0%
Cum alegeti masina de gheata?

Vara ne pare abia la inceput. Desi a demarat mai greu anul acesta, acum pare ca si-a intrat in drepturi si, din cate am auzit, nu are de gand sa plece prea repede. Ceea ce poate doar sa ne bucure. Dar cum facem fata unei veri toride, daca nu cu o bautura rece si racoritoare. Si cum obtii o bautura rece mai repede daca nu cu niste cuburi de gheata?

Pentru toate astea, daca detineti o afacere in HoReCa si vreti sa va incanti clientii cu bauturi care mai de care mai sofisticate, dar mai ales reci, inseamna ca aveti nevoie de o masina profesionala de facut gheata, care sa faca fata volumului mare de cereri din acest sezon, dar sa si produca gheata de calitate, un aspect foarte important.

Tipurile de gheata produse

-        Cuburi de gheata – utile mai ales in baruri;

-        Fulgi de gheata – utili mai ales in centrele unde sunt pastrate la rece fructele, salatele sau pentru pescarii

-        Bucati rotunde de gheata – folosite mai ales in baruri pentru prepararea in blender a bauturilor.

Dimensiunea

In functie de spatiul disponibil, se va face si alegerea masinii. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca temperatura din zona este una care sa nu incetineasca randamentul echipamentului si, implicit, calitatea ghetii produse.

Capacitatea de productie

Aceasta reprezinta cantitatea de gheata produsa de masina intr-un anumit interval de timp, mai exact in 24 de ore.  Acestea pot genera de la zeci la sute de kilograme de gheata/24 de ore.

Capacitatea de depozitare

Exista masini cu o capacitate de productie mai mica, dar cu o capacitate de stocare mai mare. Importanta este estimarea cantitatii necesare in sezonul cald, dar nu numai.

Tipul de racire

Masinile de gheata au doua tipuri de racire: pe aer si pe apa.

Avantajele masinilor cu racirea pe aer tin si de costuri, acestea fiind mai mici decat al masinilor cu racire pe apa. De asemenea, masinile pe apa necesita un sistem cat mai bun de filtrare a apei, aceasta fiind un aliment. Consumul de apa poate fi unul substantial, instalarea lor fiind una care depinde foarte mult si de profitabilitatea business-ului.

Instalare si garantie

Masinile de gheata fiind echipamente esentiale, care trebuie sa fie intretinute bine, Fresco Expert recomanda achizionarea unei garantii extinse, pentru a beneficia pe o perioada cat mai lunga de mentenanta pentru echipamentul achizitionat.