0%
Deshiderea unui magazin mixt

Deschiderea unui magazin mixt poate fi o idee foarte buna de afacere, mai ales daca vorbim despre zonele in care lanturile mari de magazine nu si-au deschis inca un punct de vanzare. Astfel, mediul rural poate fi o varianta mai buna de luat in calcul. Daca optezi pentru mediul urban, ia in calcul chiria mai mare, gasirea unui loc strategic, nevoia de cumparare a celor din zona, concurenta mare etc.

Astazi, magazinele alimentare reprezinta o resusa locala foarte importanta, detinand un important inventar de produse alimentare si de uz casnic. În plus, foarte important, un astfel de magazin va trebui să rămână competitiv, oferind opțiuni la prețuri reduse.

Fa-ti, in primul rand, un plan de afaceri. Pornirea unui astfel de business trebuie sa te prinda pregatit cu minimum 50.000 euro, normal, depinzand si de marimea spatiului si de ceea ce acesta va necesita ca echipare/modernizare.

Planul de afaceri, pe care este optim sa il realizezi inca de la inceput, ar trebui sa contin cheltuielile cu privire la:

  • Infiintare firma/autorizatii;
  • Chiria spatiului necesar desfasurarii activitatii;
  • Amenajarea si utilarea spatiului;
  • Salarii, taxe si impozite;
  • Aprovizionare;
  • Promovare.

Ca in orice business, trebuie sa iti infiintezi o forma juridica prin care sa poti functiona, fie ca vorbim despre SRL, PFA etc. Dat fiind ca sumele pe care ar urma sa le incasezi printr-un astfel de business, ar trebui sa se ridice la zeci de mii de euro, recomandarea ar fi sa pornesti ca SRL.

Ulterior, ceea ce va necesita timp si bani este partea ce contine obtinerea autorizatiilor de functionare-comercializare.

O parte dintre echipamentele de care vei avea nevoie intr-un astfel de business sunt:

  • Mobilier comercial
  • Rafturi
  • Vitrina frigorica
  • Vitrina congelator
  • Feliatoare mezeluri
  • Cantar electronic
  • Lazi depozitare
  • Vitrine pentru bauturi
  • Echipamente electronice – calculator/imprimanta/asa de marcat etc
  • Instrumente pentru etichetarea produselor

Nu uita ca reusita unui magazin depinde de: amplasament, alegerea marfurilor, amenajarea interioara si, nu in ultimul rand, de promovarea sa.

Feliatoare de carne, mezeluri si legume, echipamente de procesare si preparare alimente, mixere portabile, masini de tocat carne, cuptoare cu gatire accelerata si SpeeDelight pentru snackuri in 30 de secunde. Acestea sunt doar cateva dintre solutiile propuse de Fresco pentru zonele Carne & Mezeluri si Gastro, din formatul unui astfel de business.

De asemenea, ceea ce iti recomandam ca fiind util pentru demararea unui astfel de proiect este apelarea la o firma pentru analiza si consiliere cu privire la planul de echipare, selectia echipamentelor si propunerea unui mix optim, accesoriile necesare, fluxurile opreationale, respectarea normelor si nu numai.