performantele echipamentului – prin achizitionarea de la producatorii acestor cuptoare.

De exemplu, cuptoarele Skyline de la Electrolux Professional includ tehnologia SkyClean, un sistem integrat automat de curatare, cu "detartrajul" integrat al generatorului de abur si cu o gama completa de substante chimice testate, pentru o curatare perfecta.

 

3. Curatarea cuptorului profesional: Costuri Organizatorice


Pentru curatarea unui cuptor profesional, costurile de inactivitate sunt deosebit de importante: cuptoarele trebuie oprite si racite complet pentru a putea initia o procedura sau un ciclu de curatare; acestea pot fi folosite din nou numai dupa clatirea si indepartarea temeinica a tuturor agentilor chimici – in caz contrar, reziduurie acestora pot provoca contaminarea alimentelor. Noile modele de cuptoare cu capacitate de conectare va pot de asemenea ajuta sa reduceti eventuale costuri generate de aceste situatii. Pentru a da un exemplu, cuptoarele Skyline de la Electrolux Professional sunt proiectate cu:

  • functii programabile de curatare, cu generarea de alerte si monitorizare, prin conexiune la distanta;
  • functia Stop & Cook, ce permite oprirea unui ciclu de curatare si readucerea cuptorului la capacitatea sa maxima de functionare in 10 minute.

 

4. Curatarea cuptorului profesional: Costurile cu Apa din retea si Energia Electrica


Aici sunt incluse atat costurile financiare, cat si cele de mediu. Alegerea unui cuptor profesional modern, cu functii de curatare proiectate pentru economie de apa si energie poate determina, in medie, reducerea costurilor cu utilitatile in operare cu pana la 15%.

Nu sunteti sigur cum puteti aplica cele de mai sus in propria afacere? Consultantii Fresco Expert va stau la dispozitie cu asistenta si recomandari pentru a alege consumabilele potrivite pentru echipamentele din bucataria dumneavoastra profesionala.