0%
Reglementarile Europene referitoare la echipamentele frigorifice si noile solutii tehnologice cu R290

Hidrofluorocarburile (HFC) sunt gaze cu un foarte puternic efect de sera. Acestea  sunt inca prezente in multe aplicatii comerciale care ne inconjoară in activitatea noastra de zi cu zi. Pe masura ce aceste gaze scapa si se acumuleaza in atmosfera, contribuie din ce in ce mai mult la schimbarile climatice. Trecerea la alternative ecologice este una dintre prioritati la nivel mondial, efort ce se traduce in prezent si in reglementarile Uniunii Europene, aplicabile in spatiul european. 

Reproiectarea circuitelor de racire din echpamentele frigorifice pentru gaze cu un profil ecologic pronuntat optimizează, determina, pe langa abordarea resonsabila cu mediul inconjurator, o performanta imbunatatita a echipamentelor profesionale de refrigerare si un consum de energie sensibil scazut in sistemul de racire. Noile gaze verzi - precum R290 de exemplu - au un efect de racire de patru ori mai mare decat traditionalii agenti pe baza de HFC (hidro-flor-carburi). In plus, izolatiile noilor solutii de agenti frigorifici sunt alternative superioare, oferind o siguranta mai mare si un consum energetic redus.

Stai informat si afla mai multe din materialul atasat, despre aceste reglementari, eticheta energetica aplicabila produselor profesionale refrigerate si solutiile noastre cu performante deosebite.