0%
Cum alegem cuptorul pentru pizza ?

Fara doar si poate, PIZZA e mancarea favorita a multor oameni, poate chiar a mai bine din jumatate de planeta. Sau, poate, in secret, a intregii populatii. Doar unii dintre noi refuza sa recunoasca. Aluatul rotund, bine rumenit, impodobit atent cu fel si fel de arome.

Investitia intr-o pimente cheie precum echiparea tehnica sau promovarea corespunzatoare, primesc atentia necesara. Zona tehnica din interiorul unei pizzerii se refera la partea de echipare a bucatariei. Un research corect efectuat si o analiza financiara justa, va scoate la iveala ca cel mai important utilaj din acea zona va fi cuptorul de pizza.

Cuptoare pentru pizza - tipuri de cuptoare, tips & tricks

Cuptoarele de pizza pot fi functiona avand la baza un sistem alimentare cu gaz sau electric. Gama de astfel de cuptoare este ampla, conceputa pentru a asigura diverse capacitati de productie, in functie de rulaj si mai ales de numarul de portii necesare in fiecare locatie.

Exista astfel cuptoare pe vatra (intre 4 si 9+9 pizza), cuptoare tunel (cu capacitate de productie, in functie de model, pana la 330 bucati pizza pe ora) si cuptoare rotative (ce pot coace pana la 14 pizza odata)

CUPTOARE PROFESIONALE CU CAMERE

Aceste cuptoare au, pe langa o productivitate optima, o coacere uniforma, un aspect atragator, compact si mai ales practic pentru cei ce le opereaza. Tehnologia folosita reprezinta un punct diferentiator pentru acest tip de echipament, intrucat cantitatea de pizza ce poate fi operata variaza in functie de necesitati si de volumul cerut ce consumatori. Acest lucru face din cuptoarele profesionale cu camere un produs eficient atat din punct de vedere al costului de achizitie cat si de randamanet.

Capacitatea de productie este cuprinsa, in functie de model, intre 4 de pizza pe ora si – pana la – 330 de pizza pe ora.

https://fresco.ro/cuptoare-profesionale/cuptoare-pizza.html

CUPTOARELE PROFESIONALE TUNEL

Cuptoarele tunel sunt denumite astfel, intrucat coc pizzele, tarnsportandu-le in incinta de procesare, cu ajutorul unei benzi transportoare. In cazul cuptoarelor tunel de calitate buna, banda transportoare este din otel inox AISI 304, cu panou exterior de comanda pentru regalrea temperaturii si a vitezei benzii.

Ele pot ti cu alimentare electrica sau pe gaz. Productivitatea unui astfel de cuptor poate fi intre 25 si 200 bucati pizza, cu un timp de coacere intre 3 si 5 minute, la temperaturi ce pot creste pana la 350 C.

Cuptorul de pizza tip tunel asigura productivitate ridicata si rezultate perfecte cu consum de energie redus, fiind usor de folosit chiar si de personalul nespecializat. Cuptorul poate fi integrat in cadrul oricarei linii automatizate de productie. Viteza reglabila a benzii ofera control asupra productivitatii si gradului de rumenire.

https://fresco.ro/cuptoare-profesionale/cuptoare-tunel.html

În funcție de creativitatea bucatarului, nu există aproape nici o limită la tipurile de pizza care pot fi făcute. Cu toate acestea, există o mulțime de preparate clasice pe care majoritatea magazinelor de pizza își concentrează meniul. Stilul de pizza pe care doriți să-l faceți este un factor important de luat în considerare atunci când alegeți un cuptor de pizza pentru a fi siguri ca alegerea facuta e cea mai eficienta din toate punctele de vedere: cost, operare, randament.

Â