0%
Tot ce trebuie sa stiti despre echipamentele de restaurant

Un aspect strategic in deschiderea unui nou restaurant este achizitia de echipamente. Preturile echipamentelor noi par incredibil de mari, mai ales daca sunteti nou in aceasta afacere. Daca echipati un restaurant nou, veti avea nevoie de gama completa de echipamente, de la de cuptoare comerciale pâna la mese de masa si scaune industriale, la vesela, tacâmuri si orice altceva intre acestea. Cea mai mare parte a finantarii unui restaurant nou insa provine din echiparea cu echipamentele profesionale.

Recomandari pentru echiparea unei bucatarii comerciale

Regula #1: Investeste inteligent. Investitia de inceput are un rol strategic pe termen lung si poate securiza fiabilitatea echipamentelor in timp, sustinerea eficienta a operatiunilor din bucatarie si o recuperare accelerata a fondurilor investite prin reducerea costurilor legate de utilitati sau pierderi tehnologice. Ca urmare, recomanda investita in tehnologie si n branduri profesionale de renume, in special pe zonele critice, precum cuptorul, blocul termic sau zona de refrigerare si congelare.

Regula #2: Planifica inteligent O bucatarie comerciala necesita o gama larga de echipamente, adesea plasate intr-un spatiu mic, inghesuit si fara liberate de miscare. Acest spatiu necesita o planificare atenta si riguroasa pentru a maximiza ergonomic fiecare zona si pentru a promova eficienta in operatiuni. O bucatarie tipica pentru restaurant este compusa din diferite statii si echipamente profesionale specifice. O statie este o zona unde este pregatit un anumit tip de preparat. Statiile ajuta la organizarea fluxurilor de lucru si operarea unei bucatarii in conditii eficiente. De exemplu, o parte integranta a echipamentelor de bucatarie este data de sistemele frigorifice. Echipmentele frigorifice variaza de la coolere de diferite dimensiuni pana la camere frigorifice masive, in functie de volumul operatiunilor, specificul meniului si resursele interne.

Regula #3: Considera cu atentie serviciile post vanzare Valoarea investitiei de start intr-un astfel de proiect este de multe ori un criteriu definitoriu in selectia furnizorului de echipamente. Un aspect important insa, ce nu trebuie ignorat, este dat si de resursele acestuia de a asigura servicii post-vanzare corespunzatoare, in special cele legate de mentenanta, atat in perioada de garantie cat si de post-garantie. Garantarea unui timp de raspuns maxim este critica pentru mentinerea operatiunilor in restaurant in cazul in care un echipament cedeaza (si de cele mai multe ori asta se intampla in orele de varf), disponibilitatea pieselor de schimb, certificarea si experienta tehnicienilor, precum si disponibilitatea furnizorului de a trata organizat si eficient fiecare sesizare, ar trebui sa fie parametri de evaluare complementari in decizia dumneavoastra de achizitie.

Regula #4: Spatiul de servire trebuie sa fie flexibil, ajustabil Mobilierul destinat spatiului de servire este definioriu pentru crearea decorului si ambiantei potrivite cu tema aleasa pentru restaurantul tau si reprezinta un cost important in structura investitiei de start. Gandeste mai multe scenarii de setup potrivite pentru orele de varf sau pentru tipurile de evenimente pe care intentionezi sa le gazduiesti, astfel incat amenajarea sa prezinte suficienta flexibilitate: considera pereti despartitori mobili sau paravane delimitatoare, mobilier simplu si elegant, potrivit atat pentru servirea a-la-carte cat si pentru organizarea de evenimente diferite prin format si tematica, spatii adiacente pentru diferite functiuni necesare, spatii de depozitare mobilier atunci cand acesta nu este necesar in spatiul principal de servire. Este de asemenea important ca in toate scenariile de aranjament posibile in spatiul tau , sa asiguri fluxurile de circulatie, intrare a preparatelor si debarasare optime, pentru eficienta in activitate, in special in timpul orelor de varf.

Regula #5: Nu neglija rolul barului intr-un restaurant Aranjamentul unui bar de restaurant depinde de dimensiunea si tema acestuia, precum si de gama de bauturi prezenta in meniu. Unele baruri sunt doar de asistenta, mai exact nu servesc direct clientilor ci sunt folosite doar de care personal pentru a raspunde comenzilor la masa. O mare parte din echipamentele de bar sunt destinate prepararii dinamice rapide, cum ar fi mixere sau shakers. Echipamentele cu adevarat importante, pe care veti cheltui cei mai multi bani  sunt expresoarele sau echipamentyele automate de cafea, liniile de bere si coolerele de bauturi de tip under-couter mari. Multe dintre aceste echipamentele insa pot fi obtinute gratuit sau oferite in comodat de catre producatorii sau distribuitorii de cafea, bere sau bauturi racoritoare, si este important sa discutati acest aspect cat mai deschis si direct la momentul negocierii.

Regula #6: Include in Lista de Investitii Echipamente de Catering Echipamentele de catering de tip on si off-premise ofera restaurantelor oportunitatea de a-si extinde afacerea dincolo de propria locatie. Ca si in cazul unui restaurant, cateringul in afara unui restaurant necesita o atentie deosebita pentru detalii si organizare, precum si pentru selectarea pieselor de echipament. In timp ce restaurantul tau poate avea o mare parte din echipamentul necesar pentru catering, cum ar fi cheffing-dishes, tavi, vesela si tacâmuri, exista anumite piese de echipament comercial necesare pentru a servi preparatele destinate unui eveniment in conditii de eficienta si siguranta alimentara.