0%
Ce reguli trebuie respectate la (re)deschiderea business-ului dumneavoastra din industria HoReCa?

Industria HoReCa a fost una dintre cele mai afectate de situatia din ultimele luni, cand numarul clientilor si al turistilor s-a redus, practic, la zero. Cu toate acestea, ca in orice situatie si ca in viata in general, dupa o perioada de scadere urmeaza, inevitabil, o crestere, iar dupa o panta descendenta, una ascendenta. Prin urmare, avand in vedere si masurile de relaxare anuntate de Guvern, patronii de restaurante, cafenele, baruri, pub-uri, fast-food-uri si alte unitati de alimentatie publica se pregatesc pentru marea (re)deschidere.

Daca si dumneavoastra va regasiti in aceasta situatie si urmeaza sa reprimiti clientii in localul pe care l-ati cladit si mentinut la cele mai inalte standarde de calitate, in ani de munca, trebuie sa stiti cateva lucruri inainte. In primul rand, faptul ca perioada de dupa relaxarea masurilor nu va semana prea mult cu cea dinainte, intrucat vor exista in continuare restrictii. Insa tot raul spre bine, intrucat aceste cateva luni vor actiona precum un "buffer", care garanteaza ca nu va exista un al doilea val de imbolnaviri si de autoizolare, iar dumneavoastra va puteti relua business-ul ca inainte.

Iata, in continuare, care este planul Guvernului, denumit #redeschidemrestaurante:

Din 1 iunie se redeschid  terasele, iar din 15 iunie, doar dupa analiza indicatorilor Covid, sunt permise activitatile de servire din interiorul unitatilor de alimentatie publica (restaurant, baruri, cafenele, autoserviri, hoteluri etc).

Masuri:

- unitatile vor putea gazdui maximum 50% din capacitatea autorizata;

- pentru locatiile spatioase, vor putea fi maximum 200 de clienti in acelasi timp;

- va fi necesara efectuarea dezinsectiei intregului spatiu si a utilajelor, inainte de redeschiderea oficiala;

- distanta impusa este de 2 metri intre mese, iar la mese se vor putea aseza maximum 4 persoane;

- casele de marcat si locurile de preluare a comenzilor vor fi izolate cu ecrane de protectie si plexiglas sau sticla;

- la intrarea in local, clientilor li se va masura temperatura;

- localurile vor fi obligatoriu dotate cu dezinfectante pe baza de alcool;

- vor exista masuri obligatorii pentru angajati;

- personalul va primi si va purta echipament de protectie (masca, manusi etc);

- va fi necesara schimbarea mastilor o data la doua ore;

- dezinfectarea meselor se va face dupa fiecare client, iar spatiile de lucru vor fi igienizate la fiecare doua ore;

- vor exista instructiuni clare in fiecare meniu.

Important! In cazul in care, in orice moment, autoritatile competente constata ca indicatorii Covid (numar de infectii, numar de decese) impun acest lucru, se va reveni la situatia din 15 martie, mai exact interzicerea functionarii.