0%
Trei modalitati prin care noii agenti frigorifici ecologici pot proteja mediul si va pot stimula afacerea!

De mai bine de 30 de ani, se depun eforturi pentru eliminarea treptata a productiei si consumului de substante care diminueaza stratul de ozon. Unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de sera este gazul fluorurat (F-gas), care este format in cea mai mare parte din hidrofluorocarburi (HFC), utilizate in refrigerare si aer conditionat, printre alte industrii.

Uniunea Europeana si-a stabilit obiectivul de a reduce emisiile de HFC cu doua treimi pana in 2030, ceea ce face parte din obiectivul de a atinge neutralitatea climatica pana in 2050.

Este un obiectiv nobil, insa care va afecta in acelasi timp mai multe industrii, pe masura ce incep sa inlocuiasca produsele de refrigerare mai vechi cu versiuni mai noi, care utilizeaza agenti frigorifici ecologici.

In industria ospitalitatii de exemplu, produsele refrigerate reprezinta 40% din consumul total de energie al unei bucatarii profesionale. Astfel, o mica schimbare poate face o diferenta semnificativa pentru amprenta de carbon, nu doar prin sustinerea unei afaceri sa devina ecologica si sa contribuie activ la protejarea planetei, ci si prin asigurarea unor economii la costurile cu energia.

Electrolux Professional, reprezentat in Romania de catre Fresco Expert in calitate de dealer autorizat, s-a aflat in avangarda dezvoltarii de produse care utilizeaza agenti frigorifici ecologici, lucrand la alternative de gaze naturale inca din 2014, cand a fost anuntata pentru prima data Directiva UE, iar acum are in portofoliu 18 linii diferite de produse, de la frigidere si mese reci, pana la abatitoare si dulapuri frigorifice, toate folosind agenti frigorifici ecologici.

Problema cu HFC si gazele F este ca acestea sunt gaze cu efect de sera foarte puternice, care pot fi eliminate si se pot acumula in atmosfera, contribuind astfel la schimbarile climatice.

Deci, cu ce anume sunt inlocuite aceste gaze? Electrolux Professional inlocuieste agentii frigorifici HFC R134A si R404A cu alternative de gaze naturale, cum ar fi R290, R600a si CO2. Toti acestia sunt agenti frigorifici naturali si ecologici, "prietenosi" cu mediul, ce reduc efectul agresiv de sera pe care HFC-urile utilizate anterior il au asupra planetei noastre. CO2, in special, este neinflamabil si netoxic, oferind in acelasi timp aceeasi eficienta pentru un echipament frigorific, datorita design-ului optimizat al unitatii de racire.

Iata trei modalitati prin care produsele de refrigerare de ultima generatie contribuie la stimularea sustenabilitatii, la sprijinirea obiectivelor de mediu si la abordarea problemei schimbarilor climatice pentru clienti.

1. O amprenta de carbon scazuta

Principalul beneficiu al utilizarii agentilor ecologici in detrimentul gazelor F este faptul ca acestea au un impact mai mic asupra mediului. Este o schimbare importanta si fundamentala, ce poate avea un impact major, ajutand companiile din domeniul ospitalitatii sa devina mai ecologice.

Gama de produse eco-constiente Electrolux Professional utilizeaza in principal CO2, R290 propan si izobutan R600a.

R290 este pur si ecologic si a fost numit ca optiunea preferata de refrigerare a agentilor refrigeranti de catre Agentia pentru Protectia Mediului (EPA), datorita eficientei sale ridicate si a economiilor de energie, alaturi de impactul sau ecologic.

2. Eficienta marita

Aceste gaze naturale ecologice nu doar sustin efortul companiilor de a deveni mai ecologice, ci sunt de asemenea incredibil de eficiente ca agenti frigorifici, oferind performante operationale superioare. In fapt, aceste noi gaze ecologice au un efect de racire de patru ori mai mare decat cele de tip HFC.

Datorita reproiectarii circuitelor de racire din aceste produse inovatoare, gazele naturale utilizate sunt optimizate. Acest lucru ofera utilizatorilor o performanta generala imbunatatita, reducand in acelasi timp consumul de energie al sistemului de racire.

In procesul de studiu al celor mai bune gaze ecologice de utilizat in propriile echipamente frigorifice, Electrolux Professional a optat totodata si pentru modernizarea sistemelor de racire, astfel incat agentii frigorifici sa functioneze cat mai eficient posibil.

3. Fara scurgeri de gaze si fara toxicitate

Unul dintre cele mai mari beneficii ale CO2 este ca nu este inflamabil, ceea ce face acest agent frigorific mai sigur de utilizat decat alte HFC-uri.

Totodata, atat R290, cat si R600a sunt de asemenea gaze naturale si ecologice. Acestea pot produce temeri cu privire la inflamabilitate, dar sunt complet sigure in conditiile unei dezvoltari corecte a echipamentelor frigorifice.

In acest scop, Electrolux Professional si-a imbunatatit constant liniile de echipamente, in parteneriat cu expertiza tertilor. In mod similar, circuitele electrice utilizate in sistemele de refrigerare sunt concepute pentru a evita orice risc de incendiu sau explozie.

Mai mult, Electrolux Professional a redus semnificativ posibilele scurgeri de agent frigorific, la aproape zero, si fiecare produs este in proportie de 95% reciclabil la finele ciclului sau de viata. Astfel, atunci cand renuntati la utilizarea echipamentului dvs. frigorific, veti avea certitudinea ca eliminarea acestuia nu va avea un efect negativ asupra mediului.

Aceste gaze naturale prezinta si alte beneficii, oferind o imbunatatire a eficientei, ceea ce inseamna facturi mai mici la energie. Acestea sunt, de asemenea non-toxice, astfel incat puteti avea incredere ca agentii frigorifici sunt durabili pe tot parcursul ciclului de viata a echipamentului dumneavoastra frigorific.