0%
Catalogul echipamentelor unei bucatarii profesionale

Bucatariile comerciale necesita echipamente de enduranta industriala, inclusiv hote si sisteme de ventilatie, blocuri termice, camere frigorifice si de congelare, precum si echipamente de siguranta.

#1 Masina de Gatit pe gaz
O masina pe gaz cu sase arzatoare este ideala pentru o bucatarie de restaurant comerciala. Consierati modelele electrice pe plan secundar, deoarece acestea sunt mai sensibile si pot creste factura la  utilitati. Echipamentele premium din gamele Electrolux Professional au Therma Line, dar si  cele din gama medie competitiva, precum Zanussi sau Virtus, sunt unele dintre cele mai durabile, ideale pentru o bucatarie activa, cu trafic sustinut. Kueppersbusch este de asemenea un brand cu traditie pe piata germana, ce prezinta echipamente profesinale caracterizate prin fiabilitatea si durabilitate Atentie la gamele sau liniile prezentate de catre producatori si care de obicei includ cifrele 600650700900 sau 1100. Aceste cifre reprezinta adancimea uniforma in milimetri a echipamentelor din aceeasi linie si este important cand alegeti componentele unui bloc termic sau a unei linii de bucatarie sa considerati cu atentie aceasta referinta, pentru ca totul sa fie aliniat corect in spatiul dumneavoastra. Linia 700 ramane cea mai populara in prezent.    (Vezi mai multe)

#2 Gratar profesional
Un gratar cu suprafata neteda este ideal pentru prepararea de burgeri si retete de mic dejun. Un gratar de carbune este mai potrivit pentru steaks si alte carnuri la gratar. (Vezi mai multe)

#3 Friteuza profesionala
Indiferent de structura si tema meniului propus, veti avea de asemenea nevoie de o friteuza profesionala, indispensabila pentru anumite preparate. (Vezi mai multe)

#4 Bain-Marie si/sau Pasta Boiler
Ambele au funti de preparare prin fierbere si sunt de cele mai multe ori echipamente solicitate da catre seful bucatar, cu atat mai mult daca restaurantul dumneavoastra are specific italian.    (Vezi mai multe)

#5 Hota Profesionala
O hota profesionala centrala sau de perete este necesara pentru o ventilatie corespunzatoare si mentinerea calitatii aerului in spatiul de bucatarie. Va recomandam sa lasati orice calcul legat de tipul hotei, dimensiunile si capacitatea de extractie in sarcina furnziorului de solutii sau echipamente.  (Vezi mai multe)

#6 Cuptorul cu convectie
Cuptorul este inima intregii bucatarii, elementul principal de care depind toate celelalte operatiuni si care asigura magia din farfurie. Cuptoarele gastronomice cu convectie de tip air-o-Steam de la Electrolux Professional sunt astazi adevarate statii de gatit independente, ce pot fi conectate in retea, pot fi incarcate cu retete pre-definite, au functii si paramenti ce controleaza si monitorizeaza fiecare etapa a procesului de coacere. O referinta importanta in operational este si capacitatea acestora, exprimata prin numarul de tavi, precum si dimensiunile tavilor, parametru ce este reglementat prin standardul Gastronorm (GN) si care de obicei este exprimat astfel: GN1/1 (530×325 mm), GN 2/1 (650×530 mm) etc.  Pe langa cuptoarele gastronomice, in functie de specificul restaurantului sau locatiei, se pot considera de asemenea cuptoarele specializate pe patiserie si panificatie (si branduri precum Debag sau Lainox) sau cuptoarele cu gatire accelerata (Merrychef, Menumaster, AttolSpeed), ideale pentru locatii mici, cu varfuri de trafic pe parcursul zilei si cu un meniu simplu. Si lista poate continua…       (Vezi mai multe)

#7 Refrigerare & Congelare
In statia de depozitare avem zona neutru, destinata alimentelor uscate si colonialelor si zona frigorifica, ce poate include o linie de dulapuri de refrigerare si congelare, sau, in functie de dimensiunile locatiei dumneavoastra, stuctura meniului si rata de consum a alimentelor perisabile, chiar si camere de frig si congelare.  (Vezi mai multe)

#8 Mese de preparare
Mesele de preparare sunt parte din bucatarie si au rol de a eficienta fluxurile de activitati; acestea pot fi neutre, reci sau calde, incluzand compartimente de tip dulap sau sertar. De obicei atat corpul mesei cat si blatul sunt din inox alimentar dar in functie de scopul prepararii, blatul poate fi dintr-un material diferit, mai potrivit pentru procesul de preparare (vezi mese de pizza).  (Vezi mai multe)

#9 Preparare dinamica
Statia dinamica din bucatarie include mixere, malaxoare, feliatoare si alte echipamente similare, ce fac parte din procesul de preparare. Este important sa selectati corect echipamentele potrivite in contextul propriului meniu, precum si capacitatea lor de prelucrare intr-un interval definit de timp. (Vezi mai multe)

#10 Spalare si clatire
Spalarea veselei, paharelor si accesoriilor implicate in actvitatea din bucatarie si de servire este o componenta ce poate fi sustinuta manual, in stil traditional sau automat, cu ajutorul echipamentelor specializate, de capacitati diferite sau dedicate unor anumite procese dd spalare. Aici este importanta o calibrare corecta a fluxului / volumului de spalare, familia de echipamente prezentand o gama extinsa, de la cele de capacitate mica, de tip under-counter, cele de capacitate medie sau mare, cu capota si pana la liniile de spalare cu tunel, ce se impun in locatii gen cantine sau saloane de echipamente, unde numarul de portii servite la o masa depaseste 400-500.    (Vezi mai multe)

#11 Tehnologia in ajutorul tau
Nu in ultimul rand, cateva cuvinte despre tehnici precum blast chillingsau freezing, despre cook&chill sau sous-vide. Toate acestea ofera o eficienta la nivel superior in operarea comenzilor multiple pe un meniu extrem de elaborat, sau pentru locatiile ce gazduiesc evenimente planificate, unde poti dimensiona efortul din bucatarie din timp. Sunt tehnici ce permit o preparare preliminara sau completa a preparatului si congelarea sa rapida pentru pastrare, urmand la momentul potrivit (poate peste cateva saptamani) o reabilitare termica pe parcursul a cateva minute, pentru a ajunge pe farfurie cu acelasi gust suculent si proaspat, ca si cum ar fi fost pregatit la acel moment. Solicita mai multe detalii consultantilor nostri pentru consultanta pe compatibilitatea acestor tehnologii cu afacerea ta.