0%
Ce sa ai in vedere, daca vrei sa deschizi un restaurant cu bani mai putini

Exista cai de a deschide un restaurant chiar si cand nu ai foarte multi bani. Daca ai o idee grozava pentru un restaurant, dar nu ai fonduri suficiente pentru a-ti ridica business-ul, nu te speria si nu renunta la visul tau.

Este posibil ca bancile sa nu fie dispuse sa iti finanteze visul, dar altii pot fi de acord cu ideea ta noua si sa fie interesati sa faca o investitie.

incepand de jos cu un food truck sau cu o companie de self-catering, poti demonstra bancilor, investitorilor si, in general, lumii ca esti serios in pasiunea ta si ca ai nevoie si de ei pentru a avea succes.

Finantare bazata pe structura ta fiscala

Prima si cea mai importanta etapa este stabilirea modului in care vei fi structurat ca entitate impozabila: un singur

proprietar sau societate cu raspundere limitata. Odata stabilit, puteti determina abordarea de finantare pe care trebuie sa o adoptati.

Un singur proprietar s-ar concentra pe imprumuturi, in timp ce o corporatie poate imprumuta sau emite capitaluri proprii. De exemplu, este posibil sa poti imprumuta prin capitalurile proprii, casa sau alte proprietati, ca garantie sau puteti solicita imprumuturi negarantate.

Cu exceptia cazului in care faci un plan de afaceri convingator, bancile traditionale probabil nu vor finanta proiectul restaurantului dvs. daca ai un credit prost. Cu toate acestea, altii pot privi dincolo de scorul tau de credit si iti pot oferi finantare, dar cu rate de creditare semnificativ mai mari.

Multi experti recomanda sa eviti aceste tipuri de imprumuturi sau, cel putin, sa citesti cu atentie conditiile contractuale ale creditului, intrucat imprumuturile pot fi de natura pradatoare si te pot duce intr-o lunga spirala a datoriei.

Angel Investor

Termenul „Angel Investor” se refera la o persoana instarita, care ajuta la finantarea unei idei sau a unui plan de afaceri. in mod traditional, un investitor inger iti va oferi o anumita suma de bani pentru business-ul tau in schimbul unui capital propriu.

in ciuda numelui angelic, acest tip de investitor nu da bani pentru ca este dragut. Acesti investitori vad valoarea in ideea ta de afaceri si asteapta sa primeasca ceva in schimbul investitiei lor.

Deoarece investitorii inger au degetele intr-o multime de placinte, nu ofera intotdeauna bani. De exemplu, un investitor inger te-ar putea ajuta sa compensezi costurile lansarii startup-ului tau prin oferirea spatiului dintr-o cladire pe care o detin. in schimb, semnezi un contract de inchiriere pe termen lung.

Pregateste un plan de afaceri

 Ai gata un plan de afaceri scris si bine gandit, care sa contureze conceptul tau, publicul tinta, costurile de pornire si vanzarile proiectate. Acesta ar trebui sa includa tipul de restaurant pe care doresti sa il deschizi, publicul tinta identificat si un buget detaliat. De asemenea, include-ti propriile calificari de proprietar de afaceri. Daca nu ai experienta in horeca, gandeste-te la alte tipuri de experienta pe care le poti pune in joc, inclusiv munca pro bono.

Nu uita, nu vinzi doar ideea ta de restaurant. Te vinzi si pe tine si trebuie sa demonstrezi ca esti capabil si cunoscator, cu un set de abilitati oferit.

Operarea unui “food truck”

Putin mai putin descurajant decat deschiderea unui nou restaurant este sa iti pornesti propriul food truck.

Frumusetea unui „camion alimentar” este ca nu exista atatea ingradiri. Nu trebuie sa platesti chirie sau energie electrica. Nu trebuie sa angajezi o gramada de bucatari. Marketingul se poate face exclusiv pe retelele de socializare, negand necesitatea unui site web si a altor materiale de publicitate traditionale.

Dar si acest tip de business inseamna multa munca si necesita aceeasi atentie ca orice firma mica, dar costurile de pornire sunt mult mai mici decat un restaurant traditional.

incepe cu o afacere de catering

Deschiderea unui nou restaurant necesita multa planificare si implementare, ca sa nu mai vorbim de un capital financiar. O modalitate usoara de a testa detinerea unui restaurant este de a face unele joburi de catering.

Evenimentele de catering, chiar si petrecerile mici la domiciliu, necesita toate elementele de administrare a unui restaurant, inclusiv planificarea meniului si stabilirea preturilor, marketing, bugetare, pregatire alimentara, servicii pentru clienti, asigurari si contabilitate.

Dupa cateva proiecte de catering, daca inca te simti entuziasmat si te-ai angajat sa-ti deschizi restaurantul, atunci mergi mai departe si apuca-te de treaba.

Sursa: thebalancesmb.com