0%
Echipamente frigorifice profesionale

O parte integrantă a oricarui restaurant este sistemul sau de depozitare refrigerata. Echipamentele  refrigerante variaza de la racitoare mici (cum ar fi un frigider de camin) pana la camere de refrigerare sau congelare de capacitati mari, precum si toate celelalte echipamente ce se regasesc intre aceste extreme. Alegerea cu grija a tipului adecvat de echipament pentru un nou restaurant va face ca bucătăria dumneavoastra sa functioneze fara probleme si sa contribuie la o experienta pozitiva pentru personal si client.

Achizitia de Echipamente Frigorifice

Unul dintre cei mai importanti pasi in deschiderea unui restaurant este achizitia unor echipamente optime pentru specificul si volumul de activitate pe care il anticipati.

Inainte de achizitia propriuzisa, trebuie sa decideti ce tipuri de frigidere si congelatoare va sunt necesare iar conceptul și dimensiunea restaurantului vor fi cei mai importanti factori in selectia dumneavoastra. Daca aveti un spatiu limitat alocat bucatariei restaurantului, probabil alegerea unei camera frigorifice ca solutie  nu va funcționa. Dacă meniul dumneavoastra se bazeaza insa pe o mulțime de alimente semi preparate si congelate, cum ar fi cartofi prajiti, aripi de pui si inele de ceapa, atunci veți avea nevoie cu sigursanta de un spațiu amplu de congelare. Programul de livrare al distribuitorilor de alimente va influenta de asemenea ceea ce aveți nevoie pentru aceasta statie de echipamente. Restaurantele care primesc zilnic livrari de carne, fructe de mare si produse proaspete nu vor avea nevoie de congelare la fel de mult ca si restaurantele care primesc o livrare o data sau de doua ori pe saptamana.

Tipuri de Echipamente Frigorifice

  • Dulapuri Frigorifice si de Congelare – de obicei acestea se regasesc in zonele de depozitare rece, desi isi pot gasi utilitatea dupa caz si in statia de montare/regenerare. Sunt dulapuri cu una, doua sau trei usi, acestea pot fi compartimentate diferit si, de asemenea, pot fi inlocuite cu usi din sticla izolanta termic, pentru un acces facil la alimentele depozitate. Rolul acestor echipamente este de a mentine alimentele depozitate in interior la temperaturile recomandate de catre producatori pentru o depozitare sigura si pe termen mediu;
  • Mesele de lucru refrigerate, cu sertare sau rafturi sunt ideale pentru bucatariile mici si ofera felixbilitate in organizarea zonelor de frig, prin respectarea normele in vigoare ce impun o depozitare refrigerata distincta pentru carne, peste, legume etc. Acestea sunt concepute pentru a fi instalate direct intr-o linie de preparare si pot stoca fructe de mare, carne de pui sau carne pentru statiile de gratar sau de sotare;
  • Camere frigorifice sau de congelare – acestea pot fi de dimensiunea unui incaperi mai mici (2 x 2 m) sau a unui living de apartament; de asemenea pot fi montate in lant pentru a asigura un ciclul de refrigerare – congelare – refrigerare. Camerele de frig sunt utile pentru depozitarea  unor cantitati mari de produse perisabile refrigerate sau congelate. Rafturile, suprafata interioara a peretilor si  materialul pardoselii trebuie sa indeplineasca anumite norme sanitare specifice, impuse la nivel local sau national;
  • Racitoarele pentru bauturi de tip under-counter (sub bar) sunt destinate in special barurilor si cafenelelor. Vinurile albe si rosii, berea îmbuteliată, amestecurile de bar si orice alte bauturi imbuteliate sau conservate sunt depozitate de obicei in acest tip de echipamente.

Exista in realitate numeroase tipuri de echipamente frigorifice disponibile pentru activitatea operationala dintr-un restaurant. Este important sa selectati tipul corect de frigider sau congelator, pentru a raspunde cel mai bine necesitatilor specifice din propria bucatarie sau zona de bar. Pentru a afla mai mult despre echipamentele refrigerante si achizitia lor, contactati unul dintre expertii nostri.