Cele mai gustoase paste, care pot fi pregatite cu un bolitor!
0%
Pastele reprezinta unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare din intreaga lume, din cel putin trei motive. In primul rand, acestea sunt extrem de gustoase si hranitoare, fiind alegerea ideala atunci cand doriti sa mancati ceva delicios, dar si satios. In al doilea rand, ele sunt foarte usor de gatit, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care sunt raspandite din mama Italie pana in indepartata China si din Islanda pana in Noua Zeelanda. Nu in ultimul rand, ele pot reprezenta atat un fel de mancare extrem de simplu, cat si unul foarte sofisticat.
Â
Varietatea de forme, gusturi si retete face din paste un aliment pe care sub nicio forma nu trebuie sa il neglijati in restaurantul dumneavoastra. La Fresco, va oferim cele mai bune echipamente profesionale pentru a le pregati inainte de gatire, mai exact bolitoarele sau multicookerele. Acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, avand garantia calitatii si a unei durate indelungate de viata. Masinile de fiert paste au o capacitate mare, intre 10 si 40 de litri, si provin din liniile 600, 700 si 900.
Â
Realizate din otel inox, cu suport inchis si dotate cu flacara pilot si termostat de siguranta, aceste bolitoare de paste pot fi folosite si pentru orez sau legume. Suntem siguri ca nu duceti lipsa de idei in bucatarie, insa in cazul in care aveti nevoie de putina inspiratie, va prezentam in continuare cele mai deosebite retete de paste, pe care le puteti gati in urma fierberii lor cu ajutorul bolitoarelor puse la dispozitie de catre proiectul Fresco:
Â
1. Paste la cuptor (timp de preparare 30 de minute)
Â
Descriere: O reteta foarte fresh, cu accente mediteraneene, extrem de usoara, dar si delicioasa;
Â
Ingrediente: penne, 200 g friptura, 100 ml smantana, rosii cherry, mozarella, busuioc, unt, sare, piper;
Â
Mod de preparare: In timp ce fierb pastele, carnea se marunteste si se pune intr-un vas de cuptor uns cu unt. Se adauga pastele si rosiile, apoi branza, smanatana, sare si piper. Dupa 15 minute la cuptor, se adauga busuioc;
Â
2. Paste Puttanesca (timp de preparare 25 de minute)
Â
Descriere: O combinatie de gusturi care cu siguranta nu va trece neobservata si neapreciata de catre clientii dumneavoastra;
Â
Ingrediente: paste, 700 g rosii maruntite, 2-3 fileuri de ansoa, 150 g masline negre, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia de ardei, busuioc, capere, zahar brun;
Â
Mod de preparare: Cat fierb pastele, ceapa si usturoiul trebuie calite alaturi de fileurile de ansoa, la care se adauga boia de ardei iute. Apoi, se pun rosiile, maslinele, zaharul, caperele si busuiocul, dupa care pastele cu sosul Puttanesca. O alta varianta este sa adaugati doar pastele, iar sosul Puttanesca sa fie asezat direct in farfurie, peste preparatul final;
Â
3. Penne cu pui si sparanghel (timp de preparare 40 de minute)
Â
Descriere: O combinatie de carbohidrati, proteine, fibre si vitamine, pe cat de sanatoasa, pe atat de delicioasa;
Â
Ingrediente: penne, 500 g sparanghel, 500 g piept de pui, parmezan, ulei;
Â
Mod de preparare: Sparanghelul trebuie gatit la abur, in timp ce pastele sunt fierte cu un strop de sare. Pieptul de pui taiat cubulete si fript in ulei trebuie adaugat alaturi de celelalte ingrediente intr-o tava pentru cateva minute, peste care se presara la final parmezan;
Â
Valoare nutritiva: 383 de calorii, 45,9 g carbohidrati, 25,4 g proteine, 273 mg sodiu, 8,2 g fibre, 50 mg colesterol, 14,5 g grasimi, 3,2 g grasimi saturate.