Cuptorul, elementul central in jurul caruia "graviteaza" intreaga bucatarie profesionala
0%
In DEX, cuptorul este definit drept "constructie de caramida, de piatra, de metal sau de lut, pentru copt painea si alte produse de panificatie", respectiv "constructie speciala de incalzire, constituita dintr-o camera cu pereti metalici, captusiti cu material refractar, in vederea supunerii la tratamente termice, de topire sau la alte operatii tehnologice". In bucatariile profesionale, insa, asa cum este si cea a restaurantului, cantinei, autoservirii sau fast-food-ului pe care il administrati, cuptorul are o "definitie" mult mai simpla: este elementul central, in jurul caruia graviteaza toate celelalte. Este inima bucatariei.
Â
Desi pana acum am folosit forma generica, la singular, exista numeroase modele de cuptoare profesionale. Proiectul Fresco, care sustine geniul in bucatariile restaurantelor din intreaga Romanie de mai bine de 25 de ani, va pune la dispozitie nu mai putin de 9 tipuri de cuptoare, dar si accesorii, suporturi si hote pentru acestea. Evolutia tehnologica si pretentiile tot mai mari ale clientilor care va trec pragul au facut necesara existenta unor solutii specializate pentru fiecare preparat si fiecare tip de gatire in parte, dupa cum veti vedea in continuare.
Â
1. Cuptoare gastronomice cu convectie. Acestea asigura prepararea rapida a meniurilor, in mod uniform, pentru rezultate exceptionale in cel mai scurt timp;
Â
2. Cuptoare multi cook (multifunctionale). Acestea includ 4 cuptoare intr-unul singur, fapt care va permite sa setati valori de temperatura pentru 4 timpi de coacere diferiti;
Â
3. Cuptoare combi cu aburi. Gratie tehnologiei folosite la constructia acestora, ele va ofera un plus de versatilitate, dar si reducerea timpului de preparare si a temperaturii necesare;
Â
4. Cuptoare cu gatire accelerata. Asa cum le spune si numele, acestea asigura cel mai scurt timp de preparare, datorita combinatiei dintre convectie si microunde;
Â
5. Cuptoare de patiserie. Ele va vor ajuta sa obtineti cele mai delicioase preparate, asigurand o coacere uniforma datorita ventilatorului cu autorevers, care asigura distributia uniforma a caldurii;
Â
6. Cuptoare pentru pizza. Cel mai iubit preparat din lume nu putea sa nu aiba propriul cuptor specializat, cu banda, 1-2 camere de coacere si reglaj separat al temperaturii sus/jos;
Â
7. Cuptoare tip tunel cu banda. Recomandate pentru numeroase tipuri de produse, aceste cuptoare asigura rezultate exceptionale in cel mai scurt timp si au o durata de viata extinsa;
Â
8. Cuptoare slow cooking. Anumite preparate nu vor iesi delicioase decat daca sunt gatite un timp mai indelungat, motiv pentru care trebuie sa va dotati bucataria profesionala si cu un slow cooker;
Â
9. Dulapuri calde si dospitoare. Nu in ultimul rand, acestea sunt ideale in centre de panificatie sau brutarii, permitand aluatului sa creasca. Temperatura din interior poate fi reglata intre 70 si 115 grade Celsius.
Â
Asa cum spuneam mai sus, in oferta noastra se regasesc si urmatoarele elemente auxiliare pentru cuptoare profesionale:
Â
- hote, dar si cosuri de fum, cu sau fara motor, provenite de la Virtus Group GmbH;
Â
- suporturi, dar si kit-uri de conectare pentru suprapunerea cuptoarelor, cu forme si dimensiuni diferite, in functie de specificul bucatariei dumneavoastra profesionale;
Â
- accesorii, printre care tavi, filtre de grosime, sonde de temperatura, dusuri de spalare, carucioare, dedurizatoare, solutii de curatare/protectie etc.
Â
Prin urmare, daca aveti nevoie de un cuptor profesional pentru bucataria localului pe care il detineti sau gestionati, asteptam sa ne contactati telefonic sau completand formularul online. Va punem la dispozitie solutii personalizate, dar si servicii de consultanta, proiectare, livrare, montaj si training.