0%
Shop-Fittingul de maine: sase trenduri de top in industrie

Deficitul de personal, inflatia, schimbarile climatice si noile generatii digitale care avanseaza – traim in prezent in vremuri de schimbare rapida. Aceste schimbari nu se opresc la sectorul alimentar si, prin urmare, au de asemenea un impact asupra shop-fitting-ului in viitor. Cum vor arata retailerii de maine? Am selectat cele mai mari 6 trenduri in shop-fitting observate alaturi de partenerii nostri internationali.

Trend 1: Digitalizare si info-tainment

Sistemul POS este conectat la cuptoarele de panificatie si le spune cand sa se pre-incalzeasca si sa initieze ciclurile de coacere sau regenerare. Defectiunile tehnice ale echipamentelor frigorifice sunt afisate imediat pe mobilul managerului magazinului prin interfata aplicatiilor specializate, iar un robot saluta clientii si le ofera sfaturi utile cu privire la soiurile de vinuri disponibile. Solutiile digitale in shop-fitting sunt o necesitate absoluta in prezent: in pofida personalului redus, acestea pot eficientiza serviciile si, de asemenea, pot creste profitabilitatea si cifra de afaceri a unei sucursale.

Totodata, generatia Z trebuie sa fie privita drept o noua generatie de clienti. Cei nascuti intre 1997 si 2012 sunt mult mai conectati digital decat toate celelalte generatii – viata lor de zi cu zi include prezenta smartphone-urilor si a altor device-uri mobile, precum si a retelelor sociale, cum ar fi de exemplu Instagram. Serviciile trebuie sa fie rapide, intuitive, atractive si sustenabile pentru ei.

Tend 2: Autoservire

Noile solutii pentru casele de marcat ce pot transforma un flux de servire asistat in unul direct de autoservire joaca totodata un rol din ce in ce mai important, in special in zona de Retail – sectiunea alimentara – cu atat mai mult cu cat exista un deficit de personal la toate nivelurile. Pe de alta parte, exista clienti care devin din ce in ce mai independenti si cauta sau prefera proceduri rapide de a comanda. Aceste case de marcat de tip self-pay au de asemenea avantaje pentru companii: chiar si cu un deficit de personal, pot fi deschise mai multe case de marcat, clientii economisind astfel mai mult timp. Astfel, casierii nu mai trebuie sa asiste procesul de plata la casa de marcat, ci pot asista clientii din alte zone ale magazinului. In plus, tot mai multi comercianti se orienteaza catre comenzile cu autoservire.

Trend 3: Echipamente specializate pe alimente si preparate vegetariene

Protectia mediului si climei joaca in prezent, de asemenea, un rol extrem de important in sectorul alimentar si, prin urmare, se poate observa ca vizitatorii cumpara din ce in ce mai putina carne, in principal din motive ecologice. Expertii presupun ca in cinci pana la zece ani se va vinde cu aproximativ 50% mai putina carne decat in prezent. Retailerii alimentari, in special, trebuie sa se adapteze la aceasta tendinta – unele super-market-uri din unele tari Europene au deja case de marcat specializate pe produsele vegane sau vegetariene. Acest trend ii influenteaza si pe operatorii de shop-fitting, avand in vedere ca noile vitrine frigorifice ce vor expune produsele si preparatele alternative de tip vegan sau vegetarian au nevoie de un regim de temperatura de racire complet diferit de cel al vitrinelor pentru carne.

Trend 4: Accent pe promovarea produselor de calitate superioara

Chiar daca din ce in ce mai multi clienti decid in prezent sa nu mai consume carne, aceasta va fi totusi in continuare consumata. Dar si aici se observa o schimbare. In viitor, acestia vor consuma din ce in ce mai constient si mai durabil, in pofida unor preturi mai mari. Pentru ca in prezent, cand vine vorba despre carne, calitatea devine un criteriu mai important decat cantitatea. In ceea ce priveste zona de Retail, efortul concentrat in modul de expunere si promovarea produselor de calitate superioara va deveni din ce in ce mai important.

Trend 5: Spatii hibride

Conceptele flexibile de spatiu devin de asemenea din ce in ce mai importante in shop-fitting, pentru a imbunatati experienta oferita clientilor din magazin. In plus fata de vanzarile normale, multe brutarii se diversifica, oferind in prezent si o varietate de bauturi reci si calde, precum si specialitati din cafea, multi macelari, de exemplu, ofera un colt de gustari iar, in sectorul alimentar, evenimente precum degustarile de vinuri sunt adesea integrate in sectiunile din magazine, in tandem cu ofertele gastronomice.

Trend 6: Va fi colorat

Din punct de vedere vizual, avand in vedere cataloagele actuale de design ale magazinelor, culorile si elementele luminoase sunt de asemenea in crestere. Planificatorii prefera in prezent sa foloseasca nuante stralucitoare, cum ar fi roz, verde sau galben. Sunt abordate noi game de culori in functie de specificul fiecarei sectiuni din spatul comercial, pentru a obtine un impact pozitiv in randul propriilor vizitatori.

SHOP-FITTING PENTRU SUCCES

Afla mai mult despre solutiile noastre de
shop-fitting pentru operatorii de Retail