0%
Cele mai originale bauturi cu cafea, preparate la un espressor profesional!

Daca detineti sau administrati un restaurant, o cafenea sau orice alta unitate de alimentatie publica, investitia intr-un espressor profesional este una dintre cele mai profitabile, din cel putin doua motive.

 

In primul rand, cafeaua este una dintre bauturile preferate ale romanilor, atat dimineata in drum spre munca, dar si la iesirile in oras cu prietenii, din weekend. In al doilea rand, chiar daca poarta denumirea de espressor, un astfel de echipament poate fi utilizat pentru prepararea mult mai multor sortimente de cafea, asa cum vom vedea in continuare.

 

De altfel, anumiti proprietari de business-uri din industria ospitalitatii sunt reticenti in ceea ce priveste achizitionarea unui espressor profesional, tocmai pentru ca nu doresc sa investeasca mii de lei intr-un aparat care "face o singura bautura".

 

Aceasta mentalitate, asa cum am aratat deja, este complet gresita si nu denota doar lipsa de experienta, ci si lipsa de creativitate. Pana la urma, cine poate interzice unui barista sa experimenteze si sa combine asa cum isi doreste ingredientele si aromele, pentru a realiza cele mai savuroase si energizante bauturi cu cafea?

 

Iata, mai jos, cateva exemple de bauturi cu cafea care pot fi realizate cu ajutorul unui espressor profesional, in doar 3-4 minute:

 

Bicerin. Aceasta bautura cu nume surprinzator s-a nascut la Torino si consta intr-un amestec de espresso, ciocolata lichida si lapte integral, asezate in straturi. In dialectul din Piemont, "bicerin" inseamna pahar mic, acesta fiind recomandat pentru servire;

 

Cafe cubano. O cafea cubaneza poate parea un espresso obisnuit, insa ingredientul care face diferenta este zaharul din trestie demerara. Acesta se adauga in recipientul in care va picura cafeaua, astfel incat cele doua sa se amestece in timpul extractiei;

 

Cafe coretto. Tot in Italia s-a nascut si aceasta bautura cu cafea si alcool. In functie de preferintele clientilor, shot-ul de lichior care se adauga celui de espresso poate fi din sortimentul Grappa, Sambucca sau Brandy. Indiferent de optiunea acestora, rezultatul va fi unul spectaculos;

 

Frappuccino. Oricat de surprinzator ar parea, denumirea de "frappuccino" reprezinta un brand detinut in exclusivitate de Starbucks. Totusi, daca va doriti o astfel de bautura cu cafea atunci cand va aflati la un alt restaurant, puteti comanda un cappuccino frappe - chelnerul va intelege, cu siguranta;

 

Red Eye. De departe cel mai energizant exemplu dintre cele prezentate pana acum, Red Eye este o combinatie tare intre o cafea Americano si un shot de espresso. Aceasta bautura cu cafea nu este pentru toata lumea si se recomanda doar in situatii speciale;

 

Carajillo. Nu in ultimul rand, carajillo este o bautura spaniola in care cafeaua este amestecata cu rom sau coniac. Aceasta reprezinta varianta iberica a unui cafe coretto, iar denumirea sa este destul de sugestiva: va da curaj clientilor localului dumneavoastra!

 

Si nu uitati: cele mai performante aparate profesionale de cafea le gasiti la Fresco Expert - espressoare profesionale, masini profesionale de preparare cafea, masini rasnita de cafea, aparate de cafea Franke, dar si accesorii si piese de schimb pentru espressoare profesionale.